Protest al USJ Sanitas în fața sediului prefecturii

Protest al USJ Sanitas Vâlcea

USJ Sanitas Vâlcea a protestat marți, 12 ianuarie 2021, în fața sediului prefecturii din Râmnicu Vâlcea, între orele 12:00 și 13:00.

Protestul a decurs foarte bine, am fost bine organizați împreună cu CNSRL Frăția. Au venit 10 pensionari care și-au spus ”oful” la protest. În total, 100 de persoane au participat la protest dintre care 60-70 din partea Sanitas și până la 100 persoane din CNSRL Frăția.” ne-a declarat reprezentantul USJ Râmnicu Vâlcea, Mariana Costea.

Motivele personalului se leagă de aplicarea prevederilor din legea cu numărul 153/2017 (cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice), stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială. Protestul a fost asistat de membri din cadrul CNSRL Frăția.

Motivele principale sunt legate de aplicarea prevederilor din cadrul legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Noi nu dorim măriri, dorim să se respecte legea. În sănătate, în unitățile sanitare există personal cărora nu li s-a mărit salariul, conform acestei legi. Era problema plecării personalului medico sanitar din spitale dincolo, și atunci au găsit acest mijloc să mărească, iar la ceilalți nu au făcut acest lucru. A fost o discriminare. A doua problemă pe care o avem este stabilirea forului de condiții prin raportare la salariu de bază aflat în plată pentru că stăm la salariul din 2018. Nu se poate, dacă eu am 1000 de lei acum și am un spor, automat îl raportez la baza salariului de acum. Nu s-a făcut acest lucru. Și ultima problemă gravă este abordarea stimulentului de risc salariaților din asistența socială. A fost stimulent de risc promis de președinte în perioada de urgență, în valoare de 500 de euro. În unitățile sanitare, adică în spitalele cu COVID pe perioada de urgență, era vorba de 2 luni – aprilie și mai. În spitalul de urgență s-a dat, în secțiile unde s-a lucrat cu COVID, unde era foarte grav, la secția de infecțioase, ATI, dar în direcția de protecție nu s-a acordat, nici până în ziua de azi nu s-au aplicat.” ne-a declarat reprezentantul USJ Râmnicu Vâlcea, Mariana Costea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *