Pardoseala WPC – Varianta potrivită pentru amenajări exterioare durabile

Podeaua din WPC este o variantă la care apelează tot mai multe persoane în amenajările exterioare, asta pentru că este mult mai ieftină în comparație cu lemnul natural și este superioară lui din punct de vedere tehnic. Asemănarea cu lemnul o face să fie la fel de potrivită pentru un spațiu de relaxare sau servit masa în aer liber, fiind adesea folosită în amenajarea teraselor. 

Dacă te-ai decis să economisești bani și să investești într-o terasă care arată ca nouă multă vreme, optează pentru pardoseala exterioară din material lemnos compozit, dar ține cont de câteva sfaturi legate de montarea ei. Odată aplicate, vei avea o terasă calitativă și rezistentă în timp.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și ce nu trebuie să faci pentru a ajunge la un rezultat demn de un profesionist:

  1. Măsurătorile nu se fac corespunzător încă de la început. Măsoară întâi spațiul, apoi alege modelul de podea preferat de pe Hornbach.ro și apucă-te de treabă! Nu uita de spațiul de 2 cm (minim) necesar pentru dilatarea podelei. Nefiind profesionist, acest lucru s-ar putea să-ți scape din vedere, însă este un detaliu extrem de important.
  1. Nu se pleacă de la un plan bine stabilit. Dacă nu știi sigur ce-ți dorești, caută idei pentru amenajarea teraselor înainte de a începe treaba. Improvizațiile venite pe parcurs pot deteriora calitatea podelei.
  1. Podeaua este perfect dreaptă – aceasta nu permite apei să se scurgă după o ploaie sau după topirea zăpezii. Greșeala poate duce la degradarea materialelor, dar și la un disconfort, fiind nevoit să înlături apa ori de câte ori se adună pe terasă. Suprafața trebuie pregătită în așa fel încât să aibă o pantă mică, indicat între 1-3%.
  1. Se omite dublarea șinelor. Atunci când este nevoie de o îmbinare pe lungime a două profile de pardoseală se realizează și o îmbinare prin dublare a șinelor.
  1. Cei mai mulți oameni uită să respecte distanța pe care trebuie să o lase liberă între două scânduri. Acel spațiu variază și poate fi verificat într-un tabel în care sunt trecute jocurile de dilatare în funcție de temperaturile la care o să fie supusă podeaua. Dacă distanțele nu sunt respectate corespunzător, vor apărea denivelări sau suprapuneri.
  1. Nu se măsoară lungimea șinelor și a profilelor înainte de a fi montate. De ce este acest lucru extrem de important? Deoarece există posibilitatea ca materialele să fi suferit unele modificări și să nu se mai îmbine așa cum ar trebui.
  1. Se folosește un ciocan metalic. Pentru a împinge scândura sub cleme trebuie să folosești doar ciocanul de cauciuc, altfel riști să deteriorezi materialele. Poți rupe clemele sau poți îndoi profilele, semne care arată clar faptul că lucrarea a fost făcută cu neglijență.
  1. Pardoseala trebuie curățată după montare cu substanțe speciale și cu apă sub formă de jet. De cele mai multe ori se neglijează acest aspect, dat fiind faptul că este vorba despre o podea din exteriorul casei. Acest pas este foarte important pentru că astfel se verifică îmbinările și panta podelei din WPC.

În concluzie, dacă îți dorești să montezi singur pardoseala WPC trebuie să ai în vedere câteva reguli simple. Cele opt lucruri pe care nu trebuie să le faci, te vor ajuta să ajungi la un rezultat demn de un profesionist.

Sursa foto: Shutterstock.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *