Comuna Păuşeşti Măglaşi mai adaugă un proiect cu finanţare europeană

Şcoala veche din centrul localităţii a fost transformată într-un centru rezidenţial: Centrul de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu

La Păuşeşti Măglaşi s-au finalizat lucrările la noul centru de zi pentru persoane vârstnice, care va funcţiona ca o unitate medicală de fizioterapie din vara acestui an. Primarul localităţii, Alexandru Dediu, ne informează că aparatura necesară funcţionării şi dotarea centrului cu mobilierul necesar este în faza de licitaţie.

Noua clinică va fi dotată cu cabinete medicale, personal sanitar şi va trata persoanele vârstnice. Activităţile care se vor desfăşura în noul centru de zi din Păuşeşti Măglaşi ţin şi de reabilitarea şi recuperarea neuropsihică, consiliere, terapii de recuperare şi relaxase, socializare şi petrecere a timpului liber, precum şi îngrijiri de specialitate la domiciliu:

„Acest proiect pe care am reuşit să-l facem s-a realizat cu bani europeni atraşi, şi este un lucru foarte bun, deoarece clădirea din zona centrală a comunei, unde a fost şcoala veche, era neutilizată. Astfel, clădirea a fost transformata în „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu”. În cadrul proiectului s-au executat lucrări privind desfaceri parţiale ale zidăriei existente în vederea obţinerii unei funcţionalităţi, crearea unor spaţii luminate şi atractive, înlocuirea şi completarea instalaţiilor electrice, sanitare, termice şi de ventilare. Prin urmare, a fost o lucrare destul de amplă, totul s-a refăcut, iar din vechea clădire au rămas doar zidurile. Lucrările sunt gata, urmează să încheiem licitaţia în ceea ce priveşte dotarea centrului cu aparatură medicală necesară şi mobilier. Prin urmare, în vara acestui an acest centrul va fi dat funcţiune. Avem nevoie de un asistent kinetoterapeut, un asistent pentru fizioterapie şi masaj şi o infirmieră”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Prin acest proiect este promovată incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale al persoanelor vârstnice din această localitate. Se achiziţionează echipamente pentru electroterapie, kinetoterapie, terapie ocupaţională şi pentru sala de tratament, mobilier, dotări IT şi un autovehicul necesar serviciilor de îngrijire la domiciliu.

Proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din comuna Păuşeşti Măglaşi are valoarea de 2.639.106 de lei, finanţarea fiind asigurată prin POR 2014 – 2020.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *