Sistemul de iluminat public din localitatea Bărbăteşti va fi modernizat

Administrația Publică Locală a semnat,  în cursul zilei de 15 iulie 2021, contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice  şi a  iluminatului public”. Proiectul presupune reducerea consumului de energie electrică prin montarea unui număr de 250 corpuri de iluminat LED dimabile, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public local.

„”Am semnat contractul cu Agenţia  Fondului pentru Mediu,  în valoare de 491.386,70 lei , pentru realizarea proiectului „Creşterea eficientei energetice a sistemului de iluminat public în comuna Bărbăteşti”. Astfel, vor fi montate 250 de lămpi moderne în aşa fel încât,  pe fiecare stâlp va fi amplasată  câte o lampă de iluminat cu led”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu

Constantin Banacu: „”Visez la gaze, fiindcă sunt necesare”

La capitolul infrastructură rutieră în localitate mai sunt de asfaltat 2,5 kilometri, care se vor moderniza şi aceştia, cu bani din bugetul local:

 „După aceşti 2,5 kilometri mai rămân de asfaltat 80 de metri în toată localitatea. Vom face această investiţie cu bani din bugetul local fiindcă nu se mai poate, i-am minţit pe oameni trei ani. Am avut acest proiect depus la Ministerul Dezvoltării, la CNI, şi de fiecare dată a fost respins. Îl fac cu bani din bugetul local, nu se mai poate. Guvernul nu are de gând să dea drumul la nici un program de finanţare, şi este grav. Dacă s-ar da drumul la programe aş face un dispensar în satul Bârzeşti, fiindcă este necesar. Apă avem, canalizare şi telefonie există, cămine culturale şi şcoli moderne avem. Visez la gaze, fiindcă sunt necesare”, a precizat primarul din Bărbăteşti.

Tot cu bani din bugetul local, administraţia locală reabilitează şi fostul dispensar de la Bărbăteşti, pentru a realiza un nou centru medical performant. Dacă ar apărea programele de finanţare s-ar atrage fonduri pentru asfaltarea drumului către Mănăstirea Pătrunsa, spune primarul. Astfel s-ar pune în valoare una dintre cele mai spectaculoase zone turistice din judeţ. Tot pentru această zonă, de la poalele Masivul Căpăţânii, munte care domină toată Depresiunea Horezu, primarul spune că are în plan atragerea fondurilor pentru construirea a 10 căbănuţe şi amenajarea unei zone cu parcare pentru turiştii care vor să descopere una dintre cele frumoase aşezări din zona subalpină a Vâlcii.

 Bărbăteşti este o localitate cu istorie şi legende care se strecoară până sub meterezele Builei-Vânturariţa, care a adunat de-a lungul vremii o colecţie întreagă de poveşti despre haiducii locului şi dramele partizanilor anticomunişti, despre istoria monahală a zonei, despre dramele războiului cel mare şi poveşti despre evadările liderilor comunişti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *