Drăgoeşti, comuna boierilor, se transformă în destinaţie turistică

 Breaking News
  • No posts were found

Drăgoeşti, comuna boierilor, se transformă în destinaţie turistică

Drăgoeşti, comuna boierilor, se transformă în destinaţie turistică
octombrie 09
19:42 2020

În Oltenia de sub munte, pe partea stângă a Oltului, flancată de parfumul podgoriilor Drăgăşănene îşi afirmă documentar existenţa localitatea Drăgoeşti.

Aşezarea a fost cunoscută de istorici ca fiind „localitatea boierilor”, trăgându-şi rădăcinile din nobila familie a boierilor Drăgoescu. Despre comunitatea de aici, bătrânii vorbesc cu respect și admiraţie în glas. Sunt oameni buni, gospodari şi ospitalieri, iar numele localităţii a pornit dintr-un etimon comun, acela de „drag”. În istora localităţii s-au descoperit mărturii ale faptului că Drăgoeştiul a fost gazda unor oameni şi evenimente importante pentru ţară, sentimentul de mândrie şi patriotism local căpătând dimensiuni neatinse. Răscolind filele trecutului constatăm că au nu numai motive, ci şi datoria de a fi mândri, fiindcă pe aceste locuri istoria a fost la ea acasă, au trecut pe aici oameni dârji, care au purtat pe umerii lor poveri istorice.

Aici, la Drăgoeşti începe povestea, argumentată de istorici, a locului de naştere al lui Mihai Viteazul. Există indicii solide, argumentate prin documente că Biserica Sfinţii Trei Ierarhi este locul de botez al marelui domnitor. Dorind să marcheze împlinirea a 420 de ani de la urcarea pe tron a lui Mihai Viteazul, în anul 2013, primăria comunei Aninoasa, în perimetrul căreia se află Mănăstirea Dealu, a organizat pelerinajul „Flacăra Unirii ”, constând în parcurgerea unui traseu care să amintească trecerea prin viaţă a Marelui Domnitor. Pelerinajul a plecat din Câmpia Turzii spre Şelimbăr, Mănăstirea Dealu, Târgul de Floci din Giurgeni, Bucureşti, Târgovişte, localitatea Drăgoeşti, Craiova, Alba Iulia”, spune primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2020
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...