Stația de Epurare Rm. Vâlcea a devenit coșul de gunoi al orașului?

 Breaking News
  • No posts were found

Stația de Epurare Rm. Vâlcea a devenit coșul de gunoi al orașului?

Stația de Epurare Rm. Vâlcea a devenit coșul de gunoi al orașului?
octombrie 14
16:08 2020
  • De la începutul anului, peste 150 tone de deșeuri au ajuns la stația de epurare 

Deși, în condiții normale, gestionarea apei pluviale provenite atât de pe terenuri private cât și de pe domeniul public se face fără probleme prin infrastructura existentă, în timpul precipitațiilor cu caracter de aversă, canalizarea nu reușește să preia în totalitate întreaga cantitate de apă, fapt ce duce la inundarea subsolurilor sau a străzilor. Din păcate, o altă cauză a inundării o reprezintă tonele de deșeuri care, în loc să ajungă la tomberon, sunt aruncate în canalizare sau colectoare.

Nu mai puțin de 150 t deșeuri au ajuns în grătarele stației de epurare Rm. Vâlcea de la începutul anului. Deși am făcut numeroase apeluri către populație să folosească sistemul de canalizare strict în scopul pentru care a fost conceput, aruncând în vasul de toaletă doar hârtia igienică, în continuare, pe conducte circulă șervețele umede, bețișoare de urechi, scutece de unică folosință, tampoane, pungi, mănuși, măști, intestine de animale, materiale textile și multe altele. Aceste obiecte, împreună cu uleiul și diverse substanțe chimice aruncate în canalizare, produc mari pagube rețelelor, racordurilor, stațiilor de pompare și stațiilor de epurare, dar și mirosuri neplăcute, iar în cazul refulărilor pot deveni un pericol pentru sănătate, toate acestea fiind în dezavantajul nostru, al tuturor. 

Societatea Apavil S.A. realizează permanent activități de verificare și întreținere a sistemului de canalizare a municipiului, acesta fiind constituit din guri de scurgere, cămine de canalizare, canale colectoare, stații de pompare și de repompare, precum și stația de epurare, unde au loc procese complexe de curățare. Stația de Epurare a Apelor Uzate din Rm. Vâlcea este amplasata la circa 4 km în aval de oraș, pe malul drept al râului Olt, având un debit de epurare de 1020 l/s și deservește întreg orașul. În stația de epurare ajunge toată cantitatea de apă provenită din canalizare, iar în urma precipitațiilor abundente, apa care depășește capacitatea stației, este stocată în bazinele de retenție, fiind ulterior supusă proceselor de epurare. 

Facem, din nou, un apel către toți utilizatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării rețelelor de canalizare și implicit, poluării mediului înconjurător, printr-un comportament adecvat, respectând câteva reguli elementare:

  • Nu aruncați în vasul de toaletă sau în chiuvetă resturi de mâncare, uleiuri și alte obiecte destinate containerelor de salubritate!
  • Nu aruncaţi în căminele de racord şi de vizitare pietre, moloz şi alte deşeuri!
  • Nu acoperiţi cu pământ capacele căminelor de vizitare, îngreunând astfel munca personalului de întreţinere.

Pentru sesizarea oricărui aspect legat de disfuncționalități ale sistemului de alimentare cu apă și canal, vă rugăm să sunați la numărul de telefon al dispeceratului societății Apavil SA:  0250820010, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

COMPARTIMENTUL COMUNICARE, MASS-MEDIA AL SOCIETĂȚII APAVIL S.A.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2020
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...