Oportunităţi de investiţii, la Milcoiu

Localitatea Milcoiu este prinsă în master planul judeţului cu proiectul privind îmbunătăţirea sistemului de apă. În cadrul proiectului vor trebui executate lucrări pentru îmbunătăţirea bazinelor şi a puţurilor care sunt făcute deja. Localitatea nu are reţea de canalizare, şi asta fiindcă aici cetăţenii, în mare parte şi-au amenajat fose septice, nemaifiind de acord cu introducerea sistemului de canalizare.

„Când ne-am propus să facem canalizarea, am făcut un studiu în localitate pe fiecare sat, iar procentul a fost foarte mic. Există canalizare pentru zona de centru a localităţii, pe o lungime de 5,8 kilometri”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Tot în această perioadă se lucrează la proiectului de amenajare a drumurilor, care este finanţat cu bani de la Ministerul Dezvoltării. În proiect sunt prinse toate drumurile comunale în vederea asfaltării, însumând aproximativ 15 kilometri. Este inclus şi drumul comunal 27, pentru care a existat iniţial proiect dar, din cauza faptului că firma constructoare a dat faliment, lucrările au rămas neterminate. Pentru reluarea lucrărilor, Daniel Muşat a făcut diligenţele necesare la Ministerul Dezvoltării, reuşind să rezolve problema privind alocarea de fonduri pentru diferenţa de lucrări necesară în vederea finalizării proiectului. Mesajul primarului pentru firmele de construcţii care lucrează în branşă şi vor să participe la licitaţiile primăriilor este că trebuie să fie serioşi şi profesionişti: „Sperăm să nu mai avem parte de constructori care sunt doar cu numele, care nu îşi fac treaba. Consider că este un mare inconvenient faptul că nu există criterii mult mai dure pentru selecţionarea constructorilor, fiindcă există posibilitatea să nu îşi facă treaba şi noi, administraţiile locale, nu avem nici o pârghie să îi controlăm. Fonduri pentru finalizarea acestui drum sunt, avem nevoie doar de un constructor serios, profesionist”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Primarul a vorbit şi despre mici investiţii fiindcă, în această perioadă, în localitate se fac amenajări de drumuri comunale sau repararea lor în urma ploilor torenţiale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *