În judeţul Vâlcea, în cele 117 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, pe 13 martie 2017 a început simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a. Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului şcolar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare.

 

Calendarul simulării conform OMEN  nr. 3150/2017, are următoarea configuraţie:

13 martie 2017: proba scrisă de Limba şi literatura română (clasa a VIII-a) şi proba E)a  – Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

16 martie 2017: proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) şi proba E)c) – proba obligatorie a profilului – Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a)

17 martie 2017: proba E)d) – proba la alegere a profilului şi specializării – Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)

 

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie

 

Rezultatele obţinute de elevi la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, se vor lua măsuri de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune. Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

La Vâlcea, 768 de elevi au lipsit la această simulare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *