Mihai Ionescu: „Marile puteri occidentale au distrus identitatea poporului nostru”

 Breaking News
  • No posts were found

Mihai Ionescu: „Marile puteri occidentale au distrus identitatea poporului nostru”

Mihai Ionescu: „Marile puteri occidentale au distrus identitatea poporului nostru”
septembrie 20
05:00 2020

Primarul din Cernişoara spune cu nostalgie că, pe timpul lui Ceauşescu se păstrau tradiţiile şi cultura cu sfinţenie, ospitalitatea şi obiceiurile poporului român de mii de ani, adică s-a păstrat aproape intactă identitatea naţională, care în prezent este distrusă de „puterile oculte mondiale, pe care le respectăm nespus, în idioţenia noastră. Scopul acestor mari puteri este acela de a controla şi a conduce prin distrugerea libertăţii de exprimare, a identităţii naţionale, a restrângerii unor drepturi fundamentale, dar şi de a avea controlul total asupra fiecărui individ în parte”, spune primarul. „Eu sunt social-democrat şi unul care a trăit în comunism, şi care a admirat comunismul. Dacă ar fi avut puţin patriotism, toţi acei care ne-au condus ţara după aceea ar fi păstrat tradiţiile, cultura, obiceiurile, meşteşugurile, identitatea poporului român, şi ar fi pus bazele educaţiei. Copiii de astăzi nu ştiu să spună o poezie, pentru că legea învăţământului se tot schimbă, de 27 de ani. Sunt supărat pentru că am iubit locul acesta, unde m-am născut, şi văd cum marile puteri au distrus identitatea poporului nostru. Consider că ar trebui să se dea o lege pentru cei care îşi denigrează ţara, aşa cum se comportă unii care au în mâini frâiele acestei ţări, şi să fie expulzaţi din ţară. Pentru mine, Ceauşescu a fost cel mai mare patriot al României din toţi câţi au fost, el a făcut din ţara aceasta o minune. Erau familii care avea şi câte 10 copii şi toţi mergeau la şcoli, fiecare avea o meserie, un loc de muncă asigurat, dar şi o casă. La noi în localitate era bogăţie, oamenii, o parte mergeau la C.A.P., la cosit şi culesul recoltei şi veneau cu maşinile pline cu grâu şi cu porumb. Bogăţia oamenilor de aici a fost munca. Unii munceau vara, la cules de fructe, la munte, alţii la mină, o parte pe platforma chimică. În fiecare dimineaţă plecau şi veneau autobuze pline ochi cu oameni spre locurile de muncă. Era ţara unde toată lumea avea un loc de muncă, nimeni nu stătea pe stradă să urle şi să arunce injurii nefondate doar aşa, pentru că vor să iasă în stradă ca să se vadă la televizor, sau că primească bani de la acest George Soros”, declară primarul Mihai Ionescu care, după o viaţă în administraţie, anul acesta a decis să se retragă din viața publică.

Mihai Ionescu, primar de-o viaţă, a predat ştafeta la Cernişoara

Mihai Ionescu, primarul comunei Cernişoara a decis să nu mai candideze pentru încă un mandat de 4 ani. Acesta îi va lăsa loc liber lui Iulian Salomia, care are o experienţă de 40 de ani în administraţia publică locală. Împreună fac echipă la primărie, şi au implementat proiecte pentru comună. Dacă vorbim despre comuna Cernişoara nu putem să nu vorbim şi despre drumuri refăcute integral, canalizare, apă, despre şcoli renovate, poduri şi biserici construite din temelii. Iulian Salomia spune că face un gest de normalitate şi de continuitate pe care îl întoarce spre cetăţenii din Cernişoara, care au susţinut actualul primar timp de 30 de ani: „Mihai Ionescu va rămâne ancorat la problemele primăriei, localităţii şi Partidului Social Democrat. Ne sunt de folos cunoştinţele şi experienţa pe care le-a acumulat”, a declarat Iulian Salomia, candidat la funcţia de primar al localităţii Cernişoara din partea PSD.

Mihai Ionescu: „Îi predau ştafeta lui Iulian Salomia, un coleg bun şi un om de omenie”

Mihai Ionescu şi-a petrecut o jumătate din viaţă la primărie şi spune că, de fiecare dată, în campanii, echipa sa le-a oferit localnicilor doar o broşură care a conţinut realizările, proiectele şi planurile lui pentru viitorul localităţii şi de fiecare dată a câştigat cu un scor covârşitor în faţa contracandidaţilor. După 30 de ani în funcţia de primar este mândru de realizările lui şi are încredere în Iulian Salomia, candidatul la funcţia de primar al localităţii Cernişoara din partea PSD. Afirmă că este omul potrivit, capabil să ducă această muncă. Doreşte să rămână în continuare alături de cetăţeni şi de colegii din primărie, cu care a lucrat zeci de ani:

„Mă voi retrage din funcţia de primar acordându-i şansa colegului meu, Iulian Salomia, cu care am lucrat, şi consider că este cel mai potrivit să ducă această muncă mai departe, care nu este chiar aşa de uşoară, şi îl voi susţine în acest demers. În toată această perioadă a învăţat administraţie, ceea ce este cel mai important, este un om de omenie şi de cuvânt. A înţeles că o primărie se conduce cu oameni şi prin oameni. Am respectat şi iubit întotdeauna oamenii. Am fost educat de regimul Ceauşescu să slujesc cu credinţă ţara şi oamenii, şi am rămas lipit de ei. La primărie toţi suntem o echipă, pentru că eu i-am iubit pe angajaţi, şi cred în ei. Pe fiecare i-am sfătuit şi i-am lăsat să facă facultăţi. Am intrat în primărie în urmă cu 49 de ani, pe postul de tehnician agronom, iar din 1990 sunt primarul acestei localităţi, primul primar democrat. Când am auzit de această democraţie am ştiut însă ce nenorocire va veni, totul a fost o minciună şi o hoţie”, a precizat primarul localităţii Cernişoara, Mihai Ionescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...