Spitalul Orăşenesc din Horezu, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, unică în Regiunea Oltenia

Pentru achiziţionarea de aparatură de ultimă generaţie, care, în prezent se află integral la spital, administraţia locală a atras fonduri europene şi guvernamentale. Astfel, unitatea sanitară din Horezu este astăzi dotată cu aparatură nouă: computer tomograf, masă pentru radiografii digitale, mamograf cu tomosinteză 3D, braţ mobil pentru blocul operator, iar RMN –ul este programat să fie montat în luna august, împreună cu alte 17 echipamente.

Dotarea spitalului cu această aparatură performantă se face prin modernizarea secţiei ATI şi pentru o mai bună asigurare a stării de sănătate a populaţiei, dar şi pentru o depistare precoce a bolilor şi intervenţia cât mai rapidă din partea medicilor pentru beneficiarii din zonă:

„Cu bani europeni spitalul a fost dotat cu cinci aparte medicale: computer tomograf, RMN, mamograf, complexul de telemedicină pentru modernizarea întregul sistem de diagnosticare şi de recomandare a tratamentului şi aparatură pentru osteoporoză. Avem în dotarea spitalului şi „Braţul C”, acesta fiind un complex informatizat prin intermediul căruia se fac operaţiile chirurgicale în domeniul ortopediei, strict necesar în tipurile acestea moderne pentru a putea face o operaţie de mare acurateţe şi foarte dificilă. Prin urmare, Spitalul Orăşenesc Horezu este dotat cu un asemenea aparat, „Braţ mobil pentru blocul operator”, acel complex pentru telemedicină şi mamograful, toate de ultimă generaţie, care au şi fost instalate de firma Siemens. Important este faptul că avem un complex de ultimă generaţie necesar pentru telemedicină, care va oferi posibilitatea a tot ceea ce înseamnă diagnostic şi recomandare medicală pentru a putea fi stabilite şi oferite medicilor specialişti din spitalele universitare din ţară. Pacienţii vor primi recomandarea medicală şi diagnosticul gratuit. Un astfel de sistem nu există în Regiunea Oltenia”, a precizat primarul oraşului Horezu.

Nicolae Sărdărescu: „Sănătatea este obiectivul primordial al unei societăţi”

Prin aceste proiecte, administraţia locală a atras o importantă sumă de bani pentru a continua procesul de modernizare a spitalului. Este cea mai mare şi importantă unitate medicală cu paturi din nord-vestul judeţului Vâlcea, fiind al doilea spital judeţean în privinţa gradului de adresabilitate la nivel zonal, care asigură serviciile medicale celor peste 70 de mii de locuitori. Astfel, prin intermediul fondurilor atrase, Spitalul Orăşenesc din Horezu a devenit o unitate medicală modernă, unde locuitorii oraşului, precum şi cei din zonele arondate pot să se bucure în prezent de consultaţii medicale de calitate. „Sănătatea este obiectivul primordial al unei societăţi care trebuie să se dezvolte într-un ritm crescut, fiindcă sănătatea presupune oameni care să răspundă acestor stricte necesităţi de convieţuire prin asigurarea unui climat sănătos populaţiei”, este de părere primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Faptul că la Horezu se atrag fonduri pentru modernizarea unităţii spitaliceşti arată siguranţa pe care primăria o acordă cetăţenilor oraşului Horezu. Banii s-au direcţionat atât pentru achiziţionarea de aparatură modernă, cât şi pentru creşterea confortului hotelier al pacienţilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *