4 curiozitati despre casele inteligente!

Conceptul de casa inteligenta sau Smart Home, asa cum mai este cunoscut, reprezinta un curent aparut recent despre care se crede ca, in curand, va deveni o realitate. Totusi, ce presupune, de fapt, casa viitorului? Care sunt acele detalii care fac ca o locuinta sa asigure confortul si siguranta atat in timpul pe care vi-l petreceti acasa, cat si de la distanta?

In linii mari, o casa inteligenta reprezinta acel spatiu care include un numar de sisteme principale care pot comunica intre ele. Mai exact, locuinta viitorului va permite sa controlati centralizat, de la distanta, toate electronicele si electrocasnicele pe care le detineti avand posibilitatea ca, in acelasi timp, sa creati reguli automatizate pentru ele. Nu este de mirare daca v-am starnit curiozitatea! Aceasta tema este intens dezbatuta de cei care au convingerea ca un astfel de sistem va fi implementat din ce in ce mai mult in viitorul apropiat.

Asadar, in cele ce urmeaza, veti avea posibilitatea de a descoperi avantajele pe care vi le ofera acest curent, dar si produsele pe care trebuie sa vi le achizitionati ca sa tineti pasul cu modul in care evolueaza tehnologia locuintelor inteligente.

 

Iata cele mai interesante 4 lucruri despre casele inteligente!

Cea mai frecventa dilema in ceea ce priveste ideea de Smart Home se concentreaza in jurul avantajelor pe care aceasta le ofera. Asa ca, in randurile urmatoare, veti putea afla raspunsul de care aveti nevoie pentru a va convinge ca locuinta inteligenta reprezinta o solutie optima, prezenta deja in mii de case in toata lumea.

  1. O casa inteligenta inseamna, in primul rand, securitate prin monitorizare permanenta a locuintei. Cum? Ei bine, instalarea sistemelor antiefractie, a senzorilor inteligenti (de fum, de inundatii, de temperatura si gaze), dar si montarea camerelor de supraveghere fac parte din categoria aparaturilor moderne care asigura o viata fara griji. De exemplu, daca luati in considerare importanta pe care o are instalarea unor camere hdtvi de la Secfire.ro va veti bucura de acces la imagini in timp real, dar si de supraveghere constanta a locuintei dumneavoastra.Camerele hdtvi pot transmite date si semnale audio pe distante care pot atinge pana si 500 de metri. Asa ca, este de la sine inteles avantajul major pe care vi-l poate oferi implementarea unor astfel de aparaturi moderne.
  1. Locuinta viitorului presupune gestionarea si economisirea energiei electrice. Iata un subiect de interes pentru romanii care s-au saturat pana peste cap de facturile mult prea mari. Scapati odata pentru totdeauna de griji si apelati la ajutorul prizelor inteligente, extrem de utile oricarei case. In linii mari, prizele inteligente au rolul de a porni sau opri automat dispozitivele conectate, dar si de a detecta usor situatiile de suprasarcina electrica.
  1. Cu o locuinta inteligenta va veti bucura de confort sporit prin automatizarea si controlul aparaturilor de la distanta. Asta inseamna ca, atunci cand plecati de acasa, aveti posibilitatea de a bloca sau a debloca caile de acces ori de a porni sau opri corpurile de iluminat. Totodata, veti avea libertatea de a seta un program de functionare pentru aerul condititonat sau, de ce nu, pentru televizor.
  1. Casa viitorului va permite sa pastrati o temperatura optima prin instalarea aparaturilor performante menite sa va ajute in aceasta directie. Achizitionati un termostat pentru a gestiona climatizarea si montati si o statie meteo inteligenta. Avantajul controlului incalzirii ori racirii intr-o casa inteligenta va ofera libertatea de a programa ajustarea temperaturii la un nivel confortabil de pe telefon sau tableta, inainte sa ajungeti acasa. In plus, puteti controla temperatura in anumite camere atunci cand va aflati in casa sau chiar si de pe laptopul de la birou. De astazi, puteti alege intre a renova casa dupa metodele traditionale sau de a o moderniza cu ajutorul tehnologiei viitorului!

Asadar, iara cele mai importante aspecte pe care le presupune conceptul modern de casa inteligenta

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *