Dăești câștigă ultimul test

În ultimul amical disputat înainte de startul Ligii a III-a, Viitorul Dăești a câștigat vineri, la Fedeleșoiu, cu Unirea Bascov, scor 2-0.

Cu o echipă foarte tânără, Bascovul lui Adi Dulcea s-a ținut bine în prima repriză. Dăeștiul și-a creat primele ocazii abia în ultimele minute ale primei părți când Samson și Vasile au ratat șanse favorabile.

După pauză, ambii antrenori, Adi Popa și Adi Dulcea au făcut multe schimbări, dar, având multe soluții pe bancă, jocul a curs în favoarea gazdelor. Vâlcenii au deschis scorul în minutul 48, după o centrare de pe dreapta, la care un jucător argeșean a intervenit nefericit, marcând în proprie poartă. Cr. Munteanu a avut și el o bună ocazie, dar lovitura sa de cap a fost salvată de portar. Apoi, în minutul 65, Ad. Popa a tras pe jos, dar mingea a lovit bara. Juniorul Fierbințeanu a avut o acțiune bună în minutul 75, fiind faultat în careu, dar portarul argeșean Gheorghe Claudiu (17 ani) a parat execuția lui Florin Costea din penalty! Peste numai un minut, după un corner, Mihai Deaconescu a marcat cu capul pentru 2-0. Jocul s-a încins după o intrare foarte dură a lui Deaconescu asupra unui argeșean, soldată cu accidentare, fază netaxată de arbitru cu cartonașul roșu cuvenit. Antrenorul argeșenilor, Adi Dulcea s-a enervat pentru că a terminat jocul cu doi jucători accidentați și a intrat pe teren să discute cu arbitrul, după care s-a îndreptat spre vestiare.  S-a terminat 2-0 și Dăeștiul așteaptă startul Ligii a III-a, sâmbăta viitoare, la Fedeleșoiu, cu Filiași.

George Popolan: ”Avem scheletul echipei CSM, din urmă cu câțiva ani”

Conducătorul echipei vâlcene, George Popolan cere de la echipa sa dăruire în partidele de campionat.

”A fost o perioadă zbuciumată, cu mulți jucători noi, am testat multe formule de echipă, sperăm ca la primul meci să găsim cel mai bun unsprezece și să avem atitudine, să tratăm cu seriozitate fiecare meci. Am pierdut în cupă, a fost un duș rece, sper că a fost un accident, dar cel mai important este campionatul. Avem o serie destul de grea, dar asta trebuie să ne țină conectați. Avem scheletul echipei CSM Rm. Vâlcea din Liga a II-a de acum câțiva ani. Băieții au jucat la echipe bune, avem un lot bun, experimentat, alături de câțiva juniori de viitor”.

Edilul din Dăești crede că dacă va avea rezultate pozitive,  echipa va atrage alături și alți sponsori din județ. ”Ne dorim fotbal, avem un proiect serios și se va crea o emulație pe lângă această echipă. Cred că o echipă care își dorește performanță cu adevărat, nu poate realiza asta fără ajutorul Primăriei Rm. Vâlcea și al Consiliului Județean. Mulțumesc tuturor care ne ajută, Consiliul Județean, Annabella, Restaurantului Casa Românească, Gabris. Sunt și alte firme care ni se vor alătura, începutul de campionat este foarte greu, dar asta trebuie să ne ambiționeze” a anunțat George Popolan.

Debut pentru Pîrvulescu

Fundașul central Cătălin Pîrvulescu (30 ani)  a debutat vineri pentru Dăești și a intrat în minutul 60 al testului cu Bascov. În urmă cu trei luni, stoperul s-a operat de discopatie lombară și se protejează, încercând să nu intre în dueluri tari. Chiar și așa, banca vâlceană a înghețat după un contact al lui Pârvulescu cu un adversar, însă vâlceanul s-a ridicat nevătămat. Jucătorul originar din Drăgășani nu este încă la parametrii maximi și cu siguranță nu va fi titular în prima etapă.

Viitorul Dăești – Unirea Bascov 2-0

Viitorul Dăești: Eftimie – Samson, Mocioacă, Cr.Munteanu, Roșianu – Ov. Popescu, Precup – Vasile, Mitru, Ceapă – Neacșu. Au mai jucat: Păușescu, Fl. Costea, Iordache, Preda, Dina, Fierbințeanu, Bunescu, A.Popolan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *