La Păuşeşti Măglaşi s-au pus bazele unui after school

Prin acest proiect, copiii vor primi o masa la prânz şi îşi vor face lecţiile alături de profesorii care îi vor supraveghea.

Scopul este acela de a asigura copiilor din familii defavorizate mediul în care să se simtă în siguranţă, să deprindă cunoştinţele acumulate la şcoală şi să fie fericiţi. Proiectul face parte dintr-un program derulat de Primăria Păuşeşti Măglaşi, în parteneriat SC Sanovita SRL.

Programul after school, în varianta în care va funcţiona la Păuşeşti Măglaşi îşi propune să se diferenţieze atât prin programele de dezvoltare personală care vor fi puse în practică de dascălii supraveghetori, dar şi să rezolve, pe cât se poate, probleme cu care se confruntă micuţii. Prin urmare, după orele de curs, la prânz, copiii vin la grădiniţa din centrul localităţii, iar, după ce vor servi prânzul, împreună cu câte un dascăl vor socializa şi, împreună, vor fundamenta cunoştinţele acumulate în ziua respectivă la orele de curs, pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare.

„În plan avem înfiinţarea unui after school pentru copiii care provin din familii defavorizate. În cadrul acestui proiect le vom acorda şi o masă caldă. Este cel mai bun mod de a-i aduce împreună. După orele de curs copiii vin la grădiniţa din centrul localităţii, unde vor servi masa, după care vor efectua temele într-o sală special amenajată, sub atenta supraveghere şi îndrumare a dascălului. Este un proiect prin care copiii îşi vor petrece timpul în siguranţă şi vor fi sprijiniţi acolo unde au nevoie de ajutor, mai ales la teme care se vor face la fiecare materie în parte. Proiectul este pregătit pentru a fi pus în aplicare, în parteneriat cu SC Sanovita SRL, şi aşteptăm avizul din partea Inspectoratului Şcolar Vâlcea. De acest proiect vor beneficia 25 de copii din clasele I-IV”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

În cadrul căminului cultural din localitate se va deschide o secţie de muzică şi dansuri, dar şi una de pictură. Coordonatori sunt profesori recunoscuţi în tainele artei respective, care vin de la Vâlcea pentru a le preda copiilor din localitate. Primăria pune la dispoziţie sala, iar părinţii plătesc o sumă modică profesorului, ne informează primarul Alexandu Dediu: „În căminul cultural sunt activităţi. Aici copiii învaţă tainele muzicii, picturii şi dansului. Avem inclusiv un profesor de judo şi carate care îi învaţă pe copiii să practice acest sport. Foarte curând vom dota sala de fitness din Căminul Cultural cu aparate adecvate, fiindcă şi aici avem instructor”, a punctat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Căminul cultural de la Păuşeşti este astăzi o clădire adecvată pentru a găzdui activităţile culturale ale comunităţii, un adevărat centru cultural, care deţine un rol important în educarea populaţiei din comună, în mod special a copiilor, pentru că aici funcţionează o bibliotecă unde există un fond impresionant de carte, o sală de spectacole şi un fascinant muzeu al satului dotat cu obiecte vechi, o adevărată identitate a satului. În cadrul acestei locaţii există de asemenea un club al pensionarilor, unde „seniorii” pot juca remi sau şah şi unde pot să petreacă timpul liber într-un mod plăcut.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *