Ilie Fîrtat: „Împreună reclădim Horezu!”

 Breaking News
 • No posts were found

Ilie Fîrtat: „Împreună reclădim Horezu!”

Ilie Fîrtat: „Împreună reclădim Horezu!”
septembrie 10
12:54 2020

Împreună reclădim  Horezu!

10 motive pentru a vota PNL!

Vă propunem un parteneriat civic, social și economic viabil!

 1. Dialogul civic și accentul pus pe nevoile horezenilor sunt esențiale pentru echipa noastră!

Cunoaștem cerințele comunității și vă asigurăm că vom opri periclitarea surselor de venit din cauza unor proiecte nejustificate. Vom reconstrui orașul, vom reda funcționalitatea centrului, aspectul turistic al acestuia, curățenia, parcurile, locurile de joacă și dreptul de a câștigă din propriile afaceri.

2. Suntem echipa care poate face performanță în administrație!

Avem pregătirea necesară și experiența necesară să implementăm strategia care să reconstruiască orașul nostru. Ne asumăm să pornim împreună pe un drum în care să reconstruim ce a fost demolat.

3. Ne recomandă realizările mandatelor liberale anterioare, seriozitatea și responsabilitatea de care am dat dovadă!

Știm să facem administrație. Istoricul realizărilor guvernărilor liberale anterioare ne recomandă pentru un nou mandat la Primăria Horezu. Echipele liberale sunt cele care au modernizat instituțiile fundamentale ale orașului, liceul și spitalul. Înțelegem rolul esențial al instituțiilor funcționale și vrem să va redăm încrederea în acestea. Am demonstrat că putem și vrem să continuăm să construim împreună!

4. Știm să accesăm fonduri europene!

Perioada 2012-2016, ultima a conducerii liberale până în prezent, a însemnat finanțarea a șapte proiecte cu fonduri europene. Am ales astfel să ne aliniem vremurilor, să beneficiem de fonduri nerambursabile și, nu în ultimul rând, să protejăm bugetul local. Avem modul necesar de a cunoaște cum se face, cunoștințele și experiența necesară.

5. Înțelegem necesitatea atragerii unor investitori reali!

Forța economică  înseamnă aducerea unor investitori reali și crearea de noi locuri de muncă. Ultimii 4 ani, plini de promisiuni deșarte, au oprit timpul în loc pentru Horezu. Trebuie să recuperăm!

6. Vrem să colaborăm printr-un parteneriat transparent și moral!

Știm și vrem să colaborăm corect, printr-o revenire la dialog și asumare, prin a acorda respect schimbului de argumente, prin respectarea posibilității convingerii reciproce și prin importanța dezbaterii. Renunțăm la populism, amenințări, intimidări, minciuni, instituții corupte și nefuncționale.

7. Deținem atuul unui context politic european extrem de avantajos!

Suntem membri ai PPE, principala formațiune politică din Parlamentul European, ceea ce ne ajută din punct de vedere al finanțărilor de orice natură, finanțări care ne permit să ne redobândim aspectul de oraș turistic și nu numai.

8. Printr-un program viabil o să racordăm Horezu la rețeaua națională de gaze naturale!

Vom aduce gaze în oraș și vom face acest demers printr-un proiect viabil, care să respecte toate etapele obligatorii, o să fim parte a Programului Național de introducere a Gazelor Naturale în locuințe. Guvernul liberal este cel care a adoptat OUG pentru acest proiect și se va realiza prin finanțare pe fonduri europene.

9. Revigorăm promovarea olăritului ca meșteșug cu recunoaștere internațională!

Olăritul este activitatea inclusă în patrimoniul UNESCO. Importanța acestei recunoașteri , vechimea tradiției, unicitatea meșteșugului, tehnicii și a simbolisticii folosite, muncă și talentul meșteșugarilor, precum și importantă acestei tradiții pentru turismul local au fost cu desăvârșire uitate la capitolul promovare. Revigorarea se referă tocmai la recunoașterea și valorificarea meșteșugului, la promovarea în cadrul târgurilor de turism și nu numai, la poziționarea acestui brand pe primul loc în promovarea turismului zonal.

10. Digitalizăm și transparentizăm serviciile publice din cadrul Primăriei!

Beneficiile utilizării serviciilor publice sunt uriașe, chiar și pentru un oraș mic precum Horezu. Reducem astfel birocrația, creștem transparența acestor servicii și, nu în ultimul rând, aducem managementul administrativ la nivelul anului 2020.

Să ne reamintim realizările din mandatul 2012-2016!

Proiecte cu finanțare europeană:

1. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectuluiReabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului la spitalul orășenesc Horezu” – reabilitarea clădirii Policlinicii și dotarea cu aparatură de specialitate și mobilier modern.

2. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „Asigurarea sustenabilității energetice din surse alternative a consumatorilor instituțiilor publice și a iluminatului public din orașul Horezu”- construcție parc fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice pentru iluminat public și instituții publice. Contractul de finanțare a fost semnat în luna septembrie 2013 și proiectul a fost finalizat în luna octombrie 2015. Parcul fotovoltaic funcționează cu toate avizele și acordurile necesare.

3. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „dotarea centrului de informare și promovare turistică„- dotarea cu aparatură și mobilier pentru bună funcționare a centrului de informare turistică. Contractul a fost semnat în luna noiembrie 2014 și proiectul a fost finalizat în noiembrie 2015.

4. Reabilitarea și modernizarea drumului județean Horezu – Vaideeni – asfaltarea a 3 km de drum, 2.5 km de rigole, 1.6 km de trotuare și construcția a 85 de podețe. Proiectul a început în anul 2015 și a fost finalizat i anul 2016 , finanțarea fiind asigurată prin consiliul județean Vâlcea.

5. Contractarea și implementarea proiectului „Centru de zi pentru copii, sat Săliște, oraș Horezu”- construcție clădire și dotarea acesteia, acest proiect ajută familiile monoparentale în asigurarea asistenței educaționale și medicale pentru 15 copii.

6. Continuarea și finalizarea proiectului I-DEALIS incluziune și dezvoltare economică-realizarea a două întreprinderi sociale în orașul Horezu prin acordarea spațiilor pentru sediile sociale.

7. Continuarea și finalizarea proiectului Promovarea produselor și evenimentelor turistice în depresiunea Horezu – desfășurarea activităților de promovare turistică, realizarea materialelor de publicitate și informare și organizarea de evenimente.

Proiecte cu finanțare guvernamentală:

1. Reabilitare drum comunal Râmești-Ifrimești – asfaltarea a 2,35 km și construcția a 3,5 km de rigole – început în anul 2013- finalizat în anul 2015.

2. Refacere platforma stradă Olari, localitatea Horezu-asfaltarea a 4 km de drum – anul 2015.

3. Refacere pod peste valea Bistricioarei, cătun Săliște, – construcția podului spre Vârful lui Român-anul 2015.

4. Reabilitarea și dotarea spălătoriei spitalului Horezu-anul 2015.

5. Asfaltarea DN 67, strada Tudor Vladimirescu pe o lungime de 5 km-anul 2013.

6. Reabilitarea străzii Mănăstirii-drum județean, asfaltarea a 1 km de drum-anul 2015.

7. Dotarea liceului Constantin Brâncoveanu cu un microbuz școlar- anul 2014.

8. Finalizarea modernizării drumului de interes local Români de jos – Săliște – asfaltarea a 4 km și construcția a 2 km de rigole – început în anul 2012-finalizat în anul 2013.

9. Implementarea proiectului Cocoșul de Hurez, ediția XLIII  – proiect finanțat de Administrația Fondului Național Cultural – anul 2013.

10. Proiectarea, contractarea și implementarea proiectului lucrării de punere în siguranță a drumului comună Ifrimești, punctul Novaci.

Proiecte cu finanțare din bugetul local

ANUL 2012

1.Asfaltarea străzilor Iancu Jianu și Nicolae Bălcescu.

2.Reabilitare trotuare pe străzile Independenței, Al. I. Cuza, Iancu Jianu, Nicolae Bălcescu.

3.Reabilitare și dalare șanțuri Gulimani – Romanii de Sus.

4.Reabilitarea rețelei de apă pe străzile Eroilor, Florilor, Vasile Alecsandri și Cârjeu.

5.Amenajarea claselor pregătitoare de la Liceul Constantin Brâncoveanu.

 6.Montare termopane – învățământ primar.

 7.Dotare centrală termică grădiniță.

 8.Dotare cu camera frigorifică a morgii  spitalului.

 9.Modernizarea instalației termice de la Biserica din Târg.

 10.Amenajare loc de joacă în satul Ifrimești.

 11.Finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu biomasă la centralele termice.

 12.Reabilitarea a patru fântâni  publice.

 ANUL 2013

1.Asfaltarea străzilor Bivolăriei (parțial) și Neagota-900 m.

 2.Reabilitarea drumurilor sătești de peste deal: Neagota – limită comuna Costești, Romanii de Sus – Ifrimești, Urșani – rotundă.

3. Reabilitarea și dalarea cu rigole pe strada Bivolăriei-0,3 km și în satul Urșani-centru civic-0,418km.

4. Amenajarea canalizării blocurilor O3 și O1 și pe strada Pieței-în colaborare cu Apavil.

5. Extinderea iluminatului public cu LED pe stradă Mircea cel Bătrân, Pieței, în spatele blocului R2.

6.Reabilitarea interioară și darea în funcțiune a Grădiniței Romani.

7. Amenajarea noului cabinet medical școlar din incinta Liceului Constantin Brâncoveanu.

8. Dotarea cu centrale termice a Serei orașului Horezu.

9. Amenajarea locurilor de joacă pentru copii în Olari și la Grădinița Romanii de Jos.

10. Finalizarea lucrărilor de tâmplărie la noul sediu al Primăriei.

11. Efectuarea de lucrări la Parohia Râmești, la biserica Romanii de Jos și la Parohia Bălănești.

Anul 2014

1. Asfaltarea străzilor (după modernizarea utilităților de apă și canal): Florilor, Vasile Alecsandri, Eroilor, Anton Pann.

2. Asfaltarea satului Tănăsești.

3. Extinderea alimentării cu apă în satul Ifrimești în colaborare cu APAVIL.

4. Modernizarea iluminatului public cu becuri LED pe strada 1 Decembrie.

5. Reamplasarea statuii domnitorului Constantin Brâncoveanu în față liceului.

6. Construirea unui  spațiu – arhivă în cadrul Primăriei orașului Horezu.

7. În urmă calamităților din luna iunie s-au efectuat următoarele lucrări cu fonduri proprii:

– consolidarea malurilor și regularizarea râurilor Luncavăț, Urșani, Romani pentru a proteja proprietățile aflate în pericol;

– întreținerea drumurilor afectate de calamități.

Anii 2015-2016

1. Asfaltarea străzilor: Bivolărie,  Arinilor, Unirii, Pieței, Mocăniței.

2. Asfaltarea aleilor: Bloc O2, Bloc G și Spitalul Orășenesc Horezu.

3. Asfaltarea intrărilor  Țambrea, Căprăruș, Ciocârliei și Trăițoiu.

4. Realizarea de rigole apă pluvială în satele Urșani, Râmești, strada I. Gh. Duca.

5. Dotare compartiment recuperare și fizioterapie Spitalul Orășenesc Horezu.

6. A fost  înlocuită tâmplăria la Grădinița cu program prelungit, Horezu.

7. Reabilitarea clădirii Poliției Orașului Horezu.

8. Reabilitarea, extinderea și modernizarea iluminatului public cu lămpi LED pe străzile: General Magheru , Nicolae Bălcescu, Iancu Jianu, Constantin Brâncoveanu și parțial pe Căpitan Maldăr.

9. Dotarea Pieței Agroalimentare cu vitrină frigorifică și mese.

10. Plantarea a 180 de pomi fructiferi pe stradă 1 Decembrie.

11. Realizarea de rigole apă pluvială pe stradă Scurtă și Urșani-Aricești.

12. Reabilitarea intrării Dăscalete, sat Neagota, intrarea Miculete bloc IAS, strada Mocăniței, strada Ulmetului, strada Stadionului, intrarea Luncavățului, strada 1907.

13. Extindere și împrejmuire cimitirul Ifrimești.

Proiectele propuse pentru 2020-2024 sunt rezultatul discuțiilor cu dumneavoastră, horezenii, și țin cont de nevoile cetățenilor dar și de promovarea Horezului ca pol al dezvoltării.

AIO_3945

Așadar, vom continua proiectele începute, le vom resuscita pe cele blocate sau în întârziere și vom asigura o monitorizare exigentă pe lucrări de calitate și finalizate la termen.

 1. Infrastructura mare
 2. Aducțiunea de gaz metan cu finanțare pe fonduri europene.
 3. Realizarea a 40 de km de canalizare (investiția figurează în Master Planul ADI Apa Vâlcea).
 4. Reabilitarea și extinderea a 22 de km de rețea apă potabilă (investiția figurează in Master Planul ADI APA VALCEA).
 5. Clasificarea în drum județean, modernizarea și  asfaltarea drumului Horezu – Bolca – Vârful lui Roman.
 6. Reabilitarea termică a blocurilor O3, O4, TCMM.
 7. Reabilitare a 20 de km trotuare si piste de biciclete General Magheru – Olari – Mihai Eminescu.
 8. Finalizarea noului sediu administrativ al primăriei Horezu.
 9. Amenajarea unui cimitir pentru parohia Horezu.
 10. Reabilitarea podurilor afectate de calamități din nordul satului Urșani.
 11. Realizarea infrastructurii de drumuri si utilități publice pentru parcul industrial Treapt.
 12. Modernizarea drumurilor de legătura cu localitățile vecine, Bivolărie-Bogdănești, Neagota – Bistrița,Vârful lui Roman-Malaia.
 13. Modernizarea prin asfaltare a drumurilor de peste deal, Tănăsești-Valea Ursului – Urșani,  Ifrimești – Romanii de Sus.
 • Educație. Sănătate. Sport. Asistență Socială.
 • Continuarea dotărilor spitalului cu aparatura medicală (tomograf,RMN, mamograf).
 • Construcție sediu ambulanță.
 • Înființarea unitații de primiri urgență a spitalului.
 • Înființarea centrului de zi de sănătate mintală.
 • Construcția unui centru medico – social pentru persoane vârstnice (școala Râmești).
 • Acreditarea Serviciului Social ca furnizor de servicii.
 • Asigurarea de burse de merit si sociale pentru copiii din liceul  Horezu
 • Susținerea activităților educaționale in contextul epidemiologic actual.
 • Agricultură. Protecția mediului.
 • Reabilitarea si modernizarea parcului cu brazi.
 • Subvenționarea materialului săditor pomicol pentru înființarea de plantații intensive.
 • Realizarea registrului spațiilor verzi.
 • Amenajarea cursurilor de apă și regularizarea torenților.
 • Combaterea alunecărilor de teren.
 • Valorificarea superioară prin amenajamente pastorale a izlazurilor si pășunilor.
 • Intabularea în totalitate a gospodăriilor, a domeniului public si privat al orașului.
 • Înființarea unui parc nou— Zăvoiul Luncavățului—
 • Realizarea unei gropi pentru depozitare a deșeurilor industriale (materiale din demolări, etc.), avizată de responsabilii de mediu.
 • Obținerea certificării sistemului de management de mediu.                                                                                                                                                      

               4. Patrimoniul cultural. Turism.

1. Realizarea unui studiu pentru atestarea orașului ca stațiune climaterică de interes național.

2. Înființarea serviciului Salvamont.

3.Racordarea satului de vacanța Vârful lui Roman la rețeaua de energie electrică.

4. Organizarea de evenimente, tabere de creație in meșteșuguri tradiționale.

5. Crearea unor circuite turistice tematice-drumul lutului, drumul mânăstirilor, drumul haiducilor.

6. Conservarea si reabilitarea arhitecturii tradiționale si a obiectivelor de patrimoniu (ceramica si mânăstirea Horezu).

7. Sprijinirea evenimentelor cultural-sportive:  Horezu Summer Music Academy, tabăra de pictură, Stelăria Tănăsești, concursul internațional de șah,etc..

8. Revitalizarea Casei de Cultură – spectacole lunare de teatru , lansări de carte, ansamblul Brădulețul.

9. Susținerea declarării ceramiștilor locali cu titlul de Tezaur Uman Viu, acordat de Ministerul Culturii.

10. Realizarea unui ansamblu monumental cu tema  Olarul.

Listă consilieri

 1. Fârtat Ilie-asistent medical
 2. Mocanu Emilia – medic
 3. Gînju Mircea-Emil – avocat
 4. Iliescu Sorin – administrator firma
 5. Nistor Ion-Constantin –avocat
 6. Puchin Liviu Constantin-administrator firma
 7. Zăvoianu Adreea-Iulia – consilier juridic
 8. Vameșu Ion-conducător auto
 9. Sărdăroiu Vasile Ovidiu-director producție
 10. Giubega Eugen-pensionar
 11. Cârstea Gheorghe Cătălin-instructor auto
 12. Căpățână Valentin Ștefan – șef depozit
 13. Toma Mirela – inspector general adjunct
 14. Bocoi Maria – inspector școlar
 15. Păunescu Elena – director Clubul Copiilor
 16. Oneci Madalin Georgian-șef șantier
 17. Puețu Iulian-manager de proiect
 18. Ghinea Cristian Liviu-inginer
 19. Buză Adrian – asistent medical

Împreună reclădim  Horezu!

10 motive pentru a vota PNL!

Vă propunem un parteneriat civic, social și economic viabil!

 1. Dialogul civic și accentul pus pe nevoile horezenilor sunt esențiale pentru echipa noastră!

Cunoaștem cerințele comunității și vă asigurăm că vom opri periclitarea surselor de venit din cauza unor proiecte nejustificate. Vom reconstrui orașul, vom reda funcționalitatea centrului, aspectul turistic al acestuia, curățenia, parcurile, locurile de joacă și dreptul de a câștigă din propriile afaceri.

2. Suntem echipa care poate face performanță în administrație!

Avem pregătirea necesară și experiența necesară să implementăm strategia care să reconstruiască orașul nostru. Ne asumăm să pornim împreună pe un drum în care să reconstruim ce a fost demolat.

3. Ne recomandă realizările mandatelor liberale anterioare, seriozitatea și responsabilitatea de care am dat dovadă!

Știm să facem administrație. Istoricul realizărilor guvernărilor liberale anterioare ne recomandă pentru un nou mandat la Primăria Horezu. Echipele liberale sunt cele care au modernizat instituțiile fundamentale ale orașului, liceul și spitalul. Înțelegem rolul esențial al instituțiilor funcționale și vrem să va redăm încrederea în acestea. Am demonstrat că putem și vrem să continuăm să construim împreună!

4. Știm să accesăm fonduri europene!

Perioada 2012-2016, ultima a conducerii liberale până în prezent, a însemnat finanțarea a șapte proiecte cu fonduri europene. Am ales astfel să ne aliniem vremurilor, să beneficiem de fonduri nerambursabile și, nu în ultimul rând, să protejăm bugetul local. Avem modul necesar de a cunoaște cum se face, cunoștințele și experiența necesară.

5. Înțelegem necesitatea atragerii unor investitori reali!

Forța economică  înseamnă aducerea unor investitori reali și crearea de noi locuri de muncă. Ultimii 4 ani, plini de promisiuni deșarte, au oprit timpul în loc pentru Horezu. Trebuie să recuperăm!

6. Vrem să colaborăm printr-un parteneriat transparent și moral!

Știm și vrem să colaborăm corect, printr-o revenire la dialog și asumare, prin a acorda respect schimbului de argumente, prin respectarea posibilității convingerii reciproce și prin importanța dezbaterii. Renunțăm la populism, amenințări, intimidări, minciuni, instituții corupte și nefuncționale.

7. Deținem atuul unui context politic european extrem de avantajos!

Suntem membri ai PPE, principala formațiune politică din Parlamentul European, ceea ce ne ajută din punct de vedere al finanțărilor de orice natură, finanțări care ne permit să ne redobândim aspectul de oraș turistic și nu numai.

8. Printr-un program viabil o să racordăm Horezu la rețeaua națională de gaze naturale!

Vom aduce gaze în oraș și vom face acest demers printr-un proiect viabil, care să respecte toate etapele obligatorii, o să fim parte a Programului Național de introducere a Gazelor Naturale în locuințe. Guvernul liberal este cel care a adoptat OUG pentru acest proiect și se va realiza prin finanțare pe fonduri europene.

9. Revigorăm promovarea olăritului ca meșteșug cu recunoaștere internațională!

Olăritul este activitatea inclusă în patrimoniul UNESCO. Importanța acestei recunoașteri , vechimea tradiției, unicitatea meșteșugului, tehnicii și a simbolisticii folosite, muncă și talentul meșteșugarilor, precum și importantă acestei tradiții pentru turismul local au fost cu desăvârșire uitate la capitolul promovare. Revigorarea se referă tocmai la recunoașterea și valorificarea meșteșugului, la promovarea în cadrul târgurilor de turism și nu numai, la poziționarea acestui brand pe primul loc în promovarea turismului zonal.

10. Digitalizăm și transparentizăm serviciile publice din cadrul Primăriei!

Beneficiile utilizării serviciilor publice sunt uriașe, chiar și pentru un oraș mic precum Horezu. Reducem astfel birocrația, creștem transparența acestor servicii și, nu în ultimul rând, aducem managementul administrativ la nivelul anului 2020.

Să ne reamintim realizările din mandatul 2012-2016!

Proiecte cu finanțare europeană:

1. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectuluiReabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului la spitalul orășenesc Horezu” – reabilitarea clădirii Policlinicii și dotarea cu aparatură de specialitate și mobilier modern.

2. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „Asigurarea sustenabilității energetice din surse alternative a consumatorilor instituțiilor publice și a iluminatului public din orașul Horezu”- construcție parc fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice pentru iluminat public și instituții publice. Contractul de finanțare a fost semnat în luna septembrie 2013 și proiectul a fost finalizat în luna octombrie 2015. Parcul fotovoltaic funcționează cu toate avizele și acordurile necesare.

3. Contractarea, implementarea și finalizarea proiectului „dotarea centrului de informare și promovare turistică„- dotarea cu aparatură și mobilier pentru bună funcționare a centrului de informare turistică. Contractul a fost semnat în luna noiembrie 2014 și proiectul a fost finalizat în noiembrie 2015.

4. Reabilitarea și modernizarea drumului județean Horezu – Vaideeni – asfaltarea a 3 km de drum, 2.5 km de rigole, 1.6 km de trotuare și construcția a 85 de podețe. Proiectul a început în anul 2015 și a fost finalizat i anul 2016 , finanțarea fiind asigurată prin consiliul județean Vâlcea.

5. Contractarea și implementarea proiectului „Centru de zi pentru copii, sat Săliște, oraș Horezu”- construcție clădire și dotarea acesteia, acest proiect ajută familiile monoparentale în asigurarea asistenței educaționale și medicale pentru 15 copii.

6. Continuarea și finalizarea proiectului I-DEALIS incluziune și dezvoltare economică-realizarea a două întreprinderi sociale în orașul Horezu prin acordarea spațiilor pentru sediile sociale.

7. Continuarea și finalizarea proiectului Promovarea produselor și evenimentelor turistice în depresiunea Horezu – desfășurarea activităților de promovare turistică, realizarea materialelor de publicitate și informare și organizarea de evenimente.

Proiecte cu finanțare guvernamentală:

1. Reabilitare drum comunal Râmești-Ifrimești – asfaltarea a 2,35 km și construcția a 3,5 km de rigole – început în anul 2013- finalizat în anul 2015.

2. Refacere platforma stradă Olari, localitatea Horezu-asfaltarea a 4 km de drum – anul 2015.

3. Refacere pod peste valea Bistricioarei, cătun Săliște, – construcția podului spre Vârful lui Român-anul 2015.

4. Reabilitarea și dotarea spălătoriei spitalului Horezu-anul 2015.

5. Asfaltarea DN 67, strada Tudor Vladimirescu pe o lungime de 5 km-anul 2013.

6. Reabilitarea străzii Mănăstirii-drum județean, asfaltarea a 1 km de drum-anul 2015.

7. Dotarea liceului Constantin Brâncoveanu cu un microbuz școlar- anul 2014.

8. Finalizarea modernizării drumului de interes local Români de jos – Săliște – asfaltarea a 4 km și construcția a 2 km de rigole – început în anul 2012-finalizat în anul 2013.

9. Implementarea proiectului Cocoșul de Hurez, ediția XLIII  – proiect finanțat de Administrația Fondului Național Cultural – anul 2013.

10. Proiectarea, contractarea și implementarea proiectului lucrării de punere în siguranță a drumului comună Ifrimești, punctul Novaci.

Proiecte cu finanțare din bugetul local

ANUL 2012

1.Asfaltarea străzilor Iancu Jianu și Nicolae Bălcescu.

2.Reabilitare trotuare pe străzile Independenței, Al. I. Cuza, Iancu Jianu, Nicolae Bălcescu.

3.Reabilitare și dalare șanțuri Gulimani – Romanii de Sus.

4.Reabilitarea rețelei de apă pe străzile Eroilor, Florilor, Vasile Alecsandri și Cârjeu.

5.Amenajarea claselor pregătitoare de la Liceul Constantin Brâncoveanu.

 6.Montare termopane – învățământ primar.

 7.Dotare centrală termică grădiniță.

 8.Dotare cu camera frigorifică a morgii  spitalului.

 9.Modernizarea instalației termice de la Biserica din Târg.

 10.Amenajare loc de joacă în satul Ifrimești.

 11.Finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu biomasă la centralele termice.

 12.Reabilitarea a patru fântâni  publice.

 ANUL 2013

1.Asfaltarea străzilor Bivolăriei (parțial) și Neagota-900 m.

 2.Reabilitarea drumurilor sătești de peste deal: Neagota – limită comuna Costești, Romanii de Sus – Ifrimești, Urșani – rotundă.

3. Reabilitarea și dalarea cu rigole pe strada Bivolăriei-0,3 km și în satul Urșani-centru civic-0,418km.

4. Amenajarea canalizării blocurilor O3 și O1 și pe strada Pieței-în colaborare cu Apavil.

5. Extinderea iluminatului public cu LED pe stradă Mircea cel Bătrân, Pieței, în spatele blocului R2.

6.Reabilitarea interioară și darea în funcțiune a Grădiniței Romani.

7. Amenajarea noului cabinet medical școlar din incinta Liceului Constantin Brâncoveanu.

8. Dotarea cu centrale termice a Serei orașului Horezu.

9. Amenajarea locurilor de joacă pentru copii în Olari și la Grădinița Romanii de Jos.

10. Finalizarea lucrărilor de tâmplărie la noul sediu al Primăriei.

11. Efectuarea de lucrări la Parohia Râmești, la biserica Romanii de Jos și la Parohia Bălănești.

Anul 2014

1. Asfaltarea străzilor (după modernizarea utilităților de apă și canal): Florilor, Vasile Alecsandri, Eroilor, Anton Pann.

2. Asfaltarea satului Tănăsești.

3. Extinderea alimentării cu apă în satul Ifrimești în colaborare cu APAVIL.

4. Modernizarea iluminatului public cu becuri LED pe strada 1 Decembrie.

5. Reamplasarea statuii domnitorului Constantin Brâncoveanu în față liceului.

6. Construirea unui  spațiu – arhivă în cadrul Primăriei orașului Horezu.

7. În urmă calamităților din luna iunie s-au efectuat următoarele lucrări cu fonduri proprii:

– consolidarea malurilor și regularizarea râurilor Luncavăț, Urșani, Romani pentru a proteja proprietățile aflate în pericol;

– întreținerea drumurilor afectate de calamități.

Anii 2015-2016

1. Asfaltarea străzilor: Bivolărie,  Arinilor, Unirii, Pieței, Mocăniței.

2. Asfaltarea aleilor: Bloc O2, Bloc G și Spitalul Orășenesc Horezu.

3. Asfaltarea intrărilor  Țambrea, Căprăruș, Ciocârliei și Trăițoiu.

4. Realizarea de rigole apă pluvială în satele Urșani, Râmești, strada I. Gh. Duca.

5. Dotare compartiment recuperare și fizioterapie Spitalul Orășenesc Horezu.

6. A fost  înlocuită tâmplăria la Grădinița cu program prelungit, Horezu.

7. Reabilitarea clădirii Poliției Orașului Horezu.

8. Reabilitarea, extinderea și modernizarea iluminatului public cu lămpi LED pe străzile: General Magheru , Nicolae Bălcescu, Iancu Jianu, Constantin Brâncoveanu și parțial pe Căpitan Maldăr.

9. Dotarea Pieței Agroalimentare cu vitrină frigorifică și mese.

10. Plantarea a 180 de pomi fructiferi pe stradă 1 Decembrie.

11. Realizarea de rigole apă pluvială pe stradă Scurtă și Urșani-Aricești.

12. Reabilitarea intrării Dăscalete, sat Neagota, intrarea Miculete bloc IAS, strada Mocăniței, strada Ulmetului, strada Stadionului, intrarea Luncavățului, strada 1907.

13. Extindere și împrejmuire cimitirul Ifrimești.

Proiectele propuse pentru 2020-2024 sunt rezultatul discuțiilor cu dumneavoastră, horezenii, și țin cont de nevoile cetățenilor dar și de promovarea Horezului ca pol al dezvoltării.

AIO_3945

Așadar, vom continua proiectele începute, le vom resuscita pe cele blocate sau în întârziere și vom asigura o monitorizare exigentă pe lucrări de calitate și finalizate la termen.

 1. Infrastructura mare
 2. Aducțiunea de gaz metan cu finanțare pe fonduri europene.
 3. Realizarea a 40 de km de canalizare (investiția figurează în Master Planul ADI Apa Vâlcea).
 4. Reabilitarea și extinderea a 22 de km de rețea apă potabilă (investiția figurează in Master Planul ADI APA VALCEA).
 5. Clasificarea în drum județean, modernizarea și  asfaltarea drumului Horezu – Bolca – Vârful lui Roman.
 6. Reabilitarea termică a blocurilor O3, O4, TCMM.
 7. Reabilitare a 20 de km trotuare si piste de biciclete General Magheru – Olari – Mihai Eminescu.
 8. Finalizarea noului sediu administrativ al primăriei Horezu.
 9. Amenajarea unui cimitir pentru parohia Horezu.
 10. Reabilitarea podurilor afectate de calamități din nordul satului Urșani.
 11. Realizarea infrastructurii de drumuri si utilități publice pentru parcul industrial Treapt.
 12. Modernizarea drumurilor de legătura cu localitățile vecine, Bivolărie-Bogdănești, Neagota – Bistrița,Vârful lui Roman-Malaia.
 13. Modernizarea prin asfaltare a drumurilor de peste deal, Tănăsești-Valea Ursului – Urșani,  Ifrimești – Romanii de Sus.
 • Educație. Sănătate. Sport. Asistență Socială.
 • Continuarea dotărilor spitalului cu aparatura medicală (tomograf,RMN, mamograf).
 • Construcție sediu ambulanță.
 • Înființarea unitații de primiri urgență a spitalului.
 • Înființarea centrului de zi de sănătate mintală.
 • Construcția unui centru medico – social pentru persoane vârstnice (școala Râmești).
 • Acreditarea Serviciului Social ca furnizor de servicii.
 • Asigurarea de burse de merit si sociale pentru copiii din liceul  Horezu
 • Susținerea activităților educaționale in contextul epidemiologic actual.
 • Agricultură. Protecția mediului.
 • Reabilitarea si modernizarea parcului cu brazi.
 • Subvenționarea materialului săditor pomicol pentru înființarea de plantații intensive.
 • Realizarea registrului spațiilor verzi.
 • Amenajarea cursurilor de apă și regularizarea torenților.
 • Combaterea alunecărilor de teren.
 • Valorificarea superioară prin amenajamente pastorale a izlazurilor si pășunilor.
 • Intabularea în totalitate a gospodăriilor, a domeniului public si privat al orașului.
 • Înființarea unui parc nou— Zăvoiul Luncavățului—
 • Realizarea unei gropi pentru depozitare a deșeurilor industriale (materiale din demolări, etc.), avizată de responsabilii de mediu.
 • Obținerea certificării sistemului de management de mediu.                                                                                                                                                      

               4. Patrimoniul cultural. Turism.

1. Realizarea unui studiu pentru atestarea orașului ca stațiune climaterică de interes național.

2. Înființarea serviciului Salvamont.

3.Racordarea satului de vacanța Vârful lui Roman la rețeaua de energie electrică.

4. Organizarea de evenimente, tabere de creație in meșteșuguri tradiționale.

5. Crearea unor circuite turistice tematice-drumul lutului, drumul mânăstirilor, drumul haiducilor.

6. Conservarea si reabilitarea arhitecturii tradiționale si a obiectivelor de patrimoniu (ceramica si mânăstirea Horezu).

7. Sprijinirea evenimentelor cultural-sportive:  Horezu Summer Music Academy, tabăra de pictură, Stelăria Tănăsești, concursul internațional de șah,etc..

8. Revitalizarea Casei de Cultură – spectacole lunare de teatru , lansări de carte, ansamblul Brădulețul.

9. Susținerea declarării ceramiștilor locali cu titlul de Tezaur Uman Viu, acordat de Ministerul Culturii.

10. Realizarea unui ansamblu monumental cu tema  Olarul.

Listă consilieri

 1. Fârtat Ilie-asistent medical
 2. Mocanu Emilia – medic
 3. Gînju Mircea-Emil – avocat
 4. Iliescu Sorin – administrator firma
 5. Nistor Ion-Constantin –avocat
 6. Puchin Liviu Constantin-administrator firma
 7. Zăvoianu Adreea-Iulia – consilier juridic
 8. Vameșu Ion-conducător auto
 9. Sărdăroiu Vasile Ovidiu-director producție
 10. Giubega Eugen-pensionar
 11. Cârstea Gheorghe Cătălin-instructor auto
 12. Căpățână Valentin Ștefan – șef depozit
 13. Toma Mirela – inspector general adjunct
 14. Bocoi Maria – inspector școlar
 15. Păunescu Elena – director Clubul Copiilor
 16. Oneci Madalin Georgian-șef șantier
 17. Puețu Iulian-manager de proiect
 18. Ghinea Cristian Liviu-inginer
 19. Buză Adrian – asistent medical

Comandat de Partidul Naţional Liberal

 CMF: 21200012

realizat de SC  INFOTOUR SRL 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...