Handbal feminin, Liga Naţională, etapa 18, HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bistriţa 32-28 (13-15)

 

Intrată în lupta pentru cupele europene după parcursul excelent din acest an, HCM avea nevoie de trei puncte în jocul cu Bistriţa, pentru a continua să spere la locurile 3-4. Încurajată de peste 1.500 de spectatori, Vâlcea nu şi-a găsit cadenţa în defensivă în primele 30 de minute. Bistriţa a făcut un joc bun şi a condus permanent în prima parte cu 1-2 goluri.  La pauză, oaspetele conduceau cu 15-13 şi tot ele au marcat primul gol al reprizei secunde.

Echilibrul s-a menţinut până în minutul 41, când tabela arăta 20-21. A fost ultima oară când au condus oaspetele, pentru că HCM a înscris trei goluri consecutive şi a încercat să se desprindă. În minutul 52, Vâlcea avea avantaj minim, 27-26, dar au urmat alte trei goluri consecutive pentru trupa pregătită de Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu, care au lămurit soarta punctelor. S-a încheiat 32-28 pentru echipa vâlceană, care a încins hora bucuriei pe parchetul Sălii Sporturilor Traian.  A fost unul dintre meciurile de adevărat frumoase ale campionatului, la care şi-au adus aportul ambele echipe.

Visul european continuă pentru HCM, care în etapa următoare va juca pe terenul ultimei clasate, Slobozia, acolo de unde poate aduce încă trei puncte. Vâlcencele au parte de un an excelent, cu cinci victorii obţinute din şase jocuri! De remarcat  şi faptul că HCM a a jucat în deplasare patru din cele şase meciuri disputate în acest an.

”În prima parte a fost mai greu, dar pe parcurs ne-am revenit, un meci are 60 de minute. Visăm la cupele europene şi ne dorim din tot sufeltul să ajungem acolo. Cinci victorii din şase meciuri este perfect!” a declarat extrema dreaptă Ana Maria Simion.

”Am început puţin mai greu, dar bine că ne-am făcut treaba şi am câştigat. Nu se pune probleme victoriei la Slobozia, dar trebuie să jucăm serios şi cu multă ambiţie. Este devreme să vorbim de cupele europene” a spus şi pivotul Flori Craiu.

În  sezonul viitor, locul 1 (CSM Bucureşti) joacă în Liga Campionilor,  locurile 2-3 vor merge în Cupa EHF, alături de câştigătoarea Cupei României, iar locul 4 în Challange Cup. Dacă în finala Cupei României se vor înfrunta două din primele patru clasate, atunci şi locul 4 merge tot în Cupa EHF, iar locul 5 în Challange Cup. Problemele financiare ale Brăilei lasă sub un mare semn de întrebare înscrierea echipei în sezonul viitor al cupelor europene, astfel că locul 5 poate şi el ajunge în Cupa EHF iar poziţia 6 în Challange Cup!

 

Luminiţa Dinu: ”Sutem puţine, dar bune!”

Antrenorul secund al HCM Râmnicu Vâlcea, Luminiţa Dinu crede că defensiva a făcut diferenţa în repriza secundă a jocului cu Bistriţa.  ”Fetele au înţeles că fără foarte multă muncă, nu se pot obţine rezultate. Doresc să le mulţumesc fetelor, au dat dovadă de atitudine, spirit de echipă. Am discutat la pauză că apărarea face diferenţa şi în repriza secundă s-a văzut şi defensivă şi poartă şi meciul s-a terminat cu victoria noastră”.

Luminiţa Dinu nu vrea să pună presiune la echipa sa, care se bate pentru o calificare în premieră în cupele europene. ”S-a pus multă presiune pe calificarea în cupele europene, noi ne dorim cât mai multe victorii, să câştigăm meciurile de acasă şi să aducem cât mai mulţi suporteri în Sala Traian. Braşovul ne-a prins după o pauză de trei săptămâni, dar un duş rece uneori prinde bine, dar la Cisnădie şi cu Bistriţa am luptat până în minutul 60 şi am făcut diferenţa pe final. Suntem puţine, dar bune!”.

 

Gheorghe Sbora: ”Am mizat pe un final bun al nostru”

Antrenorul principal al HCM Rm. Vâlcea, Gheorghe Sbora a schimbat mult în bine faţa echipei, dovadă fiind rezultatele obţinute, cu cinci victorii din şase partide. Tehnicianul spune că a calculat finalul bun de  meci pentru formaţia  sa, care a reuşit  desprinderea în ultimele opt minute.   ”Am mizat pe căderea fizică a Bistriţei, mă aşteptam la acest final bun pentru noi, de asta am şi făcut aceste schimbări, cu extremele. CSM  a jucat cu aceeaşi formulă tot jocul, noi am mai schimbat, până la urmă a ieşit bine.  A fost un joc foarte interesant, pentru spectatori a dat tot ce poate da handbalul şi mai ales cel din Vâlcea. Succesul constă în unitatea de grup al fetelor şi dacă menţinem acest aspect, putem face în continuare lucruri frumoase. Nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am acumulat, echipa este capabilă să joace în cupele europene” a anunţat Gheorghe Sobora.

 

Florica are entorsă

Într-o fază petrecută pe finalul jocului, extrema Cristina Florica a călcat pe o adversară, s-a lovit la gleznă şi la final a părăsit terenul purtată pe braţe de maseori. Entorsa  internaţionalei din lotul HCM-ului este tot la glezna stângă, care i-a mai creat probleme şi până săptămâna trecută şi a ţinut-o pe tuşă câteva săptămâni.  Este clar că Florica va rata deplasarea de la Slobozia, dar va reveni ulterior, pentru că Liga naţională se va întrerupe pentru câteva săptămâni.

 

Tănăsie va începe recuperarea

Noua jucătoare a HCM Râmnicu Vâlcea, extrema stângă Ana Maria Tănăsie (21 ani) a urmărit din tribuna Sălii Traian partida cu Bistriţa. Tănăsie s-a operat curând la ligamente şi va reveni pe teren din sezonul viitor. ” Deocamdată am avut trei săptămâni de repaus total,  iar în cel mai scurt timp, voi începe munca pentru a reveni din nou pe teren. Recuperată complet şi aptă 100 %  de joc voi fi din sezonul următor” a anunţat Tănăsie, care s-a mutat deja la Vâlcea. Jucătoarea va merge în curând la consult la cunoscutul medic ortoped Florin Oancea.

Extrema stânga speră ca din toamnă să contribuie la succesul HCM-ului. ”Am ales Vâlcea pentru că mi-a plăcut foarte mult proiectul şi bineînţeles că am mare încredere atât în echipă, cât şi în cei care se ocupă de noi. Echipa are deja un obiectiv pentru sezonul următor, iar eu îmi doresc să pot ajuta fetele să realizeze tot ce s-a propus”.

 

HCM Rm.Vâlcea – CS Bistriţa 32-25 (13-15)

Sala Sporturilor Traian, spectatori 1.500

HCM Rm.Vâlcea: Şerban, Blazek, Vălean – Senocico 7, Adespii 6, Simion 4, Cioaric 4, Safta 3, Gavrilă 2, Vizitiu 2, Florica 2, Craiu 1, Stoicănescu 1, Khouildi. Antrenori: Gheorghe Sbora, Luminiţa Dinu

CSM Bistriţa: Măzăreanu, Sîntămărean – Chirilă 8, Pristăviţa 5, Crap 4, Raţiu 3, Ivan 2, Gherman 2, Paraschiv 1, Barbos 1, Paşca 1, Cîrstea 1, Szabo. Antrenor: Horaţiu Paşca

Arbitri: Adrian Barbu (Argeş), Adrian Manafu (Bucureşti)

 

CLASAMENT LIGA NATIONALĂ :

1          CSM Bucureşti             16        15        0          1          481      339      45

2          Dunărea Brăila 14        10        1          3          365      348      31

3          HC Zalău                    15        9          2          4          373      349      29

4          SCM Craiova              15        8          2          5          398      372      26

5          HCM Rm Vâlcea         15        8          1          6          370      377      25

6          CSM Roman               15        6          4          5          374      354      22

7          Corona  Braşov            15        6          1          8          384      404      19

8          U Cluj                         15        4          3          8          373      369      15

9          CSM Bistriţa               15        5          0          10        396      431      15

10        Măgura Cisnădie          15        4          2          9          351      397      14

11        Danubius Galati            15        4          0          11        304      375      11*

12        Unirea Slobozia            15        2          2          11        364      418      8

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *