Dumitru Pirneci: „Mai presus decât cinstea şi omenia nu există nimic pe lumea aceasta”

 Breaking News
  • No posts were found

Dumitru Pirneci: „Mai presus decât cinstea şi omenia nu există nimic pe lumea aceasta”

Dumitru Pirneci: „Mai presus decât cinstea şi omenia nu există nimic pe lumea aceasta”
septembrie 20
11:41 2020

Claudia ȘCHIOPU

Conştient de responsabilitatea dobândită o dată cu preluarea funcţiei, Dumitru Pirneci a încercat să demareze proiecte menite să îmbunătăţească, în primul rând, calitatea vieţii cetăţenilor. A demonstrat locuitorilor comunei că orice se poate realiza dacă există dorinţă şi putere de muncă. În acest moment, asfaltarea drumurilor comunale şi introducerea reţelei de gaze naturale reprezintă o prioritate.
Din anul 2004, de când a câştigat pentru prima dată încrederea cetăţenilor pentru Primăria comunei Dănicei, Dumitru Pirneci s-a remarcat prin proiectele ambiţioase, a reuşit să câştige respectul consătenilor şi, după ultimele discuţii cu aceştia, sunt dispuşi ca, în număr mare, să-l voteze şi în acest an, pentru a-i da posibilitatea exercitării unui nou mandat. Mereu a dorit să demonstreze că se poate face ceva bun pentru comună, chiar dacă predecesorii săi aveau păreri contrare. În timpul mandatelor sale, localitatea a căpătat o altă înfăţişare.

Impact real: Care a fost diferenţa dintre dumneavoastră şi ceilalţi candidaţi, şi ce doriţi să aduceţi nou în următorul mandat?
Dumitru Pirneci:
Mi-am luat o responsabilitate atunci când am promis că îi pun cetăţeanului asfalt la poartă, că o să aibă apă la robinet, iluminat public şi că va avea condiţii în şcoala își duce copiii. În procent de 90% am realizat toate aceste cerinţe ale comunităţii. De exemplu, avem astăzi inclusiv sistem de alimentare cu apă. Cetăţenii din satele Dealul Lăunele, Glodu sau Bădeni mergeau câte 10 kilometri şi luau apă în bidoane. Se ajunsese să se cumpere apa care era adusă în sat cu cisterne. În prezent, localitatea Dănicei beneficiază în procent de 90% de apă, mai sunt doar câteva gospodării neracordate, dar mi-am propus să ajungă conducta de apă şi până acolo. Canalizarea este realizată în procent de 75%, dintre cei 16 kilometri, pe care îi avem prinşi în proiectul la care se lucrează în prezent. După finalizarea acestui tronson vom continua extinderea sistemului de canalizare în toată localitatea, eu am promis că se va realiza, iar cetăţenii ştiu că pot să mă ţin de cuvânt. Pentru mine prioritar este proiectul de asfaltare, pe care l-am depus în vederea finanţării. În cadrul proiectului sunt prinse drumuri de o importanţă majoră: unul este în satul Lăunele de Jos, drumul din satul Ciuta, care face legătura cu localitatea Vitomireşti şi un alt drum foarte important este în satul Valea Schei, care face legătura cu comuna Cuca. În primul rând apa a fost cea mai importantă lucrare pentru comunitate, iar drumurile sunt în mare parte asfaltate, celelalte fiind amenajate prin pietruire. Nu există om să nu ajungă cu maşina acasă.

Impact real: Privind în retrospectiva celor patru mandate, care au fost cele cel mai dificile momente?
Dumitru Pirneci:
Tot timpul am fost ajutat, dar şi eu am sprijinit comunitatea, iar acest lucru s-a văzut fiindcă, atunci când localitatea a fost lovită de inundaţii, am beneficiat de fonduri pentru stabilizarea respectivelor zone. În anul 2014, după o ploaie torenţială, apele au făcut una cu pământul drumurile comunale şi podurile. A fost un dezastru atunci, oamenii erau disperaţi, niciodată nu voi uita lucrul acesta. Am făcut deviz şi am primit fonduri pentru refacerea tuturor pagubelor, dar am trecut prin perioade destul de grele. În anul 2004 nu existau poduri, oamenii treceau prin albia răului sau în multe locuri era câte o punte atât de îngustă încât pe ea chiar şi o singură persoană cu greu s-ar fi putut ţine pe picioare. În prezent sunt construite 10 poduri pe care pot să treacă maşini de mare tonaj şi două punţi pietonale. Pentru tot ceea ce am făcut am pus suflet, iar dacă nu munceşti cu drag acolo unde eşti, nu faci treabă.

Impact real: Aveţi vreun proiect de suflet pe care v-aţi dori să îl finalizaţi sau care l-aţi finalizat deja?
Dumitru Pirneci:
Alimentarea cu apă este proiectul meu de suflet, pe care am reuşit să-l finalizez. Fără apă, viaţa oamenilor din comună ar fi fost mult mai grea.

Impact real: Care a fost motivul pentru care aţi candidat a doua oară?
Dumitru Pirneci:
Datorită locuitorilor, care m-au încurajat să continui ce am început. Eu sunt un om ambiţios, nu îmi place să las lucrurile neterminate. În plus, consider că cetăţenii au nevoie de condiţii bune, au nevoie de gaze, de drumuri asfaltate, iar acest lucru mi l-am propus ca prioritate. Sunt lucruri şi proiecte pe care nu le poţi finaliza într-un singur mandat, iar comuna are nevoie de multe. Însă, mai presus decât cinstea şi omenia nu există nimic pe lumea aceasta.

În cele patru mandate de primar, Dumitru Pirneci se poate lăuda cu aproximativ 50 de proiecte care au schimbat faţa localităţii. Spune cu mândrie că Dăniceiul de astăzi nu se aseamănă cu localitatea pe care a preluat-o în 2004. Drumurile sunt într-un procent destul de mare asfaltate, există alimentare cu apă şi canalizare, şcolile sunt modernizate, iar în localitate s-au construit poduri noi, trainice. Singura investiţie care îi lipseşte localităţii este alimentarea cu gaz:

Am finalizat cel de-al patrulea mandat şi sunt mândru de ceea ce am realizat pentru localitate şi pentru cetăţenii mei. Dacă am început nişte lucruri bune în comuna acesta trebuie să le continui. Cu adevărat am avut şi am susţinerea cetăţenilor, iar aprecierea comunităţii mă motivează. Voi avea motive suplimentare să cred că oamenii şi-au pus aşteptările în mine, şi sper să nu îi dezamăgesc. Candidez pentru un nou mandat fiindcă o bună parte dintre proiecte sunt depuse pe diferite programe de finanţare şi o altă parte sunt în faza de documentaţie. Sunt primarul tuturor, şi asta s-a dovedit fiindcă oamenii mă apreciază, iar eu îi respect. Sunt alături de locuitori, iar ei sunt alături de mine, şi Dumnezeu m-a ajutat. Când am preluat mandatul nu era în localitate o palmă de asfalt, în timp ce astăzi avem 32 de kilometri de drumuri comunale asfaltate şi 8 kilometri de drumuri judeţene asfaltate. Drumul judeţean 678E era un drum de pământ, iar astăzi acest drum este asfaltat în totalitate. Am reuşit tot ceea ce s-a realizat în această localitate cu foarte multă muncă. Rolul primarului nu este să stea în primărie. Am în faţă raportul primarului, cu proiectele realizate în cele patru mandate, din care reiese că am atras fonduri pentru cel puţin 50 de proiecte majore care au schimbat faţa comunei, dintre care 23 de proiecte s-au realizat cu bani din bugetul local”, a punctat primarul liberal al localităţii Dănicei, Dumitru Pirneci.

Material comandat de Partidul Naţional Liberal, cod AEP 21200012, executat de SC INFOTOUR SRL

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...