Adi Dulcea: ”Nu au existat proiecte care să mă determine să revin la Vâlcea”

Vâlceanul Adrian Dulcea (43 ani) conduce banca tehnică a Unirii Bascov de patru ani și nu i-a părăsit pe argeșeni, deși anul trecut a fost ofertat de la Dăești, iar vara aceasta de Horezu.

Ca jucător, Dulcea a debutat la Vâlcea, apoi a jucat pentru FC Argeş, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, Gyor, Gaz Metan sau CS Mioveni.

 În 2016, Dulcea a antrenat pe CSM Rm. Vâlcea, apoi a mai trecut pe la SCM Argeșul Pitești și Atletic Bradu. ”Totdeauna mi-am dorit să vin acasă, dar nu au existat proiecte să mă facă să revin, ci doar pe termen foarte scurt, în care eu nu cred. Am avut acum un an discuții cu Dăești, sunt și bun prieten cu George Popolan, dar nu s-au concretizat. În vara asta m-au sunat de la Horezu, dar am refuzat din start. Dăești are o serie foarte grea, am jucat și noi în ea, Slatina este clar favorită apoi Filiași, Alexandria sau Roșiori, dar sper ca Viitorul să reușească un sezon bun. Mă bucur că lucrurile au luat o turnură pozitivă, a venit Adi Popa aici și este un grup pe care, în majoritate l-am antrenat la Vâlcea.  În 2017 am fost dezamăgit că s-a renunțat ușor la echipa de Liga a II-a, cred că Vâlcea putea ține acel proiect. Vâlcea mereu a avut fotbal, am crescut cu Chimia, apoi au fost CSM și Damila, acum nu mai este”.

Unirea Bascov trece prin clipe delicate, după ce Consiliul Local i-a tăiat finanțarea în acest an și echipa de Liga a III-a supraviețuiește doar din sponsorizări venite din mediul privat. ”La Bascov este un proiect în care am crezut și l-am construit, tot ce avem acum este pentru că am muncit mult anii trecuți, avem mulți juniori din împrejurimi, care au posibilități pentru ce înseamnă performanță. Pe lângă grupul de la echipa mare avem și juniori Under 19 și Under 17, ca să fie o piramidă și continuitate. Consiliul Local a tăiat total finanțarea, eu sper să fie o situație pe termen scurt și din ianuarie 2022 să revină. Este un proiect cu stadion nou la Bascov, dacă tu nu finanțezi fotbalul, atunci de ce ai mai construit stadionul? Este dramatic să nu finanțezi sportul, când noi reprezentăm comuna la nivel național și puțină lume auzise de Bascov, până la fotbal. Se investește acum în sportul de masă, dar ca să atragi, trebuie și sport de performanță, unde sunt modelele pentru cei tineri. Fotbalul de performanță atrage fotbalul de masă, aceasta este direcția. Dacă nu investești în sport, nici sănătate pe termen lung nu poți să ai. Eu am mers la fotbal când aveam 8 ani, nu neapărat că îmi plăcea, dar după ce au plecat olandezii la Milan, am început și eu să joc. Așa am crescut și noi, dacă nu era atunci Chimia, probabil niciodată nu jucam”.

De la Bascov, Adi Dulcea ține pumnii strânși și pentru Cozia Călimănești, echipă pentru care a evoluat în urmă cu puțini ani. ”Am o relație foarte bună cu Andrei, care a investit mult acolo, m-aș bucura să reușească promovarea, a încercat atâta timp, cât am fost eu acolo nu am reușit, ne-a învins Șirineasa. Cozia are un antrenor care mie îmi place mult, pe Vasile Ilinca. Călimănești are o bază bună, este o localitate în plină dezvoltare și cred că ar putea să țină o echipă la Liga a III-a, dar se investește foarte puțin în sport”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *