La Lăpuşata, proiectele vitale pentru comunitate vizează apa, canalizarea şi asfaltul pe drumuri

Primarul localităţii Lăpuşata aşteaptă deschiderea programelor de finanţare, şi asta fiindcă are proiecte întocmite, documentaţii pentru care a alocat bani din bugetul local. Spune că anumite investiţii extrem de importante pentru comunitate şi promise în campanie sunt întârziate pentru că nu sunt disponibile de prea multă vreme axele principale de finanţare şi nici ghidurile. Prin urmare, nu poate avea nici un fel de certitudine pentru realizarea acestora: 

„Suntem în faza de aşteptare şi nu ştim când se deschid axele de finanţare, sau o nouă sesiune, indiferent cum vor să o numească. Noi avem un proiect de asfaltare a drumurilor comunale. La început am făcut documentaţia pentru modernizarea drumurilor pe o lungime de 12,5 kilometri, însă ni s-a spus că proiectul este foarte mare şi nu-l primeşte la Compania Naţională de Investiţii pentru finanţare. După această discuţie am refăcut documentaţia şi am făcut proiectul mai mic, la jumătate, adică pentru 6,5 kilometri. Proiectele stau acum în dulap cu busuiocul lângă ele, fiindcă nu ştiu în ce direcţie să o iau. Oamenii vin la primărie iar eu nu ştiu ce să le răspund. Ei nu ştiu că nu sunt disponibile axele principale de finanţare şi nici ghidurile, fiindcă nu îi interesează. Oamenii au nevoie de asfalt pe drumurile comunale, vor apă la robinet, fiindcă fântânile seacă, dar vor şi canalizare. A trecut un an din acest mandat şi trebuie să luăm în considerare demararea unui proiect. Prin urmare, promisiuni sunt din partea guvernanţilor, noi aşteptăm să le vedem, iar acest proiect care s-a înjumătăţit, de asfaltare a drumurilor ar trebui să intre la finanţare întreg, adică pe o lungime de 12,5 kilometri şi pe 4 kilometri, unde nevoie de extindere a reţelei de apă şi canalizare. Toate acestea sunt proiecte vitale pentru comunitate: apa, canalizarea şi asfaltarea drumurilor. Eu nu spun că trebuie să asfaltăm toată comuna, adică 80 de kilometri, fiindcă este mult, cu toate că toţi cetăţenii ar merita asfalt până la poartă”, a declarat primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa. 

Primarul localităţii anunţă că asfaltarea drumurilor, apa şi canalizarea sunt proiecte prioritare, şi crede cu tărie că proiectul depus în vederea finanţării privind aducerea gazelor naturale în comună, în parteneriat cu localităţile Tetoiu şi Roşiile, este credibil.

Reamintim că în administraţia locală a fost prins prin PNDL-2 un proiect pentru introducerea sistemului de canalizare pe o lungime de 6 kilometri şi continuarea lucrărilor de refacere a podului peste pârâul Cerna, în cătunul Bungeţi, sat Săruleşti. Primarul spune că a depus în acea perioadă proiecte şi pentru asfaltarea drumurilor comunale, modernizarea iluminatului stradal, dar şi pentru extinderea sistemului de apă. Cu toate acestea, guvernanţii de la acea vreme au decis să aloce fonduri pentru comunitatea din Lăpuşata doar pentru două proiecte.   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *