APAVIL, LA AL PATRULEA PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ

 Breaking News
  • No posts were found

APAVIL, LA AL PATRULEA PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ

septembrie 14
18:12 2020

Sâmbătă, 12 septembrie a.c., la Instituția Prefectului Județul Vâlcea, a fost semnat Acordul prealabil de măsuri în vederea încheierii contractului de finanțare între Ministerul Fondurilor Europene și operatorul de apă din județul Vâlcea, Societatea Apavil SA.  Acordul  poartă semnătura Ministrului Ioan Marcel Boloș, a directorului general al societății Apavil SA, ing. Ion Florescu, și a președintelui Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, Robert Schell.

Apavil SA,  în calitate de operator regional pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare din județul Vâlcea, are în derulare acțiunile specifice de accesare a fondurilor necesare pentru finanțarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea”. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 220 milioane euro, însă suma exactă va fi stabilită după finalizarea acțiunilor de verificare tehnico – economică și financiară de către AM POIM și JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions este un parteneriat de asistență tehnică între Comisia Europeană, BEI și BERD ce acordă asistență tehnică țărilor beneficiare de fonduri europene pentru pregătirea proiectelor majore, finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune). Pe lângă măsurile care sunt necesare pentru semnarea contractului de finanțare, în Acordul prealabil au fost precizate și termenele referitoare la finalizarea procesului de pregătire a proiectului, de verificare administrativă și a eligibilității Cererii de finanțare, de evaluare tehnico-economică a Cererii de finanțare, precum și de aprobare a proiectului.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea” este cel de-al patrulea proiect cu finanțare europeană, valoarea totală a sumelor accesate până în prezent de către Societatea Apavil S.A. fiind de aproximativ 110 milioane euro. Fondurile au fost alocate în cadrul programelor de finanțare ISPA – Instrument pentru Politici Structurale de Pre-Aderare, POS Mediu – Programul Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013 și POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare  2014 – 2020. Cofinanțarea tuturor proiectelor a fost asigurată de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...