CNAIR licitează pentru proiectarea și execuția lotului 3 din autostrada A1 Sibiu – Pitești

 Breaking News
  • No posts were found

CNAIR licitează pentru proiectarea și execuția lotului 3 din autostrada A1 Sibiu – Pitești

CNAIR licitează pentru proiectarea și execuția lotului 3 din autostrada A1 Sibiu – Pitești
septembrie 24
07:53 2020

Miercuri, 23 septembrie 2020, CNAIR a publicat anunțul de licitație restrânsă cu precalificare pentru „proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Secțiunea 3: Cornetu – Tigveni”. Valoarea estimată a contractului este de 5.3 miliarde de lei fără TVA, pentru proiectarea traseului care are o lungime de 37,4 kilometri. Sursa de finanțare pentru acest proiect este din fonduri europene nerambursabile, iar termenul de finalizare prevăzut este 12 luni pentru proiectare și 45 de luni pentru execuție, conform factorilor de evaluare din documentația de atribuire. Data limită de depunere a ofertelor este 10 noiembrie 2020. Principalele lucrări cuprinse în licitație includ 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 kilometri/ galerie, un nod rutier la Cornetu și încă unul la Văleni, precum și un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de kilometri și este împărțită în 5 loturi. Va face legătura dintre centrul şi vestul României prin reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean. Data pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie, însă procedura prevede practic o precalificare a constructorilor în funcție de o serie de criterii care țin de experiența pe diverse tipuri de lucrări, precum tuneluri de autostradă sau pasaje. Reamintim faptul că, în această perioadă, Comisia Europeană a aprobat aproape 900 de milioane de euro pentru România, din  fondul de coeziune, pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Șoseaua de mare viteză urmează să fie construită în trei etape, potrivit strategiei de implementare stabilită de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Prima etapă, care conţine secţiunile 1, 4 și 5 ar trebui să se încheie în decembrie 2023. Etapa I vizează construirea a 54 de kilometri de autostradă, inclusiv 6 noduri rutiere, 28 de poduri şi pasaje, 10 viaducte, un tunel, 3 centre de întreținere si coordonare, 2 spatii de servicii și o parcare de scurtă durată;

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan  European, care traversează ţara de la vest la est. Este un proiect strategic pentru dezvoltarea României. Aceasta este cerută şi de compania Dacia Renault, unul dintre cei mai mari exportatori ai României. Acest proiect va rezolva un mare blocaj de trafic din reţeaua românească de transport. Va creşte siguranţa rutieră și va avea un efect pozitiv asupra economiei judeţului Vâlcea.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...