Numărul persoanelor care mor peste hotare lunar este unul ce depăşeşte zeci sau chiar sute uneori. Este vorba fie despre părinţi care au plecat să le construiască copiilor un viitor mai bun, fie despre fii care au plecat să îşi facă un rost.Astfel de situaţii nu pot fi prevăzute de nimeni,iar atunci când cei dragi plecaţi îşi pierd viaţa, lasă un gol greu şi imens în sufletele celor rămaşi acasă.

Una dintre problemele cele mai mari în astfel de cazuri o reprezintă repatrierea celor decedaţi. Pentru a aduce trupul neînsufleţit pe meleagurile natale nu este tocmai uşor. Există şi firme care s-au specializat în acest tip de servicii care, deseori pot fi extrem de scumpe. Sfatul celor de la Funerare Ieftine, firmă de renume în domeniul pompelor funebre din Bucureşti, pentru cei aflaţi în astfel de situaţii este de a contacta cât mai urgent cu putinţă firma care oferă ajutorul, la preţul cel mai potrivit.

De altfel şi aceasta pune la dispoziţia celor aflaţi în nevoie servicii de repatriere decedaţi. Cei interesaţi pot afla informaţii complete cu privire la tot ce ţine de formalităţi, acte şi tarife accesând pagina online de prezentare a companiei și anume: funerare-ieftine.ro.

Cea care trebuie să se lupte pentru a recupera trupul celui drag din ţări străine este familia. În astfel de cazuri, aceasta nu primeşte nici un fel de suport din partea statului. Pentru că serviciile firmelor specializate în transporturi speciale de acest fel pot ajunge deseori chiar şi la mii de euro, în funcţie de distanţa de parcurs, este necesară o bună documentare a pieţei în acest sens.

 

Care sunt costurile serviciilor de repatriere în general şi ce implică acestea?

Costurile acestor servicii depinde de locul din care trebuie transportat trupul decedatului. Atunci când repatrierea se face din ţări ca Franţa, Spania sau Anglia, există posibilitatea de a plăti mult mai puţin dacă familiase ocupă personal de întocmirea documentelor pentru transport necesare. Fără paşaportul mortuar nu este posibilă realizarea transpotului.

Echipa Funerare Ieftine oferă în continuare câteva detalii cu privire la măsurile ce trebuie luate în pregătirea tuturor celor necesare pentru a rezolva această problemă. Pentru început, alegerea sicriului trebuie să fie făcută cu grijă. Aceasta trebuie realizată în conformitate cu normele europene aflate în vigoare în momentul decesului. În mod normal, nu ar trebui să depăşească suma de 350 euro. Pe lângă acestea, este necesară şi întocmirea transportului cu avionul sau terestru. Repatrierea şi costurile sale ar trebui să se încadreze în limita cuprinsă între 3000 – 6000 Euro, în funcţie de ţara din care trebuie adus trupul.

Există deci o serie de amănunte şi detalii despre care trebuie să vorbească familia cu reprezentanţii firmei de pompe funebre: tipul de sicriu, modalitatea de transport, locul din care trebuie să fie preluat trupul neînsufleţit etc.

Cea mai bună modalitate de a aduce trupul celui drag din străinătate şi de a reduce cheltuielile este de a trata cu firma la care lucra persoana respectivă. Aceasta ar putea să suporte contravaloarea, parţială sau totală a repatrierii. Desigur, cazurile în care patronii unor astfel de companii se angajează să facă asta sunt destul de rare, în mod deosebit atunci când acest lucru nu este prevăzut în contractul încheiat cu angajatul.

Deseori, este oferită o anumită sumă de bani de către aceştia, însă nu este suficientă pentru a acoperi toate costurile. În orice caz, înainte de a efectua orice servicii de repatriere decedati, firmele de pompe funebre încheie un contract de colaborare cu familiile.

 

Care este demersul necesar pentru obţinerea paşaportului mortuar?

Atunci când un cetăţean român moare pe teritoriul unei ţări străine, devine datoria familiei să contacteze firma care oferă servicii de repatriere şi să se ocupe de onorariile specifice. Atunci când cheltuielile nu pot fi suportate de familie, înmormântarea defunctului sau incinerarea acestuia este efectuată de autorităţile locale ale statului respectiv.

Când familia este dispusă să plătească suma necesară, consulatul sau ambasada eliberează paşaportul mortuar. Pentru a putea intra în posesia acestora, sunt necesare anumite documente:

– buletinul românesc al decedatului

– certificatul de deces, care se eliberează la Registrul Civil din oraşul natal (acesta trebuie să conţină apostila)

– certificatul medical de deces eliberat în cazul în care moartea s-a produs în cadrul unui spital

– actele de efectuare a îmbălsămării

– autorizatiile de înhumare (eliberat de judecătorie) şi de transport (de la autorităţile sanitare), precum şi itinerariul sicriului.

Funerare Ieftine menţionează şi câteva informaţii esenţiale cu privire la repatriere. Decesul românilor în străinătate trebuie să fie înregistrat de autorităţile locale de acolo. În situaţia în care este vorba despre o moarte suspectă sau violentă, familia poate solicita efectuarea unor investigaţii de către poliţia statului respectiv. În cadrul paginii funerare-ieftine.ro se găsesc mai multe detalii cu privire la serviciile de repatriere decedaţi disponbile şi demersurile necesare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *