Realizări şi proiecte viitoare pentru dezvoltarea comunei Roşiile

 Breaking News

Realizări şi proiecte viitoare pentru dezvoltarea comunei Roşiile

Realizări şi proiecte viitoare pentru dezvoltarea comunei Roşiile
septembrie 10
18:07 2020

La Roşiile, în aceşti ani s-a finalizat un proiect integrat cu bani europeni. Proiectul a cuprins patru linii: înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 13,6 kilometri şi sistemul de canalizare pe o lungime de 11,6 kilometri, dar şi construirea unei staţii de epurare, asfaltarea unui drum comunal în lungime de 1,6 kilometri în satul Balaciu, respectiv drumul comunal 83 şi dotarea căminului cultural cu costume populare, aparatură de sonorizare, instrumente muzicale şi mobilier. Tot în această perioadă s-a finalizat asfaltarea drumului comunal 79, un drum foarte important pentru localitatea Roşiile, cât si pentru întreaga zonă. Proiectul a început în 2011 cu bani guvernamentali, acesta fiind drumul care leagă localitatea Roşiile de localitatea Grădiştea, prin satul Perteşti, având o lungime de 9,8 kilometri. Cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL-2 s-au atras fonduri pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 25,3 de kilometri şi extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 9,7 kilometri.

Utilităţile sunt foarte importante pentru comunitate, astfel încât, în ultima perioadă s-a finalizat proiectul extinderii alimentării cu apă pe o lungime de 25,3 kilometri şi, începând de săptămâna viitoare vor demara lucrări la extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 9,7 kilometri, ambele proiecte fiind finanţate prin PNDL, de Ministerul Dezvoltării. „La noi s-a lucrat intens, în condiţii de siguranţă şi conform normelor. Pandemia nu a fost un impediment, totul a decurs conform graficului. Am avut şi licitaţia pentru reţeaua de extindere a canalizării.”, a mărturisit primarul comunei Roşiile.

Conducerea Consiliului Judeţean a întins o mână de ajutor comunităţii din Roşiile

Pentru oamenii care locuiesc în comuna Roşiile, drumul judeţean 676 Tetoiu – Roşiile – Lăpuşata este cea mai scurtă rută spre Râmnic, extrem de importantă, circulată zilnic de zeci de autoturisme. În acest sens, conducerea Consiliului Judeţean a avut în vedere modernizarea acestui drum. Mai mult, s-a dat curs unor obiective pe acest drum judeţean, DJ676. Principale lucrări au constat în reabilitarea a  două podeţe care în urma ploilor torenţiale se aflau în situaţia de a se prăbuşi. Acestea au fost reabilitate, s-au făcut inclusiv o regularizare a albiei în zona lor, a pragurilor de fund, o lucrare serioasă, trainică. Tot cu ajutorul conducerii Consiliului Judeţean drumul judeţean 676 A care porneşte de la Dozeşti şi ajunge în satele Căţetu şi Roşiile a fost asfaltat. Aceste lucrări ale Consiliului Judeţean sunt răspunsuri pozitive în urma solicitărilor pe care administraţia locală le-a făcut în această perioadă, dar şi în anii trecuţi. În satul Zgubea, drumul judeţean 776F prezenta probleme, în condiţii de ploaie. Segmentul de drum este între localitatea Grădiştea şi Roşiile, pe o lungime de 4 kilometri, iar atunci când ploua, drumul fiind de pământ, era absolut imposibil de circulat. Din fericire s-a lucrat şi pe acest segment de drum, s-a refăcut platforma cu piatră şi şanţurile laterale. +w==

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...