La Stroeşti,Moş Crăciun le poate duce cadouri copiilor şi pe vreme de pandemie

Aproximativ 200 de copii din comuna Stroeşti vor primi cadouri de Crăciun din partea Primăriei. Dacă până acum aceștia se pregăteau tot anul cu serbări inedite pentru momentul în care Moş Crăciun le va păşi pragul, fiind invitatul special, mult așteptat de copii, anul acesta, în condițiile pandemiei, ei își vor primi cadourile în curțile școlilor și grădinițelor. Acțiunea va avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni, cu respectarea normelor sanitare, iar Moș Crăciun va delega sarcina profesorilor care le vor oferi copiilor cadourile. Primarul spune că, în localitate, colindătorii au voie să ureze, dar grupurile nu trebuie să fie mai mari de șase persoane, oamenii trebuie să poarte mască și să păstreze distanța. El a explicat că a permis această activitate pentru că are încredere că oamenii vor respecta regulile:

„Noi continuăm tradiţia şi chiar încercăm să venim în sprijinul cetăţenilor în perioada aceasta pandemică, pentru a respecta măsurile. Este un Crăciun atipic, dar Primăria a făcut demersurile, la nivel de localitate, astfel încât se vor ţine toate sărbătorile tradiţionale, mai puţin balurile care erau renumite în comuna Stroeşti. Pe lângă acestea, anul acesta nu vom sărbători tineri care împlinesc majoratul în seara de 1 ianuarie şi cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în seara de Bobotează. Din cauza acestei pandemii nu vom putea da curs acestor manifestări fiindcă sunt o întruniri mai mari, care nu pot respecta măsurile impuse. Singurele datini care se vor ţine vor fi Colindele care se ţin în seara de 23, cu respectarea măsurilor impuse. Grupurile vor fi formate din copii, deoarece copiii sunt cei care prevestesc naşterea domnului Isus Hristos. Pe lângă aceasta va mai fi sărbătoarea pomului de Crăciun cu elevii Şcolii Gimnaziale din comuna Stroeşti pe care o vom face începând cu data de 22 decembrie. Astfel, împreună cu directorul şcolii şi cu cadrele didactice am convenit ca noi, cei de la Primărie să mergem la şcoală cu cadourile, iar diriginţii de la fiecare clasă vor oferi cadourile copiilor, stabilind ora la care pot veni copiii pe grupe”, spune Toma Ciolacu, primarul localităţii Stroeşti.

Toma Ciolacu: Acordăm câte un „Premiu de curaj de a fi mamă”

Primarul are în atenţie inclusiv familiile care au nou născuţi, și care vor primi sprijin financiar:

„Pentru nou născuţi noi premiem mama. În acest sens am dat o Hotărâre de Consiliu anul trecut prin care, pentru fiecare mamă, există un „Premiu de curaj de a fi mamă”, în valoare de 2000 de lei. Anul acesta am avut 10 nou născuţi. Este un lucru foarte bun fiindcă, de la o vreme, natalitatea este în creştere. Am în plan să ajutăm mai mult familiile care au nou născuţi şi care au probleme, începând de la găsirea unui loc la muncă până la micile nevoi familiare, fiindcă un copil are mai multe nevoi decât un om mare”, a precizat primarul din Stroeşti, Toma Ciolacu.

În pragul sărbătorilor de iarnă, primarul Toma Ciolacu le transmite gânduri bune celor pe care îi reprezintă, sănătate, sărbători liniștite alături de cei dragi, iar noul an să vină cu bucurii și împliniri, asta le urează primarul cetățenilor: „Tuturor le transmit multă sănătate fiindcă, până la urmă, pandemia acesta, care a pus o lume întreagă în genunchi ne-a unit. Suferinţa la care ne-a dus acest virus nenorocit a unit o planetă întreagă, iar oamenii au început să conştientizeze că cea mai de preţ pe lumea acesta este sănătatea. Cetăţenii localităţii Stroeşti vor primi o felicitare din partea mea, ca primar, în care le doresc un an mai bun, mai multe realizări, sănătate şi să reuşim să scăpăm de această pandemie”, afirmă primarul Toma Ciolacu.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *