Alexandru Dediu: „Pentru mine, învăţământul este prioritar”

 

Primăria Păuşeşti Măglaşi şi-a creionat lista cu proiectele pe care intenţionează să le acceseze în anii următori. Primarul Alexandru Dediu a declarat că lista este mai lungă, dar merită punctate proiectele care vor avea, în mod sigur, sorţi de izbândă, dat fiind faptul că a început deja depunerea documentaţiilor la Ministerul Dezvoltării: „Avem proiecte cu finanţare atât din bugetul local cât şi cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Pentru mine învăţământul este prioritar. Avem un teren de mini fotbal din care jumătate am realizat anul trecut, urmând ca, în această perioadă să amenajăm gazonul şi să amplasăm nocturna, dar şi împrejmuirea şcolii. Modernizarea trotuarelor este un alt proiect la care se lucrează. Vom monta 25 de camere în zonele unde sunt probleme, în special acolo unde se aruncă gunoaie. Se va moderniza iluminatul stradal, dar şi alţi cinci kilometri de drumuri comunale, în satele: Coasta, Pietrari, Vlăduceni şi Păuşeşti Măglaşi. Modernizarea dispensarului, dar şi dotarea lui cu aparatură medicală, asistenţă medicală pentru persoane vârstnice la domiciliu şi inclusiv o ambulanţă dotată cu absolut tot ce este necesar pentru intervenţii rapide sunt puncte prevăzute într-un proiect prins pe O.G. 28. Ne rămâne ca, în viitor, să concretizăm toate aceste proiecte punctual”, a declarat primarul Alexandru Dediu.

 

Localitatea ar putea atrage noi investitori

Localitatea Păuşeşti Măglaşi este comuna cu cea mai frumoasă perspectivă de viitor, după ce mai multe firme s-au instalat în zonă. Primarul este încrezător şi spune că şi alte câteva societăţi comerciale vor să îşi deschidă afaceri în zonă datorită aşezării, dar şi a facilităţilor pe care administraţia locală le acordă: „Investitorii calcă pragul localităţii, deoarece beneficiem totuşi şi de un atu faţă de alte comune, începând de la facilităţile pe care noi suntem dispuşi să le punem la dispoziţie până la aşezarea geografică. Avem firme destul de puternice, care salvează localitatea de la şomaj. Suntem în prezent în discuţii cu alte două firme în vederea concesionării de terenuri pentru construirea unor hale de producţie. Investitorii sunt încântaţi, pentru că pot beneficia de toate utilităţile”, mai spune primarul.

 

Alexandru Dediu: „Perdelele de protecţie sunt necesare”

Guvernul României, prin APIA, acordă între 590 de euro şi 7 milioane de euro atât pentru împăduriri, cât şi pentru perdelele de protecţie, dar şi pentru înfiinţarea unor trupuri de pădure. În acest sens, Alexandru Dediu este de părere că, începând de la administraţiile locale, CNADNR, dar şi Consiliul Judeţean pot accesa astfel de fonduri: „Sigur că sunt nişte condiţii draconice pentru cei care doresc să acceseze proiectele acestea, dar poate fi o idee şi pentru administraţiile local. Perdelele de protecţie sunt necesare, pentru că ne plângem atunci când ne prinde iarna nepregătiţi şi viscolul aduce zăpada peste drumuri, în special pe autostrăzi. Aici ar putea inclusiv CNADNR, dar şi Consililul Judeţean să intervină, pe  drumurile naţionale şi judeţene, dar şi cetăţenii, pe terenurile proprietate privată, care au alunecări de teren şi în zonele unde nu mai pot produce nimic şi trebuie făcută o împădurire a zonei. Aici este mai greu, pentru ca trebui să avem bani pentru cofinanţare. Eu nu am văzut niciodată o perdea de pomi plantaţi pe nici un drum”, afirmă primarul Dediu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *