Vâlcea, în centul unui nou scandal penal: şeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor este anchetat pentru că şi-a falsificat diploma de bacalaureat

Casa din Vâlcea a şefului Oficiului Naţional de Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga a fost percheziţionată sâmbătă, în urma unor acuzaţii foarte grave. Baranga, care a demisionat între timp, este cercetat într-un dosar de înşelăciune, pentru că şi-a falsificat diploma de bacalaureat. Baranga este anchetat pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Baranga a mai deţinut în trecut şi funcţia de director adjunct al Oficiului Registrului Naţional pentru Informaţii Secrete de Stat (ORNISS). Percheziţiile au avut loc la casa lui Baranga din Râmnicu Vâlcea, informaţie confirmată de IGPR. Acesta şi-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani, respectiv în 1999.
În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză. Barnaga a fost numit la conducerea Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor la începutul unii septembrie, prin decizie a premierului Ludovic Orban. Potrivit CV-ului, el a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, la vârsta de 32 de ani. Ulterior, acesta obţinut mai multe titluri şi diplome, inclusiv doctor al Universităţii Valahia din Târgovişte şi cursant la Colegiul Naţional de Apărare, ARACIS, Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *