Iulian Salomia: „Împreună vom face Cernişoara puternică!”

 Breaking News
 • No posts were found

Iulian Salomia: „Împreună vom face Cernişoara puternică!”

Iulian Salomia: „Împreună vom face Cernişoara puternică!”
septembrie 19
05:02 2020

Respectul cuvenit fiecărui cetățean din Cernişoara, o experienţă de peste 40 de ani în administraţia publică locală, încrederea în proiectele sale, dar și echipa sa, îl recomandă pe candidatul PSD, Iulian Salomia, la funcția de primar al localităţii.

Proiectele propuse de el au la bază probleme identificate în comună împreună cu echipa sa de consilieri și cu cetățeni ai localităţii și privesc, în principal,extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în satele Obârşia, Mădulari, Cernişoara pe o lungime de 14 kilometri și modernizarea reţelei de drumuri locale pe o lungime de 8,2 kilometri şi construirea a 6 poduri. Proiectul este finanţat, urmează să se implementeze printr-un program derulat de Compania Națională de Investiții, pentru următoarele drumuri: Dealul Cârciumii, Drumul Plopişului, Ulița Urechești, La Roman, La Nae, Părul Ursului, Stănișor Dumitru, Stănișor Aurel, La Cumpănașu, Uliţa Cimitir Mădulari, Peste Vale, Papuc Constantin, Băleștilor, Simionescu Constantin, Ulița Andreuța, Nemțeși, Ulița Biriboacă, Ulița Zamfir, La Măgura, Curtulești, Pârnău, Boculești, La Ciofleci, La Stadion, Valea Niculii și Stănculești.

Şi construirea celor 6 poduri este importană pentru localitate, acestea vor fi reabilitate în punctele: Peste Vale, La Giuleanu, La Șoșoi Purcărea, Anghel Gheorghe, Stănișor Aurel și La Sârbu. Tot la capitolul infrastructură, Iulian Salomia are în plan reabilitarea drumului 676 E (Drumul Oaselor) și construcția rigolelor pe drumul judeţean 676 C şi DJ 676 D, cu susținerea autorităților județene.

Introducerea alimentării cu gaze naturale în gospodăriile din Cernişoara este e asemenea o prioritate pentru Iulian Salomia.

Un alt proiect extrem de important care se va concretiza este înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comuna Cernișoara pe o lungime de 35 de kilometri. Proiectul este susținut împreună cu localitățile Popești și Oteșani prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Luncavăț – Cerna” şi a fost depus în vederea finanţării.

Iulian Salomia are în plan finalizarea proiectului ,,Lucrări de închidere şi ecologizare la microcariera Cernișoara şi mina Armășești Vest”, regularizarea pâraielor Cernișoara şi Cernișoara Orlii, reabilitarea şi modernizarea școlilor şi grădinițelor, reabilitarea şi transformarea clădirii Complexului Comercial în sediu pentru Primăria comunei Cernișoara și transformarea actualului sediu al primăriei în cămin pentru persoane vârstnice. Alte planuri pentru viitorul mandat vizează crearea unor spații de agrement şi locuri de joacă pentru copii, transformarea şi dotarea sediului Școlii Obârșia în spațiu destinat cazării persoanelor evacuate în cazul situațiilor de urgentă și dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cernișoara cu o autospecială de stins incendii.

Cultură, divertisment, sport

 • Modernizarea şi utilizarea de către cetățenii din comună a căminelor culturale pentru organizarea de evenimente culturale.
 • Înființarea unei formații de dansuri populare.
 • Organizarea „Zilei comunei Cernișoara” și promovarea sărbătorilor locale.
 • Implicarea primăriei în vederea susținerii sportului la nivel local în colaborare cu clubul de fotbal C.S. Cavalerul Trac Cernișoara.

Agricultură și afaceri locale

 • Înființarea unui Birou de Consultanță pe lângă Primărie, care, împreună cu reprezentanții GAL Cerna –Olteț să acorde consultanță gratuită pentru obținerea finanțărilor pentru agricultură și afaceri locale.
 • Executarea unor lucrări de îmbunătățire funciară pentru izlazurile şi pășunile comunale.

Comunitate

 • Internet gratis (Wifi) în centrul celor șase sate ale comunei.
 • Implicarea locuitorilor în luarea deciziilor și în aplicarea acestora. Vom organiza ședințe de dezbateri și informări publice pentru problemele strategice ale Comunei Cernișoara.

Sfatul Bătrânilor – folosirea experienței și a înțelepciunii acestora. 

Sfatul Tinerilor – folosirea ideilor și energiei creative ale acestora. 

 • Recunoașterea valorilor comunei Cernișoara, prin acordarea de titluri de onoare și premii pentru cel mai gospodar sătean, cel mai popular sau cel mai „de ajutor” cetățean, prin votul întregii comunități.
 • Implicarea tinerilor în stabilirea unui plan de promovare al comunei Cernișoara şi constituirea unei echipe consultative permanente cu acest scop. 

O echipa puternică, valoroasă şi cu experienţă în administrația publică

 „Sunt de profesie economist, știu să apreciez înainte de toate valoarea unui om integru şi muncitor. Nu candidez la funcția de primar pentru a face politică şi nu vreau ca locuitorii comunei Cernișoara să fie împărțiți pe astfel de criterii. Programul meu electoral este foarte simplu şi clar, dumneavoastră m-aţi inspirat în nenumăratele întâlniri pe care le-am avut. Cernișoara are un număr mare de nevoi, aceleași pentru toți cetățenii, indiferent de opțiunile politice. Un primar bun şi gospodar poate să asigure rezolvarea acestor probleme. De aceea, vreau să constituim o echipă pregătită pentru gestionarea interesului public, aproape de oameni şi de problemele lor. Voi investi cu dragă inimă şi bucurie, suflet şi încredere, în viitorul comunei noastre, în modernizarea comunei Cernișoara!”, spune Iulian Salomia, candidat la funcția de primar al comunei Cernișoara.

Echipa de consilieri locali:

Salomia Iulian 

Ionescu Laurenţiu 

Salomia Dumitru 

Bănuţ Mihai

Ionescu Mihai

Rîciulete Tudoriţa

Găman Victor Florin 

Dincu Constantin 

Zaharia Ion Cristian 

Bălescu Gheorghe 

Ancuţa Ion 

Smedescu Nicolae 

Ştirbu Gheorghe 

Pripor Gheorghe 

Ganea Florin 

Meianu Constantin 

Cebuc Dorel

CASETĂ:

„Dragi concetățeni din Cernișoara, 

Se spune că faptele vorbesc, iar în ceea ce mă privește, în condițiile legii, am sprijinit direct localitatea dumneavoastră pentru realizarea unor investiții importante. S-au acordat sume din bugetul județului pentru cofinanțări și proiecte de dezvoltare, iar cu fonduri guvernamentale, a fost finanțat proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Dispensar medical în comuna Cernișoara”.

De asemenea, în perioada 2016-2020, la propunerea mea, Consiliul Județean Vâlcea a alocat comunei Cernișoara suma de 1.387.250 lei pentru susținerea unor proiecte și programe de dezvoltare locală, precum și pentru lucrări de întreținere a drumurilor comunale. 

Totodată, Consiliul Județean a modernizat parțial DJ 676 C Roești-Cernișoara-Oteșani,drum care tranzitează și localitatea dumneavoastră. Alături de viitorul primar, Iulian Salomia, vom continua să facem fapte bune pentru cetățenii din Cernișoara.”

Președinte Consiliul Județean

Constantin Rădulescu

Președinte PSD Vâlcea

„Bine faci, bine găsești!”

CMF: 21200019

Comandat de: Partidul Social Democrat Vâlcea

Realizat de SC INFOTOUR SRL

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...