Ion Streinu: „Branşarea localităţilor la gaze naturale, o gogoaşă electorală liberală”

La Şirineasa, cu bani drămuiţi, se lucrează la reparaţia podului de la Slăviteşti şi la amenajarea rigolei de pe drumul comunal 121 fiindcă, de fiecare dată, apele de pe deal distrugeau drumul. Tot cu bani din bugetul local se construieşte şi gardul şcolii din localitate: „În localitate facem lucrări mărunte, atât cât ne ţine buzunarul. În rest, în baza promisiunilor făcute de acest Guvern, stăm şi ne uităm. Nici la gaze nu mai visăm, şi acestea au fost gogoşi electorale. Prezent la Vâlcea, în vara acestui an, ministrul Cseke Attila a spus clar că nici 3 la sută dintre aceste investiţii privind branşarea localităţilor la gazele naturale nu vor fi finanţate. Astfel, şansele ca proiectele de introducere a reţelelor de gaze naturale să aibă finanţare vor fi foarte mici, comparativ cu necesităţile comunităţilor locale. Deci ne-am luat gândul de la gazele naturale. De la început mi-am dat seama că sunt o păcăleală aceste proiecte de introducere a reţelelor de gaze naturale, fiindcă ne-au pus să ne asociem cu alte 5 localităţi pentru a creşte numărul de racorduri, dar banii pentru investiţie sunt aceiaşi. Aşteptăm rectificarea, şi sper să se face corect de data aceasta, nu pe culoare politică, pentru că în fiecare localitate sunt şi cetăţeni care i-au votat, nu numai social-democraţi, iar oamenii aceştia, indiferent pe cine au votat, nu mai au răbdare: au nevoie de apă, canalizare, drumuri asfaltate, şcoli, de tot ce au promis, de acea Românie educată pe care o făgăduiesc liberalii”, a precizat Ion Streinu.

Bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale abia asigură sursele de finanţare pentru activităţile curente şi cheltuielile de funcţionare. Este greu de conceput realizarea unor investiţii de mai mare anvergură din venituri proprii. Şansa dezvoltării unei localităţi o reprezintă realizarea de proiecte care apoi aşteaptă deschiderea diverselor programe de finanţare.

Proiectele stau acum în dulap, fiindcă programele de finanţare nu s-au deschis de prea multă vreme. Cetăţenii vin la primării, iar primarii nu ştiu ce să le răspundă. Ei nu ştiu că nu sunt disponibile axele principale de finanţare şi nici ghidurile, fiindcă nu îi interesează. Oamenii au nevoie de asfalt, s-au săturat să meargă pe drumurile comunale înnămolite cu cizme de cauciuc, vor apă la robinet, fiindcă fântânile seacă, dar vor şi canalizare. A trecut un an din acest mandat şi tot la nivelul de promisiuni din partea guvernanţilor sunt satele din România

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *