Balamuc total pe scena politică:„Anghel Saligny”, mărul discordiei în coaliţia de guvernare

Din teribilism sau din lipsă de soluţii USR face pasul şi se aliază cu AUR să dărâme Guvernul din care face parte, sperând ca, după aceea, să revină totuşi într-un nou Guvern, cu forţe proaspete. În formulă concentrară, partidul extremist AUR s-a aliat cu cancerul neomarxist.

Claudia ŞCHIOPU

Toxicitatea din politica românească a început deja să miroasă insuportabil. Interesele personale acaparează cu totul partidele politice, iar oamenii de rând, de preferat cei de la ţară, care au pensii minime sunt cei care suferă. Interesant este că, prin aceste manevre politice, aceşti politicieni de tip nou aleargă direct cu capul în zid. Problema nu ar fi dacă ar alerga pe cont propriu, problema este că frâiele acestei ţări sunt dirijate de oameni care trag după ei şi ţara în aceeaşi direcţie: cu capul spre zid. În loc să profite, aşa cum au promis cu gurile lor când au cerut voturile românilor că va rezulta, în urma alegerilor, o coaliţie care timp de patru ani va reforma România, iată că, în câteva luni, am ajuns de-a binelea pe buza prăpastiei.

Guvernarea actuală s-a transformat într-un joc murdar de culise, iar faptul că nu există majoritate solidă şi nici susţinere parlamentară şi politică înseamnă că PNL şi aliaţii săi nu pot produce, de fapt, nimic, nici măcar reformele pe care nu le-au făcut în aceste luni, când aveau majoritate. Sunt nişte ani rataţi pentru ţară de aceşti politicieni cu pricepere limitată de a negocia, de a coabita, de a înţelege ce înseamnă o coaliţie de guvernare.

Din păcate nu există nici o discuţie legată de problemele serioase pe care le are România acum. Interesul naţional a tot fost rostogolit dintre buzele domnului Cîţu în aceste zile, chiar şi atunci când stingea şi aprindea lumina la baie, doar că interesul naţional trebuie să înţeleagă toţi că nu este un PNDL făcut fără cap şi coadă. Un program născut din dorinţa de a mulţumi comunităţile din mediul rural prin fonduri pentru proiecte de canalizare şi asfaltare pot aduce un oarecare confort pentru primarii „aleşi” şi comunităţile lor, dar nu vor rezolva problemele sistemice din această ţară. Nu vor reforma şi nu vor crea cadrul pentru ca locuitorii acestei ţări să aibă o viaţă mai bună, să poată munci mai bine. Nu vor rezolva problemele birocraţiei, nu vor rezolva problemele sistemului energetic naţional, care are probleme acutizate şi scoase, iată, într-o piaţă haiducească a energiei, care ne face pe toţi să plătim mai întâi facturi în mod direct mai mari şi apoi să ni se umfle preţul pentru orice produs sau serviciu pe care dăm banii.

Ridicolul acestei situaţii este faptul că domnii de la guvernare încă mai încearcă să mascheze această catastrofă economică folosindu-se de cuvinte mari, precum „interesul naţional” sau „interesul oamenilor”, iar despre deprecierea leului, care a doborât un nou record, de peste 4,94 lei, Cîţu spune că „nu este nici un motiv de îngrijorare”. Absenţa reformelor face această ţară vulnerabilă în faţa oricărui tip de criză. Faptul că guvernaţii – PNL şi USR-Plus nu au livrat până acum mai nimic din proiectele propuse societăţii, dintr-un motiv sau altul, arată un singur lucru: acela că, din nefericire, nivelul de pricepere pe care îl vedem acum exercitat în arta de a face politică nu este egal cu arta de a administra şi a guverna, şi asta este o boală întinsă peste toată clasa politică naţională.

Uitându-ne la „interesul naţional” vânturat în aceste zile de domnul Cîţu, la felul în care se bat aceşti politicieni pe ciolan, oamenii le vor întoarce spatele la următoarele alegeri, iar absenteismul va creşte. De data aceasta, dacă strategii politici au senzaţia că episoadele acestea se vor uita sau că memoria oamenilor este scurtă, se păcălesc. Motivul este simplu: prostiile din ultima perioadă nu au trecut doar pe lângă populaţie ca vântul pe lângă urechi, ci i-au lovit în plin pe toţi alegătorii la buzunare, prin facturi majorate la absolut toate utilităţile şi la cheltuielile de subzistenţă. 

Din ceea ce vedem, este limpede că Florin Cîţu vrea să guverneze fără USR-Plus, dincolo de declaraţiile dânsului şi ale liberalilor care au tot invitat la dialog, la maturitate şi responsabilitate. Din păcate, politicienii noştri îşi păstrează fiecare poziţia şi părerea sa, pentru că fiecare are câte un cap individual politic şi o ţintă imediată de atins: câştigarea unor alegeri interne în partid. În tot acest scandal, care nu este provocat de vreo sursă externă sau de criză, ci este provocat intenţionat de acei indivizi politici care au drept interes imediat câştigarea alegerilor interne într-un partid sau altul nu aduce absolut nimic bun cetăţenilor acestei ţări.

PNDL-3 denumit barbar, cu numele unui inginer de elită, care a construit ceva în această ţară, „Anghel Saligny” nu reprezintă o garanţie minimală că se va întâmpla ceva bun în această ţară, nici măcar pentru locuitorii acelor zone unde se vor aloca banii.

Dacă vrem să rescriem o piesă de-a lui Caragiale, scena politică românească este cea mai bună modalitate de a face acest lucru. Avem destui oameni care sunt leiţi personajelor: „Iubim trădarea, dar nu iubim pe trădători”, spun unii, care se dau de trei ori peste cap şi se trezesc spunând că ei sunt „haştag, echipa câştigătoare” nu doar o dată, ci de mai multe ori pe zi.

Este penibil să te gândeşti la ideea de trădători politici. Dacă îi suspectăm de „intenţii rele” pe cei care s-au luat de jugulara lui Cîţu, atunci nu avem decât să credem ce ne spune premierul: că România a avut în trimestrul al doilea o creştere economică de 13,6%, adică duduie din nou, iar românii sunt trai pe vătrai.

Este în continuare cald, iar scena politică a luat foc. Practic, tot ce se întâmplă ne face să credem că această coaliţie era destinată căldurilor din această vară, este născută moartă, fiindcă avem de-a face cu două grupuri politice cu scopuri nu tocmai ortodoxe, dintre care unul este pe post de victimă şi altul pe post de agresor, şi care vor juca acest tip de vânătoare până în 2024.

Unul dintre ei, victima este PNL, în timp ce agresorul este evident USR-Plus, care nu are în mod normal altă zonă de unde să îşi extragă electorat decât de la colegii liberali. iar PNL nu a găsit nici o metodă să contracareze atacul permanent al agresorilor. Asistăm la acest circ deja din iarna lui 2020, iar singurul moment când PNL a reuşit să contracareze USR-Plus a fost perioada când amândouă partidele erau în opoziţie, iar la putere se afla PSD-ul domnului Dragnea.

Realitatea este că românii o duc tot mai rău, nivelul de trai se prăbuşeşte sub guvernarea dreptei, contrazicând declaraţiile triumfătoarea ale lui Florin Cîţu.

Prin urmare, până când clasa politică nu se va reforma din rădăcini, cetăţenii romani au dreptate când îi înjură de mama focului pe toţi cei care îi conduc.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *