La Mădulari, educaţia şi sportul sunt prioritare

Primarul Daniel Dimulescu şi-a propus în acest mandat construirea unei baze sportive pe terenul aflat în posesia primăriei.

Baza sportivă va avea un teren de dimensiuni normale, cu iarbă artificială, instalație de nocturna şi tribune pentru spectatori. Lângă acest prim teren va fi amenajat un altul, de dimensiuni mai mici, unde să se poată juca minifotbal, baschet şi handbal. Tot în această zonă va fi construită o clădire administrativă şi va fi amenajată inclusiv o parcare. Comuna Mădulari se mândreşte cu o echipă de fotbal de juniori şi una de seniori. Şi şcoala din centrul localităţii va intra în reabilitare. Astfel, toate sălile de clasă vor fi dotate cu table interactive, calculatoare şi proiectoare, iar dascălii vor putea folosi la ore aplicaţiile şi internetul, pentru a preda eficient şi, cel mai important, pe placul elevilor. Se va amenaja la parter o grădiniţă cu vestiare, duşuri, sală de joacă, bucătărie şi sală de mese:

„În urmă cu ceva ani eu am amenajat un teren de fotbal pe terenul primăriei. Astăzi avem depus la Compania Națională de Investiții un proiect pentru o bază sportivă, în cadrul căruia va fi inclusă construirea unei clădiri unde se va amenaja o sală de conferinţe, vestiare separate pentru echipe şi arbitri, sală de forţă, sală de mese şi bucătărie, fiindcă vom avea inclusiv dormitoare. Proiectul este conceput în aşa fel încât să poată susţine cantonamentele sportivilor care vor să se pregătească la Mădulari. Noi aşteptăm finanţarea proiectului de la Compania Naţională de Investiţii la acest nivel, fiindcă trebuie să evoluăm. Am văzut astfel de baze sportive în satele din Germania şi în Franţa, aflate la sute de kilometri de zonele urbane. Atunci, eu cred că trebuie să se poată şi la noi, în România, fiindcă avem copii care iubesc sportul, dar le lipseşte infrastructura sportivă adecvată. Localitatea Mădulari este comuna cu două echipe de fotbal, un lucru deosebit în sportul vâlcean. Schimbările în bine se văd și în plan sportiv. La CNI suntem în lista de sinteză şi cu construirea bazei sportive, dar şi cu proiectul pentru modernizarea şcolii. Prin urmare, aşa cum pentru sport avem planuri şi proiecte, şi pentru şcoală avem un proiect unic în judeţ, pe care noi l-am copiat de la şcolile europene. Este vorba despre o şcoală inteligentă, cu dotarea claselor începând de la mobilier până la tot ceea ce înseamnă echipament IT, senzori pentru lumină şi climatizare, cu săli de masă la fiecare etaj. Din actuala şcoală vor rămân doar zidurile”, a precizat primarul localităţii Mădulari, Daniel Dimulescu.

Administraţia locală are la Compania Naţională de Investiţii inclusiv un proiect prototip, unic în ţară, pentru modernizarea şi dotarea şcolii. Ambele proiecte sunt incluse pe lista de sinteză, iar la Compania Naţională de Investiţii lucrurile se mişcă cu viteza melcului, fiindcă proiectele sunt depuse de administraţia locală Mădulari de prea multă vreme. Pentru Daniel Dimulescu, toate domeniile de acţiune care intră în atribuţiile sale de primar sunt importante, însă educaţia reprezintă un domeniu de importanţă majoră, ocupând un loc prioritar. În opinia sa, educaţia copiilor este cea mai profitabilă investiţie în viitor. Acesta este motivul pentru care învăţământul a fost una dintre priorităţile sale ca primar, şi va căuta noi oportunităţi pentru îmbunătăţirea mediului în care se desfăşoară actul educaţional, pentru ca generaţiile de mâine să fie beneficiarele unor resurse moderne de învăţare.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *