Termenul final al proiectului de canalizare ar trebui să fie în maximum 3 luni

În localitatea Bujoreni sunt două proiecte privind reţeaua de canalizare. Primul este proiectul pentru racordarea la reţea în satele Malul Alb şi Olteni, finanţat cu bani din PNDL-2, care s-a finalizat anul trecut, în luna ianuarie.

Al doilea proiect este o investiţie cu cântec, care s-a tărăgănat pe o perioadă de peste 6 ani şi pe care primarul Gheorghe Gîngu speră că într-o bună zi o va vedea finalizată. Acest proiect de introducere a reţelei de canalizare în comuna Bujoreni a fost aprobat la finele anului 2014 de administraţia locală de la data respectivă. Banii pentru lucrările necesare au fost alocaţi de la Agenţia Fondului de Mediu, pentru care primăria a trebuit să asigure o cofinanţare destul de mare, în procent de 25% din valoarea totală a investiţiei, care este de 5,8 milioane lei.

Primarul localităţii Bujoreni este foc şi pară pe constructor, care în toţi aceşti ani s-a făcut că lucrează şi spune că acesta este ultimul act adiţional de prelungire a lucrărilor, iar termenul final al proiectului de canalizare ar trebui să fie în maximum 3 luni.

„Am avut promisiuni peste promisiuni din partea constructorului. Ultimele promisiuni pe care le am este că au terminat traseul din satul Olteni, urmând subtraversarea de la biserica din zonă. Acest proiect bate pasul pe loc de peste şase ani. Este adevărat că proiectul se află pe ultima sută de metri, dar, ca să facem branşările trebuie să chemăm Apavilul, însă acesta nu vrea să facă recepţii parţiale, fiindcă legea spune că trebuie recepţia finală a lucrării. Mai mult, la dispensarul de la Bogdăneşti căminul este plin de apă, şi chiar nu ştiu ce va face constructorul în situaţia aceasta. M-am săturat de minciuni şi de poveşti. Dacă treaba nu se va finaliza nici de data aceasta convoc un expert, face expertiza şi nu mai pot aştepta la infinit, deoarece luna aceasta noi trebuie din nou să solicităm prelungire de contract, iar Agenţia Fondului de Mediu nu ne mai face prelungire. Mi-e ruşine mie de minciunile lor. Concret mai aveau o subtraversare de făcut la terenul de la Gura Văii şi acum spun că este înfundată, fiindcă au băgat o ţeavă pe sub drumul judeţean şi a rămas aşa, au uitat de ea să o verifice sau să o cureţe. Mai este o subtraversare la biserica de la Gura Văii pe care nu au făcut-o, au lăsat lucrările aşa şi au plecat. Au frânturi de lucrări ca să nu lege tot, evită să pună totul în funcţiune, cu speranţa că nu le vom mai prelungi contractul şi vom aduce alt constructor. Faţă de acest constructor nu avem nici o datorie, este totul achitat la zi. Noi nu avem o situaţie de lucrări, nimic altceva decât graficul de lucrări care este cel aprobat, dar sunt hotărât: este ultima tranşă în acest moment”, a declarat primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Lucrarea pentru înfiinţarea reţelei de canalizare cu fonduri prin Agenţia Fondului de Mediu în satele Bujoreni, Olteni, Malul Alb, Gura Văii, Bogdăneşti şi Malul Vârtop trebuia să se finalizeze în anul 2016. În tot acest timp administraţia locală a acordat clemenţă constructorului prin acte adiţionale care s-au făcut periodic. Acum este ultima tranşă şi recepţia lucrării, ne spune primarul. Prin urmare, în maximum 3 luni, comunitatea din Bujoreni va beneficia de canalizare pe tronsoanele unde se execută aceste lucrări de înfiinţare a reţelei.

„La Bujoreni, anul acesta este un buget insuficient pentru câte nevoi are localitatea. Dacă lucrurile s-ar fi făcut la timp, în cei 30 de ani, nu am fi vorbit acum despre atâtea probleme. Ne gospodărim cu banii puţini pe care îi avem, prioritatea va fi cofinanţarea proiectelor europene. Încercăm mici investiţii şi, în acest sens, vom încerca să facem nişte achiziţii de terenuri pentru a dezvolta proiectul privind construirea sălii de sport de la Gura Văii”, mai spune primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *