La Cernişoara, există sprijin de la Consiliului Judeţean şi colaborare între cele două instituţii

La Cernişoara, în partea de nord a localităţii, în satul Obârşia, pe o porţiune de drum s-a construit anul trecut un zid de sprijin pentru stoparea alunecărilor de teren de către Consiliul Judeţean. Astfel s-a stabilizat întreaga zonă, după care vor începe şi lucrările de reabilitare a drumului prin asfaltare pe o lungime de 700 de metri.

„Există sprijin şi o colaborare foarte bună între Primăria Cernişoara şi conducerea Consiliului Judeţean. Preşedintele Constantin Rădulescu a înţeles că la Cernişoara există o nevoie foarte mare de a se reabilita acest sector de drum unde erau alunecări de teren foarte mari. În acest sens s-a construit un zid de sprijin şi s-a amenajat un şanţ dalat pe o lungime de peste 100 de metri prin care apa va fi dirijată pentru a nu se mai distruge drumul judeţean. Pot spune că lucrurile se schimă în bine, şi asta fiindcă există o colaborare constructivă între cele două instituţii, şi Dumnezeu să ne ajute să ducem la bun sfârşit tot ce ne-am propus pentru această localitate. Aveam probleme în zona de nord a localităţi, unde terenurile sunt aşezate pe un strat de humă şi toate sunt înclinate spre vadul apei. Din această cauză vara, pe timp de secetă, se formează acolo crăpături foarte mari pe stratul de pământ, iar când încep ploile apa intră sub falia de pământ şi tot terenul o ia la vale către vadul apei. Atunci apar alunecări de teren care distrug tot ce întâlnesc în cale.

În satul Modoia, drumul judeţean va fi asfaltat pe o lungime de 1 kilometru

Fiindcă în partea de nord a localităţii sunt probleme cu drumul judeţean pentru că sunt frecvente alunecări de teren, primarul Dumitru Ciorâcă are promisiuni de la preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, că acest sector de drum se va asfalta. În acest sens drumul judeţean care traversează satul Modoia este prins în programul Consiliului Judeţean privind asfaltarea pe o lungime de 1 kilometru. În acea zonă s-a intervenit asupra drumului cu un zid de sprijin pentru consolidarea terenului: „Pentru că drumul şi gospodăriile din acea zonă erau mereu afectate de alunecările de teren şi erau în pericol de dărâmare, Consiliul Judeţean a construit un zid de sprijin pe o lungime de 42 de metri”, spune primarul localităţii Cernişoara, Dumitru Ciorâcă.

Prin urmare, primarul Dumitru Ciorâcă spune că, în luna iunie, vor începe lucrările de asfaltare a drumului judeţean. Astfel, satul Modoia va fi în întregime asfaltat. h

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *