Florinel Constantinescu: „Stațiunea Călimănești și-a accelerat în ultimii ani evoluția în direcția stațiunilor cu cel mai înalt renume în turismul internațional”

 Breaking News

Florinel Constantinescu: „Stațiunea Călimănești și-a accelerat în ultimii ani evoluția în direcția stațiunilor cu cel mai înalt renume în turismul internațional”

Florinel Constantinescu: „Stațiunea Călimănești și-a accelerat în ultimii ani evoluția în direcția stațiunilor cu cel mai înalt renume în turismul internațional”
septembrie 10
19:01 2020

Primăria Călimăneşti, sub administraţia lui Florinel Constantinescu a atras fonduri cu valori mari, a pus în practică proiecte la fel de generoase, care dau plusvaloare oraşului Călimăneşti. Primarul are convingerea că, într-un final, va reuşi să modernizeze acest oraş şi să-l ducă la nivelul unei staţiuni de interes naţional şi, de ce nu, de interes internaţional:

„Sunt foarte mândru de șansa de a contribui la buna administrare a acestei localități. În ultimii ani s-au finalizat aici proiecte publice și proiecte private care exploatează și mai bine sursele de ape minerale și de ape termale din zonă. O strategie de dezvoltare a localității, adoptată în 2014, face ca majoritatea inițiativelor publice și private să se îndrepte concentrat în direcția dezvoltării economice prin turism și activități adiacente. Parcurile publice, căile de comunicații și de promenadă pentru turiști sunt acum pe deplin modernizate și s-au inițiat proiecte noi, pentru modernizarea drumurilor din zona montană, pe malul drept al Oltului și calea de acces spre mănăstirea Stănișoara, în Parcul Național Cozia. Dintotdeauna, stațiunea Călimănești a fost un mare complex balnear. Prin noile proiecte destinate agrementului, stațiunea poate fi în curând un mare și întins complex turistic. Ne gândim ca, pe viitor, să contribuim la o mai bună integrare a ofertelor turistice cu cele ale celorlalte stațiuni balneoclimaterice și de agrement din regiune. Tot ceea ce se întâmplă la Călimănești are suportul locuitorilor stațiunii. Ei sun contribuabilii direcți la acest mers al lucrurilor, cum spuneam mai înainte. Tocmai de aceea, o bună parte dintre proiectele publice sunt îndreptate în direcția bunăstării și a confortului locuitorilor. Modernizări și dezvoltări ale spațiilor publice (parcuri, școli, campus școlar sau grădinițe) sunt proiecte în curs de finalizare. Altele, cum ar fi izolarea termică a clădirilor, drumuri de acces sau parcări se află în derulare sau sunt în curs de inițiere. Mulțumirea locuitorilor prin investiții publice este o obligație care se răsfrânge asupra întregii percepții pe care lumea, în general, o are despre stațiunea Călimănești. Mă bucur să pot contribui administrativ la această stare de spirit și la buna imagine publică pe care o are stațiunea noastră. Cozia, Căciulata, Călimănești, pe scurt stațiunea Călimănești și-a accelerat în ultimii ani evoluția în direcția stațiunilor cu cel mai înalt renume în turismul internațional”, se adresează primarul Florinel Constantinescu, cetăţenilor oraşului Călimăneşti.

Florinel Constantinescu: „Împreună, modernizăm și dezvoltăm”

Orașul-stațiune Călimăneşti este o localitate care se dezvoltă după o strategie bine conturată. Este în atlasul zonelor urbane dezvoltate din România, în mare parte datorită perseverenţei primarului Florinel Constantinescu. Perceput drept „o persoană discretă şi profesionistă”, Florinel Constantinescu este primarul care se bucură de cea mai mare popularitate, date fiind proiectele inedite iniţiate la Călimăneşti, care au devenit modele de bune practică.

Întreaga activitate a medicului Florinel Constantinescu a avut la bază convingerea că misiunea esenţială în administraţie este aceea de a contribui substanţial la optimizarea activităţilor din toate domeniile, în armonie cu realităţile, prin asigurarea accesului egal al „cetăţeanului” la tot ce înseamnă utilităţi, educaţie sau cultură. La final de mandat, medicul Florinel Constantinescu, considerat cel mai bun primar al oraşului Călimăneşti, transmite un mesaj cetăţenilor, prin care anunţă în mod oficial startul campaniei de alegere în funcția de primar al localității Călimănești: „Traversăm împreună o perioadă dificilă a vieţii noastre. Ameninţarea sanitară care a apărut la începutul acestui an a oprit şi a încetinit activităţi şi ne-a ţinut departe unii de alţii. Viaţa în staţiunea noastră nu a fost la fel de animată ca în anii trecuţi, cei mai mulţi dintre turişti alegând să rămână acasă de data aceasta. Legislaţia specială, impusă de pandemie, nu a permis turismului să se desfăşoare aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Ca medic, ştiu că sănătatea oamenilor este cea mai importantă, şi trebuie să o protejăm cu toţii ca pe bunul cel mai de preţ pe care îl avem. Viaţa nu poate sta însă pe loc. Cu toţii am mers la muncă pentru a ne asigura mijloacele de trai. Acum vom merge la vot pentru a ne alege cârmuitorii treburilor locale şi judeţene. Totul trebuie să continue, cu speranţă şi încredere în viitor. Nouă, românilor, nu ne-a lipsit niciodată nici curajul şi nici speranţa că, îndrăznind mai mult, vom fi răsplătiţi pe măsură. Pe pagina aceasta de Facebook ne vom aminti împreună despre câteva dintre realizările administraţiei locale pe care am coordonat-o în ultimii ani, în calitate de primar al localităţii. Sunt fapte de care staţiunea noastră avea maximă nevoie pentru a se moderniza şi pentru a se dezvolta. Am reuşit să dăm un ritm alert acestor schimbări în bine ale staţiunii şi ne-am putut bucura împreună de prezenţa foarte numeroasă a turiştilor pe meleagurile noastre. Vom continua în direcţia modernizării şi a dezvoltării tuturor localităţilor care compun oraşul Călimăneşti. Ţinta noastră este să ne putem compara cât mai curând, ca aspect general şi ca forţă economică, cu oricare dintre staţiunile turistice asemănătoare din Uniunea Europeană. Ştiu că fiecare dintre dumneavoastră gândiţi la fel. Ne-am întâlnit deseori pe stradă şi la evenimentele publice, culturale sau sportive, organizate de Primăria Călimăneşti. Am schimbat idei despre viitorul nostru comun şi ne-am bucurat împreună de prezentul nostru din ce în ce mai bun. Ştim că modernizarea şi dezvoltarea staţiunii noastre sunt cele mai bune decizii administrative pentru următorii ani şi vom continua să modernizăm şi să dezvoltăm prin proiecte din ce în ce mai îndrăzneţe şi mai valoroase”, spune primarul oraşului Călimăneşti, medicul Florinel Constantinescu.

Material comandat de Partidul Naţional Liberal, cod AEP 21200012, executat de SC INFOTOUR SRL

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...