Daniel Băluţă: „Banii europeni nu sunt un moft, sunt o necesitate, un drept al românilor”

Pentru administraţia locală din Vaideeni nu a existat axă de finanţare pentru care să nu depună proiect privind atragerea fondurilor europene. În acest sens are trei proiecte eligibile în aşteptare, în valoare de trei milioane de euro. În aceeaşi situaţie este şi proiectul pentru reabilitarea căminul cultural din localitate, adică eligibil, dar în aşteptarea banilor europeni. În opinia primarului, banii europeni sunt o necesitate, reprezentând o oportunitate pentru administraţiile locale, dar şi sunt un drept al românilor. În acest sens, Daniel Băluţă aşteaptă cu nerăbdare noile ghiduri, dar şi condiţiile impuse în programele de finanţare pentru fonduri europene:

„Ne dorim să atragem fonduri europene în localitate. Banii europeni nu sunt un moft, sunt o necesitate, reprezintă o oportunitate pentru administraţiile locale, sunt un drept al românilor. Nu a existat axă de finanţare pentru care să nu depunem proiect. Cu toate acestea aşteptăm cu nerăbdare noile ghiduri de finanţare, dar şi dacă în acest exerciţiu financiar condiţiile impuse în programele de finanţare pot fi îndeplinite, această fiind una dintre promisiunile făcute de guvernanţi. Avem experienţa fondurilor europene. În localitate, cu bani europeni se construieşte din temelii grădiniţa din satul Atârnaţi, care este în procent de 95% executată. Tot cu bani europeni se modernizează şcoala veche din localitate, unde se va amenaja biblioteca şi un mic muzeu. Prin Banca Mondială s-a construit din temelii o grădiniţă. Cu bani europeni atraşi prin GAL s-a construit şi un centru de informare turistică, s-a reabilitat primăria, s-a achiziţionat un buldoexcavator şi s-a amenajat o scenă. Un proiect extrem de important şi complex, în cadrul căruia 600 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală gratuită este şi „HOPE Vaideeni”, pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale, tot cu bani europeni, prin care am obţinut şi două obiective de investiţii, şi anume reabilitarea remizei şi amenajarea unui parc de agrement”, ne-a decalat primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă.

În această perioadă, administraţia locală din Vaideeni a semnat contractul de finanţare pentru extinderea sistemului de supraveghere video cu încă 17 camere. Odată finalizată această investiţie, locuitorii comunei vor avea un plus de siguranţă oferit de cele 35 de camere de monitorizare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *