Vâlcea câștigă detașat testul cu Slatina

SCM Rm. Vâlcea a învins detașat, 34-25 (19-10) pe CSM Slatina, într-un joc amical disputat sâmbătă, în Sala Traian.

În primele teste ale verii, disputate în urmă cu o săptămână, echipa vâlceană a obținut victorii clare, 31-22 cu Dacia Mioveni și 34-18 cu Știința București. La fel a fost și în disputa cu CSM Slatina, în care SCM a câștigat cu 34-25 (19-10).  Au fost în formă bună Dache, Elghaoui, Nikolic (FOTO-DAN LIXANDRU) sau Levchenko.  Nu au jucat în amicalul de sâmbătă Gonzalez (cu naționala Spaniei la Olimpiadă), Florica și Minevskaja (aflate în recuperare după accidentări) și Liscevic (învoită câteva zile).

”În prima parte am avut o apărare foarte bună, iar în atac am jucat fără greșeli. Repriza a doua a fost un pic mai slabă, am făcut și multe schimbări și au jucat toate fetele. Avem ceva probleme în defensivă, dar ușor, ușor le rezolvăm, când tot lotul va fi complet, va fi altceva. În apărare trebuie mai mult angajament, mai multă agresivitate, dar echipa este bine pregătită, aleargă bine. Preferam să dăm mai multe goluri ușoare, pe faza a doua sau contraatac. Pentru acest moment este însă bine” a spus principalul Goran Kurtes.

Prima competiție oficială va fi Cupa României, sezonul 2020-2021, optimile și sferturile de finală urmând a se juca la Bistrița. ”Jucăm cu Craiova și Buzău, sunt echipe bune, dar noi suntem optimiști și vrem să jucăm în Final Four. Nu știm adversarele în Final Four-ul de la Brăila, vom vedea, dar până acolo trebuie întâi să trecem de Craiova și Buzău. Eu am mare încredere încredere în echipa  noastră și cred că totul va fi bine”

Staff-ul tehnic caută încă cele mai bune soluții în centrul defensivei, acolo unde Gorshenina, Bucur și Dăscălete trebuie să acopere golul lăsat de plecarea lui Aardahl.  

În perioada 12-13 august, roș-albastrele vor merge la Zalău pentru un turneu amical. SCM va organiza și ea un turneu în Sala Traian, în perioada 19-20 august, alături de Zalău, Buzău și Mioveni. Pe 24 august este programat primul joc oficial, cu SCM Craiova, meci eliminatoriu la Bistrița, contând pentru Cupa României sezonul 2020-2021.

SCM Rm. Vâlcea: Hosu, Roch, Rus – Glibko 6, Elghaoui 6, Nikolic 5,  Dache 5, Levchenko 4, Klikovac 4, Stamin 2, Dăscălete 1, Bucur 1, Marin, Gorshenina.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *