Handbal feminin, Liga Naţională feminină, HC Zalău –  HCM Rm.Vâlcea, luni, 3 aprilie, ora 19,00 (Digi Sport 3 şi Dolce Sport 2)

 

HCM Rm.Vâlcea  va juca luni,  3 aprile (ora 19,00), la Zalău, meciul urmând a fi televizat de canalele naţionale Digi Sport 3 şi Dolce Sport 2.

După eşecul surprinzător de pe teren propriu cu Danubius, HCM Râmnicu Vâlcea se luptă acum doar pentru locul 5, care poate duce în cupele europene printr-o conjunctură favorabilă. Doar primele patru clasate în Liga Naţională sunt sigure de participarea în cupele europene, o altă variantă fiind prin intermediul Cupei României, care se va disputa în luna mai. Luni, 3 aprilie, de la ora 19,00, HCM joacă la Zalău cu echipa lui Tadici, iar partida va fi televizată în direct pe Dolce Sport 2 şi Digi Sport 3.

Preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru mizează pe o tresărire de orgoliu a echipei, după duşul rece din jocul cu Dabubius Galaţi. ”Zalăul a făcut un sezon bun, a pierdut un singur joc pe teren propriu, cu CSM Bucureşti şi este interesată de locul 3, care aduce o medalie, contează mult pentru palmares. Este un meci dificil, se câştigă greu acolo, este presiunea sălii şi a antrenorului Tadici, care este mai mare decât cea a sălii. ?i noi mai avem şanse la locul 5, un rezultat favorabil acolo ne-ar apropia de acest obiectiv”.

Tunisianca Ines Khouldi, liderul defensivei a fost recuperată în bună măsură după accidentarea de la coapsă, dar rămâne de văzut dacă ea va fi forţată în jocul de la Zalău. ”Avem probleme de lot, Ines Khouildi nu ştim dacă va intra, este accidentată la coapsă. Gavrilă a avut şi ea o orteză la deget, abia vineri şi-a dat-o joc şi sperăm să joace luni, iar Simion are şi ea ceva probleme. Sunt destule probleme pentru antrenorii noştri şi s-ar putea întâmpla să se folosească de jocul de la Zalău, pentru a pregăti meciul viitor cu Roman, care este de a fi sau a nu fi de locul 5. Contează să fim la final pe locul 5, care ar putea duce totuşi la participarea în cupele europene, în cazul în care Brăila nu se va înscrie datorită problemelor financiare şi de lot, toată lumea ştie că îi pleacă 11 jucătoare şi antrenorul” a mai declarat şeful clubului vâlcean.

Înaintea acestui joc, HCM este clasată pe locul 6, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 5, CSM Roman, care stă în această rundă. Diferenţa faţă de echipa situată pe locul 4,  Zalău pare una insurmontabilă, trupa lui Tadici având şapte puncte avans faţă de HCM.

 

Vâlcea-Roman, pe 10 aprilie

Partida HCM Rm.Vâlcea – CSM Roman a fost programată de Federaţia de Handbal pentru luni, 10 aprilie, cu începere de la ora 18,00. Meciul se va disputa în Sala Sporturilor Traian şi va conta pentru etapa a 24-a din Liga Naţională, urmând a fi aproape decisiv în lupta pentru locul 5. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, HCM Rm.Vâlcea şi CSM Roman sunt pe locurile 5-6, la egalitate de puncte, dar formaţia nemţeană are un joc mai mult disputat. Romanul a stat în această etapă, apoi va mai juca la Vâlcea (deplasare), Cisnădie (acasă) şi Bistriţa (deplasare). HCM are un program mai dificil şi după jocul direct din Sala Traian cu Roman, va mai juca la Brăila şi acasă cu SCM Craiova. Nici la egalitate de puncte Vâlcea nu va fi probabil avantajată, pentru că a cedat în tur, la Roman, la o diferenţă mare, scor 22-30.

 

Adespii şi Safta, convocate la naţională

Două dintre jucătoarele de la HCM Rm.Vâlcea, Andreea Adespii şi Nicoleta Safta au fost convocate la lotul naţional de senioare. ”Tricolorele” pregătite de Martin Ambros vor participa la un stagiu de pregătire la Bistriţa, în perioada 10-13 aprilie.  ”Adespii şi Safta vor merge la naţională pe 11 aprilie, deoarece în seara zile de 10 aprilie, noi avem meci acasă cu Roman. Bănuiesc că selecţionerul Martin Ambros vrea să vadă tot fondul de jucătoare din ţară, ca să îşi facă o idee despre potenţialul fiecărei handbaliste” a spus preşedintele Petre Berbecaru.

 

 

Program etapa 24, 9 aprilie:

U Cluj – SCM Craiova

CSM Bistriţa – Danubius Galaţi

Măgura Cisnădie – HC Zalău

HCM Rm.Vâlcea – CSM Roman (10 aprilie)

Unirea Slobozia – CSM Bucureşti (20 aprilie)

Corona Braşov şi Dunărea Brăila stau

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *