Liderul Posada Perişani a mai făcut un pas greşit, 1-1 acasă cu Cozia, rezultat de care  a profitat a doua clasată, Viitorul Dăeşti.

Posada Perişani a pierdut vineri două puncte mari pe terenul CS? Râmnicu Vâlcea, acolo unde joacă meciurile de pe teren propriu. Deşi are jucători de calitate, echipa lui Dumitru Teleşpan nu se poate exprima la potenţial maxim pe terenul CS?, unul mic şi denivelat. Cozia a deschis scorul în minutul 74 prin Vlădoi, iar gazdele au egalat în minutul 85 prin C.Dinu.  Chiar dacă este neînvinsă în acest sezon, Posada este în scădere de turaţie după dispariţia sponsorului principal, fapt care face în acest moment improbabilă participarea în Liga a III-a, chiar în cazul unei eventuale promovări.

Viitorul Dăeşti a profitat din plin, s-a impus cu 8-2 în disputa cu Păuşeşti Otăsău şi formaţia lui Cosmin Ursu s-a apropiat la doar două puncte de liderul Posada. Astfel, lupta pentru titlul judeţean este complet relansată, iar Dăeştiul are avantajul stabilităţii financiare asigurate de Primăria locală, dar şi moralul echipei care vine din urmă.  Deşi a pierdut în iarnă jucători de calitate precum Codin sau Tomescu, Dăeşti s-a organizat bine şi plecarea celor doi nu se cunoaşte. Antrenorul Dăeştiului, Cosmin Ursu crede că lupta pentru titlul judeţean se duce între trei echipe. ”Lupta este aprinsă după acel 2-2 al nostru cu Posada, au fost primele puncte pierdute de cei de la Perişani. Avem echipă mai bună şi mai unită decât anul trecut, jucători care aleargă  şi încercăm să câştigăm titlul judeţean. Cei care au venit, suplinesc bine plecările din iarnă. Sperăm să terminăm pe locul 1, apoi, dacă reuşim apoi să promovăm la baraj va fi foarte bine, iar în privinţa susţinerii financiare a echipei în Liga a III-a, va fi treaba altora. Cred că şi Horezu are şanse, este la doar opt puncte de lider,  se joacă care pe care în play-off” a spus Cosmin Ursu.

Înainte de disputarea ultimei etape din sezonul regulat, cinci echipe sunt sigure de intrarea în play-off şi anume Perişani, Dăeşti, Horezu, Orleşti şi Călimăneşti. Pentru ultimul loc de play-off se bat Băbeni şi Tomşani, care sunt la egalitate de puncte. Băbeniul, echipa lui Lucian Giurcă este clar favorită, având în ultima rundă un meci accesibil la Păuşeşti Otăsău, în timp ce Tomşani are misiune extrem de dificilă contra liderului.  Primele şase clasate intră în play-off cu punctajul total acumulat în sezonul regulat, iar ultimele cinci clasate vor juca în play-out, unde vor începe tot cu punctajul acumulat în prima fază a Superligii.

 

CLASAMENT:

Rezultate etapa 21:

FC Băbeni – Minerul Costeşti  5-0

Viitorul Dăeşti – FC Păuşeşti Otasău 8-2

CS Mădulari – Unirea Tomşani  1-1

Posada Perişani – Cozia Călimăneşti   1-1

Voinţa Orleşti – Lotru Brezoi 2-1

Flacăra Horezu stă

 

CLASAMENT:

1          Posada Perişani            19        16        3          0          83-20   51p

2          Viitorul Dăeşti   19        16        1          2          76-16   49p

3          Flacăra Horezu             19        14        1          4          78-25   43p

4          Voinţa Orleşti               19        10        4          5          57-36   34p

5          Cozia Călimăneşti         19        9          3          7          52-43   30p

6          F.C. Băbeni                  19        7          4          8          56-44   25p

7          Unirea Tomşani            19        7          4          8          54-69   25p

8          C.S. Mădulari               19        6          1          12        45-65   19p

9          F.C. Păuşeşti Otăsău    19        3          4          12        36-86   13p

10        Minerul Costeşti           20        2          1          17        33-91   7p

11        Lotru Brezoi                19        2          0          17        20-95   6p

 

Etapa viitoare, 8-9 aprilie:

FC Păuşeşti Otăsău – FC Băbeni

Flacăra Horezu – CS Mădulari

Unirea Tomşani – Posada Perişani

Cozia Călimăneşti – Voinţa Orleşti

Lotru Brezoi – Viitorul Dăeşti

Minerul Costeşti stă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *