Prefectul județului Vâlcea, despre valul 4 al pandemiei

O videoconferința organizată la Ministerul Sănătății, de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, cu prefecții, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică, managerii de spitale, șefii secțiilor ATI și UPU, precum și reprezentanții ISU și cei ai ASSMB, s-a organizat pe tema pregătirii spitalelor din țară pentru valul patru al pandemiei.

Prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, ne oferă câteva detalii despre situația actuală a județului în vederea gestionării pandemiei în valul 4.

Tema conferinței cu premierul României și cu ceilalți subprefecți a fost pregătirea pentru valul 4 de pandemie. De asemenea, am vorbit și despre pregătirea spitalelor și a altor instituții responsabile de gestionarea celor infectați. Trebuie să ne pregătim, având în vedere că în ultimul timp am înregistrat o creștere exponențială a numărului de cazuri. Deocamdată stăm bine pe plan național, suntem printre ultimele 10 județe după rata de incidență. ” ne-a declarat prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Prefectul județului, Sebastian Fârtat, a convocat astăzi, în ședință de lucru, managerii unităților spitalicești vâlcene, în vederea analizării pregătirii acestora pentru valul patru al pandemiei de COVID. La întâlnirea care au avut loc la Instituția Prefectului au participat și subprefectul Victor Stănculescu, precum și directorul Direcției de Sănătate Publică, Lorena Mărgăritescu.Discuțiile s-au axat în principal pe locurile disponibile pentru pacienții diagnosticați cu SARS-COV-2 în secțiile unităților spitalicești din județ și în special în secția ATI, în condițiile în care numărul cazurilor de îmbolnăvire care necesită spitalizare a crescut mult în ultimele săptămâni.Discuțiile s-au axat în principal pe locurile disponibile pentru pacienții diagnosticați cu SARS-COV-2 în secțiile unităților spitalicești din județ și în special în secția ATI, în condițiile în care numărul cazurilor de îmbolnăvire care necesită spitalizare a crescut mult în ultimele săptămâni.

Astăzi am avut o întâlnire cu managerii spitalelor din județ, acolo unde am pus la punct ca mâine să adăugăm în Comitetul Județean de Situații de Urgență planul județean de reziliență pentru creșterea cazurilor de COVID-19. ” ne-a declarat prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *