La Goleşti, terenul din faţa primăriei a fost transformat în zonă de agrement

Cu fonduri europene, atrase prin GAL,  administraţia locală, din Goleşti,  condusă de tânărul liberal , Adrian Mitrache, a finalizata  amenaja zonei din faţa primăriei.

 Zona amenajată are destinaţia unui parc şi este pe o suprafaţa de aproximativ 1000 de metri pătraţi. Investiţia  are valoarea proiectului este de 52 de mii de euro Aici s-au  montat  băncuţe, s-au amenajat alei pietonale şi va fi inclusiv un loc unde, pe viitor se va amplasa un monument dedicat eroilor comunei, într-un cuvânt a  schimba centrul localităţii:

 „Considerăm că acest proiect era necesar, întrucât s-a dezvoltat o zonă care nu era valorificată la întreaga sa capacitate. Mai mult decât atât,  schimbă imaginea centrului. Am fost  foarte interesaţi să facem acest proiect, pentru că se prevede că, în viitor, mare parte a fondurilor europene vor fi repartizate prin aceste Grupuri de Acţiune Locală. Astfel, următoarea alocare de fonduri va fi pentru amenajarea unui stadion de fotbal”, a subliniat primarul Adrian Mitrache

Prin acest Grup de Acţiune Locală, administraţia locală a mai achiziţionat un buldoexcavator. Utilajul este folosit atât vara, la săpat rigole şi împrăştiat material pietros, cât si iarna, la deszăpezire. Despre programele europene, primarul comunei Adrian Mitrache  a atras de fiecare dată  atenţia asupra faptului că anumite localităţi sunt dezavantajate atunci când vine vorba de accesarea fondurilor, subliniind dezavantajele pe care le au comunităţile mai mici sau mai izolate în faţa celorlalte, în privinţa accesibilităţii la aceste programe:

 „Toată lumea spune că nu se cheltuiesc banii europeni, dar puţini vorbesc despre faptul că există anumite punctaje pe care trebuie să le faci pentru a accesa banii, punctaje care sunt foarte greu de obţinut. Pentru noi, o localitate mică, aşa cum este Goleştiul, Grupul de Acţiune Locală a fost singura oportunitate de absorbţie a fondurilor europene în localitate. Aşteptăm cu nerăbdare noul exerciţiu financiar”, a afirmat primarul din Goleşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *