Impact Real

Un ziar aproape de oameni

ACS Şirineasa nu a reuşit să câştige nici vineri jocul de pe teren propriu cu ultima clasată, Urban Titu, scor 1-1 şi echipa vâlceană a căzut pe locul 14, parând condamnată la retrogradare.

Doar victoria în derbyul suferinţei, cu Urban Titu păstra Şirineasa în lupta pentru evitarea retrogradării. După un joc modest, nu a fost însă decât o remiză, scor 1-1, rezultat în urma căruia Şirineasa s-a îndepărtat de primul loc care asigură salvarea.  Durerea este cu atât mai mare, cu cât Şirineasa este singura echipă din judeţ care activează la nivelul primelor trei eşaloane. Deşi meciurile de Liga a III-a ar trebui să fie sărbătoare pentru localnici, doar 200 de spectatori au venit în tribună şi majoritatea acestora erau veniţi de la Rm. Vâlcea.

Deşi întâlnea ultima clasată, Şirineasa a făcut o primă repriză foarte slabă şi a pierdut complet lupta la mijlocul terenului. Dâmboviţenii au avut prima ocazie a meciului în minutul 8, când Truţă a fost lansat spre poarta vâlceană, dar nu a reuşit să îl dribleze pe portarul Teodorescu. Tot atacantul oaspeţilor, Andrei Truţă avea să deschidă scorul în minutul 19, cu un şut superb la vinclu, din 16 metri. Deşi condusă, echipa vâlceană a fost ruptă la mijlocul terenului şi nu a reuşit să construiască nimic periculos la poarta oaspeţilor.

După pauză, Şirineasa a jucat  mai consistent şi a reuşit în multe momente să îşi domine advesara. Vâlcenii au fost privaţi de un penalty în minutul 51, când Răcăreanu a fost clar faultat în careul oaspeţilor după o contră, dar arbitrul Sorin Costreie din Buftea a acordat lovitură liberă pentru Titu! Şirineasa a mai avut o ocazie mare în minutul 60, după o acţiune pe flancul drept, dar Tomescu s-a dus prea în faţă şi nu a ajuns să împingă în poartă mingea centrată în şase metri de Răcăreanu. Egalarea avea să vină în minutul 62, când juniorul Raul Horumbă a înscris un gol frumos, transformând imecabil o lovitură liberă de la 18 metri. Pe final, vâlcenii au forţat victoria, dar L.Săraru şi Tănăsescu au ratat din poziţii favorabile. În prelungiri, portarul de la Şirineasa, Iustin Teodorescu a blocat un şut periculos al oaspeţilor. Astfel, după o serie de cinci eşecuri consecutive, echipa pregătită de Gabi Mangalagiu obţine un punct care însă nu o ajută cu nimic, pentru că rămâne la patru puncte de primul loc care asigură salvarea. De remarcat totuşi evoluţiile bune ale lui Lăzărescu şi Horumbă.

Dacă pe teren este greu de crezut că Şirineasa va mai evita ultimele trei locuri din clasament, mărirea numărului de echipe de la Liga a III-a din vară ar putea aduce totuşi echipei vâlcene posibilitatea de a se reînscrie şi din sezonul viitor la acelaşi eşalon.  Cum Primăria Şirineasa nu găseşte forma legală de da bani la echipă, deşi este acţionar majoritar, iar clubul se zbate în sărăcie şi este copleşit de restanţele la salarii, este totuşi greu de crezut că echipa poate continua la acest nivel. Liga a III-a este clar o căciulă prea mare din punct de vedere financiar pentru o comună micuţă precum Şirineasa, iar judeţul vă rămâne probabil fără nicio echipă profesionistă în primele trei eşaloane.

Gabi Mangalagiu: ”Prioritar este să creştem copiii!”

Antrenorul echipei ACS Şirineasa, Gabi Mangalagiu nu ia în calcul să renunţe la proiectul de la Şirineasa, prioritar fiind creşterea juniorilor de perspectivă veniţi de la CSM.  ”Eu când am mers la Şirineasa, mi-am asumat nişte lucruri, să lucrez şi cu copii, proiectul meu a fost pe termen mediu, de doi ani, aşa am discutat cu conducerea. Nu lucrez de azi pe mâine, aşa că nu mă gândesc să demisionez, chiar dacă retrogradăm, aceşti copii care erau abandonaţi de structuri,vor avea un an la Liga a III-a, ceea ceeste un progres mare pentru ei. Sunt jucători care uşor pot să ajungă pe viitor mai sus, precum Teodorescu, Horumbă, Chiripuş, Tănăsescu sau Popescu. Eu am contract pe un an, ca şi copiii, să vedem ce va fi din vară la echipă, când ne terminăm contractele. Această echipă trebuie să continue, este singura din judeţ la Liga  a III-a!  Când eu m-am dus la Şirineasa, ei aveau 7 jucători, oare mai exista cumva această echipă dacă eu nu veneam cu aceşti copii?” a spus Gabi Mangalagiu.

Bloţu are glezna franjuri

După ce a susţinut în iarnă probe de joc la Chindia, juniorul Robert Bloţu s-a întors la Şirineasa accidentat la gleznă şi nu poate fi folosit nici în următoarea perioadă. Iniţila s-a crezut că tânărul are doar o entorsă, dar accidetarea este mult mai serioasă. ”Când Chindia l-a chemat la pregătiri, Bloţu s-a dus să joace fotbal la sală cu două zile înainte de a se prezenta acolo şi s-a lovit la gleznă. S-a dus la Târgovişte cu glezna lovită, a tras de el în pregătiri şi accidentarea s-a agravat. Acum, la RMN s-a constat că Bloţu are ruptură de ligament la gleznă. El stă deja de  două luni, nu a avut nici ghips, aşa cum trebuia, rămâne de văzut dacă se va vindeca aşa, dacă nu, va ajunge la operaţie!” a explicat antrenorul Gabi Mangalagiu. Tot la fotbal în sală s-a accidentat şi mijlocaşul Octavian Marinescu, care are mâna ruptă. În plus, Radu Georgescu nu a revenit încă, după operaţia suferită în toamnă la umăr. ”Georgescu ne-ar ajuta mult, dar el nu poate să ridice prea mult cotul, face recuperare la Horezu şi mai are de stat”.

ACS Şirineasa – Urban Titu 1-1 (0-1)

Stadion Comunal Şirineasa, spectatori 200

Au marcat: Horumbă 62 / Truţă 19

ACS Şirineasa: Teodorescu – Lăzărescu, Neacşu, B.Popescu, L.Săraru – I.Marian (Chiripuş 81), Constantinescu (Ciocotoiu 57), D.Preda (Roşianu 76), Horumbă – Răcăreanu, Tomescu (Tănăsescu 71). Antrenor: Gabi Mangalagiu

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Daniel Nagy (Mediaş), Adrian Epure (Orlat)

Rezultate etapa 19:

CS Mioveni II – Atletic Bradu   0-1

ACS Şirineasa – Urban Titu  1-1

FC Voluntari II – Concordia Chiajna II  2-1

Flacăra Moreni – SCM Piteşti  0-0

Sporting Roşiori – FC Aninoasa  0-1

CS Podari – Steaua II Bucureşti  1-1

FCM Alexandria – CS U II Craiova 1-1

ACSO Filiaşi a stat

CLASAMENT SERIA C3:

1          SCM Piteşti                  18        14        4          0          47-8     46

…………………………………………………………………………………………………….

2          FC Voluntari II             18        8          7          3          32-21   31

3          Atletic Bradu                18        8          5          5          30-27   29

4          FC Aninoasa                18        6          9          3          21-13   27

5          Flacăra Moreni             18        6          7          5          24-17   25

6          Sporting Roşiori            18        7          4          7          24-26   25

7          FCM Alexandria          17        6          5          6          17-19   23

8          Concordia Chiajna II    18        6          5          7          20-25   23

9          ACSO Filiaşi                17        5          7          5          23-21   22

10        Steaua Bucureşti II       17        6          4          7          25-30   22

11        CS Mioveni II 18        6          4          8          22-28   22

12        CS U Craiova II           18        5          5          8          23-26   20

13        CS Podari                    17        4          4          9          17-30   16

14        ACS Şirineasa            18        5          1          12        15-37   16       

15        Urban Titu                    18        2          7          9          21-33   13

Etapa viitoare, 31 martie-1 aprilie

CS U II Craiova – Atletic Bradu

Concordia II Chiajna – ACS Şirineasa

SCM Piteşti – FC Voluntari

Urban Titu – CS Mioveni II

FC Aninoasa – Flacăra Moreni

Steaua II – ACSO Filiaşi

FCM Alexandria – CS Podari

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *