Condusă cu șapte goluri, Național revine senzațional și câștigă meciul cu CSM București

Național Râmnicu Vâlcea a reușit sâmbătă o revenire spectaculoasă în disputa cu CSM București, contând pentru etapa 7 din Seria C a Diviziei A.

Joi, în primul joc al turneului II din cadrul Seriei C a Diviziei A, junioarele de la Centrul Național au remizat cu Slobozia, scor 28-28. Vineri, echipa pregătită de Mia Rădoi a suferit prima înfrângere a sezonului, cu una din pretendentele la promovare, Neptun Constanța, scor 18-21.

Sâmbătă, în cel mai spectaculos joc al turneului, într-un derby al junioarelor, Național Rm. Vâlcea a învins pe CSM București II, scor 29-28 (14-18). Oaspetele au condus cu 4 goluri la pauză și cu 7 goluri în minutul 38 (24-17), dar Vâlcea a recuperat și a egalat în minutul 54: 26-26. Național a întors senzațional pe final și a înscris golul victoriei cu 30 secunde înainte de final, după care a sărbătorit o victorie care părea compromisă.

Fosta mare jucătoare a Oltchimului, Mia Rădoi a mai întors un meci de la minus șase și anul trecut. ”Am fost o echipă adevărată cu CSM București, deși am fost conduse cu 7 goluri, am știut să gestionăm bine partida și spre surprinderea multora, la final am câștigat.  Și anul trecut la Olimpiada liceelor, am câștigat la un gol după ce am fost conduși cu 6 goluri, dacă ai încredere până la final și te bați pentru fiecare minge, timp este! Jocul se câștigă în apărare, așa am întors și acum de la 7 goluri. Rezultatele pozitive ne ajută pentru moral, dar noi urmărim să formăm jucătoare pentru viitor, fete care să știe să joace ambele faze, apărare și atac”.

Antrenoarea de la Centrul de Excelență este mulțumită de jocul fetelor sale la acest turneu. ”Le-am făcut bine față și celor de la Neptun, chiar le-am condus cu 3 goluri la pauză. Și cu Slobozia am reușit să facem un egal. Fiecare fată și-a adus aportul la obținerea rezultatelor, avem un plus la pivoți, cu Țîrle și Ailincăi, la poartă cu Marica și Zaharia, o remarc și pe Lixăndroiu, care are doar 16 ani. Jumătate din lotul nostru a fost compus din junioare II de la grupa lui Adrian Olteanu.  Îmi doresc să creștem de la meci la meci, să avem încredere că putem mai mult, le cer de fiecare dată să nu se mulțumească cu puțin. Au calități, au talent, trebuie doar să formeze o echipă” a mai spus Mia Rădoi, care până anul trecut a fost și ”secund” la SCM Râmnicu Vâlcea.

Duminică, Național Vâlcea va mai juca cu Știința București, liderul seriei.  Junioarele Miei Rădoi ocupă locul 3 în Grupa C, cu 11 puncte din 6 jocuri. Echipa Centrului Național nu are drept de a se califica mai departe și de a lupta la promovare, singurul scop fiind creșterea junioarelor.

Vâlcea în jocul cu CSM București: Marica, Zaharia – Lixăndroiu 12, Țîrle 6, Predescu 2, Ailincăi 2, Gherghe 2, Neacșu 1, Cercel 1, Sandu 1, Coman 1, Enache 1, Adam, Raicea. Antrenor: Maria Rădoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *