După şapte ani de la finalizare, Căminul de bătrâni din Ostroveni va fi dat în funcţiune
  • Consilierii Locali au aprobat organigrama pentru serviciul social care se va ocupa de funcţionarea azilului de lux

 

Punerea în funcţiune a Căminului de Bătrâni din Ostroveni a intrat în linie dreaptă. Centrul social are mari şanse să fie deschis în primăvara anului 2017. Consilierii locali au aprobat în şedinţă extraordinară un proiect de hotărâre care vizează înfiinţarea serviciului social care se va afla în subordinea primăriei, precum şi aprobarea organigramei şi a regulamentului de funcţionare.

 

48 de angajaţi la Căminul de bătrâni din Ostroveni

 

În prima fază căminul va fi condus de consilierul primarului, Alexandru Ghibirdic, urmând ca, ulterior, locul său să fie preluat de un director angajat prin concurs. Mircia Gutău este convins că va reuşi să dea în funcţiune căminul în luna mai a acestui an: „Aşa cum am promis, am reuşit să preluăm căminul, care fusese dat în concesiune în mod greşit, consider eu, de fosta administraţie. Noi suntem acum în faza în care aprobăm organigrama, iar apoi vom scoate la concurs postul de director, pentru că directorul va trebui să fie medic cu experienţă. L-am propus pe domnul Ghibirdic să se ocupe să înregistrăm oficial această direcţie şi să se ocupe de tot ce înseamnă obţinerea autorizaţiei. Noi vom stabili o sumă fixă pe care o va plăti fiecare beneficiar, dar, cu siguranţă, care va fi mai mică decât sumele care se plătesc la alte cămine private, iar diferenţă o vom suporta noi, din bugetul Consiliului Local. Ne-am propus ca bătrânii care vin în acest cămin să fie în principal din municipiu, pentru că noi am făcut această investiţie, dar îmi doresc ca cel puţin două camere să rămână cu regim hotelier, unde tinerii să-şi poată aduce pentru câteva zile părinţii, atunci când au nevoie să plece undeva. Toate aceste sume le vom aproba în Consiliul Local. Zilnic primesc câte două-trei telefoane de la persoane interesate să-şi lase părinţii în acest cămin”, a precizat, în faţa consilierilor locali, primarul Mircia Gutău.

 

Viitorul director va fi medic

 

Căminul de bătrâni a fost început în anul 2006, când primar al municipiului era tot Mircia Gutău. În 2010, Centrul rezidenţial pentru persoane de vârsta a treia a fost inaugurat pentru prima dată de administraţia locală, fiind un proiect finalizat din bugetul local. 113 miliarde de lei vechi s-au plătit din buzunarul râmnicenilor pentru construcţia acestui cămin la standarde europene. Deşi a fost inaugurat de două ori până în prezent, ultima dată în lună martie 2016 de medicul Secureanu, a cărui fundaţie a obţinut concesiunea imobilului, azilul de lux din Ostroveni nu a fost niciodată dat în funcţiune.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *