Dăeștiul, din nou lider!

Viitorul Dăești și-a recăpătat sâmbătă fotoliul de lider în Seria 6, după victoria detașată obținută la Fedeleșoiu, în disputa cu Minerul Costești, scor 4-0.

Cum era de așteptat, Minerul Costești nu a putut pune probleme la Fedeleșoiu unei echipe care se îndreaptă cu pași mari spre play-off, acolo unde merg primele patru echipe din serie. Dăești a profitat de pasul greșit al Slatinei la Colonești și a revenit pe primul loc. În schimb, Minerul Costești rămâne țintuită pe ultimul loc și își îngreunează mult misiunea de salvare de la retrogradare.

Viitorul a deschis scorul în minutul 12, după o fază fixă, centrare din flancul drept la care Cristi Munteanu a pus capul pentru 1-0.  Grosu a fost aproape de desprindere în minutul 18, dar lovitura sa de cap a fost salvată de Bălan. În minutul 25, Samson și Costea au ratat la aceeași fază. Apoi, Precup îl pune și el la încercare pe Bălan, care scoate cu greu.

Bebe Vasile (FOTO: DAN LIXANDRU) a marcat în minutul 39, fructificând pasa inteligentă a lui Fl. Costea peste apărarea adeversă și la pauză a fost 2-0 pentru gazde. Viitorul nu a slăbit ritmul nici în partea secundă, mai ales că are o bancă cu jucători de aceeași valoare cu cei din teren. Octavian Vasile a punctat și în minutul 59, după ce a preluat în careul advers și a șutat plasat la colțul lung.  Neacșu a ratat singura mare ocazie a Costeștiului, șutând pe lângă poartă din situație de singur cu portarul. Pe final, Sebi Preda a închis tabela la 4-0, după ce a scăpat singur spre poarta  adversă și a șutat pe lângă Bălan.

La Dăești este de remarcat debutul la Liga a III-a al portarului Cezar Lungu, la doar 17 ani, acesta neavând mult de furcă în jocul de sâmbătă.

Viitorul Dăești – Minerul Costești 4-0 (2-0)

Au marcat: Cristian Munteanu (12), Octavian Vasile (39, 59), Sebastian Preda (87)

Viitorul Dăești: Lungu – Samson, Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Grosu (Roșianu 59) – Precup (Ov. Popescu 66), Iordache (Bunescu 78) – Vasile (Ceapă 66), Preda, Mitru – Fl. Costea (Ad. Popa 66). Antrenor: Adrian Popa

Minerul Costești: A.Bălan – Șt.Pufu, Proteasa, Nicolaescu, Casoni (Vladu 18) – M.Vlad (Păun 84), Trașcă (Neacșa 84), Rizea (G.Neacșu 66), Zotică – Al. Diaconescu (Pașoi 84), Rădulescu. Antrenor: Marius Vlădoi

Marius Vlădoi: ”Dăești este la alt nivel”

După eșecul cu Dăești, antrenorul Costeștiului, Marius Vlădoi este nemulțumit că echipa sa este din nou pe ultimul loc.  ”Dăești este la alt nivel față de noi, e o diferență de obiective, valoare. Am coborât pe ultimul loc, nu îmi doream asta, acum este foarte greu. Am încercat să jucăm și noi, dar primim multe goluri. O să mai legitimăm jucători, sper să mai aducem un junior. Trei dintre juniorii noștri au plecat la facultate și nu mai vin la antrenamente” a anunțat Marius Vlădoi. Minerul are trei eșecuri consecutive și a obținut doar 4 puncte în 8 jocuri.

George Popolan: ”Sper să fim toți sănătoși și să tratăm cu maximă seriozitate toate meciurile”

Primarul din Dăești, George Popolan este mulțumit că echipa sa a profitat de pasul greșit al Slatinei și a revenit pe primul loc.  ”Știți că derby-urile județene sunt mereu foarte disputate, mă bucur că totul a fost fair-play și toți juătorii noștri sunt sănătoși. Mai avem 7 meciuri până la finalul acestui an. A fost derby județean în serie și la la Colonești care ne-a ajutat, nu puteam reveni pe primul loc fără ajutor”.

Edilul din Dăești cere seriozitate maximă de la echipa sa pentru jocurile din finalul acestui an.  ”Să sperăm că vom trata cu mai mare seriozitate următoarele meciuri și le vom câștiga. Astfel, dacă suntem toți sănătoși si avem determinare, va fi mai ușor sa obținem punctele puse în joc. De luni, băieții trebuie să se ocupe doar de pregătirea meciului de la Alexandria, Țețe Vlădoi chiar îmi spunea că este o echipă foarte bună, cum sunt și altele în serie, ca Slatina sau Roșiori” a spus George Popolan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *