Lucian Munteanu: ”Nu prea suntem obişnuiţi fără fotbal”

Prezent la meciul de la Şirineasa, fostul manager al cluburilor Damila şi CSM, Lucian Munteanu a vorbit despre momentele frumose petrecute în Zăvoi şi speră în progresul juniorilor care vor evolua pe terenul Oltchim.

Lucian Munteanu este sceptic în privinţa apariţiei unei noi echipe de Liga a II-a la Vâlcea, în viitorul apropiat. ”Fotbal de nivel profesionist vom mai avea la Vâlcea doar prin intervenţia Statului şi prin schimbarea legislaţiei. Trebuie creată o motivare a mediului privat de a sponsoriza activităţi sportive, dar şi o modificare a legislaţiei privind finanţările de la bugetul de stat, fie că este Consiliul Local sau Consilul Judeţean, altfel este foarte greu. Vâlcea poate avea echipă de Liga a II-a tot printr-o asociere cu mediul privat, dar dacă nu va fi motivat, este greu. În momentul de faţă, SC Damila ne-a pus la dispoziţie terenul Oltchim şi susţine activitatea copiilor şi juniorilor!”

Fostul manager din Zăvoi urmăreşte acum atent progresul juniorilor de la CSM, care continuă competiţia la nivel juvenil. ”Nu prea suntem obişnuiţi fără fotbal, dar trebuie să ne adaptăm situaţiei. Suntem bucuroşi că o parte din juniorii republicani joacă la Şirineasa în Liga a III-a, iar o parte din juniori cochetează cu Liga a II-a sau joacă meci de meci la alte echipe de Liga a III-a. Au fost câteva generaţii foarte bune, începând cu cea din 96, făcusem progrese. Toate grupele înscrise în campionatele de juniori continuă competiţia până în vară şi vor juca pe terenul de la Oltchim. Republicanii B sunt acum pe locul 1, cu trei puncte avans faţă de locul 2, iar republicanii A sunt în primele cinci echipe, dar mulţi juniori de acolo îi regăsim acum la Şirineasa. La satisfacţii îi trecem şi pe jucătorii trecuţi pe la Vâlcea şi care acum se regăsesc în Liga I, cu preoponderenţă la Pandurii, iar o parte sunt la echipele de Liga a II-a. Avem un nucleu puternic la Mioveni, unul puternic la Reşiţa, la Târgovişte îl avem pe Dumitraşcu, ne bucurăm pentru toate reuşitele lor”.

Cele mai frumoase momente din fotbal rămân promovările cu Damila Măciuca. ”Momentele plăcute au fost toate promovările consecutive cu Damila, apoi lupta pentru promovare cu CSM în primul an, când nu erau probleme financiare, dar şi campionatul trecut, când am iernat pe primul loc. Regretul cel mai mare este ghinionul care l-am avut în primul an când am venit la Vâlcea, prin locul acordat de FRF direct în Liga a II-a pentru Craiova”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *