La Lungeşti, proiectele de anvergură pentru educație continuă

Pentru administraţia locală din Lungeşti, când vine vorba despre educaţia copiilor nici un efort nu este prea mare, atunci când se doreşte o fundaţie solidă. Aici, primarul a stabilit ca prioritate finanţarea corectă a unităţilor de învăţământ din localitate, modernizarea lor şi construirea unor noi locaţii.

Referitor la educaţia copiilor, în prezent, la Lungeşti se construieşte din temelii încă o grădiniţă, dar cu program prelungit: „Grădiniţa aceasta este o necesitate pentru micuţii noştri, şi asta fiindcă, până ajung sa meargă la şcoală, părinților le este foarte greu, pentru că nu au cu cine să-i lase acasă. Prin urmare , această grădiniţă se construieşte la cererea comunităţii. Localitatea este într-o continuă creştere în ceea ce priveşte numărul de locuitori, şi asta datorită condiţiilor de care beneficiază cetăţenii acestei comune. La Lungeşti, diferenţa dintre oraş şi sat s-a diminuat foarte mult. Noua grădiniţa cu program prelungit va avea 4 grupe, are o suprafaţă desfăşurată de 580 de metri şi va fi cu mult peste cele din mediul urban”, a precizat primarul localităţii.

Tiberiu Costea: „La Lungeşti, şcolile depăşesc standardele impuse de noi”

Ca fiu de dascăli, părinte, dar şi primar al unei comunităţi, Tiberiu Costea a înţeles importanţa primilor ani în dezvoltarea copiilor. De aceea, investiţia în educaţia copiilor a fost şi rămâne un punct de bază al dezvoltării comunităţii. În spatele acestui proiect, de construire a noii grădiniţe cu program prelungit, la Lungeşti s-au finalizat investiţii importante în unităţile de învăţământ, investiţii menite să crească nivelul calitativ al actului educaţional. Aici, unităţile de învăţământ sunt şcoli-etalon. Reamintim faptul că, în toamna anului trecut s-au inaugurat lucrările de modernizare şi dotare a grădiniţei din centrul localităţii. În localitate există cea mai modernă şi utilată sală de sport din judeţul Vâlcea. Edificiul, un proiect-prototip destinat practicării unor multiple discipline sportive poate concura din punct de vedere al facilităţilor de care dispune cu cele unde se desfăşoară competiţii naţionale şi internaţionale.

În planurile primarului sunt alte două unităţi de învăţământ, pentru care are pregătite proiectele, inclusiv studiile de fezabilitate

Astfel, şcoala din satul Stăneşti şi cea din satul Dumbrava, ambele cu clasele I-IV, vor intra într-un amplu proces de modernizare: „În prezent, copiii din satele respective sunt aduşi la şcolile din centrul localităţii. Când cele două şcoli vor fi modernizate, micuţii se vor întoarce în două locaţii primitoare şi moderne. Fac acest lucru fiindcă nu vrem să îndepărtăm copiii de casă. Sunt micuţi, iar eu am în plan ca şcoala să le fie cât mai la îndemână şi pentru părinţi. Avem şi condiţii de transport, dar cred că, în primul rând, ar trebui să ne gândim şi la condiţia lor fizică. La Lungeşti şcolile depăşesc standardele impuse de noi.

Localitatea va avea bazin de înot acoperit şi complex sportiv

Un modern bazin de înot acoperit şi un complex sportiv amenajat la cele mai înalte standarde, care să faciliteze activităţile sportive, alături de o sală de sport prototip dotată cu echipamentele necesare reîntregeşte complexul sportiv amenajat deja în comuna vâlceană Lungeşti şi dorinţa primarului localităţii de a crea lucruri frumoase. Toate acestea reprezintă ingredientul principal care stă la baza conceptului de a putea face performanţă sportivă şi de agrement, aducând localitatea Lungeşti la gradul de cel mai nou şi atractiv punct sportiv de pe harta judeţului.

În acest sens, primarul Tiberiu Costea speră să dea anul acesta startul lucrărilor pentru construirea bazinului acoperit de înot din localitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *