Şirineasa a pierdut sâmbătă şi la Aninoasa şi a ajuns pe ultimul loc din Seria C3, cu şanse minime de salvare.

După evoluţia bună din jocul cu liderul SCM Piteşti, cei de la Şirineasa sperau să obţină puncte la Aninoasa, pentru a reintra în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Gazdele au deschis scorul în minutul 9 prin Maican, cu un şut superb din marginea careului, care a lovit bara apoi a ricoşat în plasă. Aninoasa s-a desprins pe tabelă în minutul 43, după reuşita lui Calofir, scăpat uşor din marcajul fundaşilor vâlceni. În startul reprizei secunde, şutul lui Maican a lovit bara porţii vâlcene. De remarcat şi accidentarea mijlocaşului Alex Chiripuş, la doar cinci munte după ce intrase pe teren şi la care arbitrul Sergiu Anton (Bucureşti) nu a acordat cuvenitul cartonaş roşu. Chirpuş a părăsit terenul cel ami probabil cu entorsă, dar, cu un pic de ghinion,  putea fi vorba de o ruptură de ligamente, după intrarea foarte dură a jucătorului de la Aninoasa. În rest,  echipa gazdă a controlat disputa şi a mai ratat numeroase ocazii de a marca, dar la final jocul s-a încheiat cu 2-0.

De altfel, Şirineasa nu a avut niciun şut pe poarta echipei dâmboviţene. Astfel, după eşecul de la Aninoasa, Şirineasa ajunge la nouă meciuri consecutive fără victorie, perioadă în care a obţinut doar un punct şi acela acasă cu modesta Titu. Echipa vâlceană a căzut pe ultimul loc în clasamentul Seriei C3 şi este la şapte puncte distanţă de primul loc care asigură salvarea de la retrogradare. ”Au fost două jocuri bune, cu Chiajna şi Piteşti, deşi pierdute, apoi iar a venit acum acest joc  prost. Nu avem cum motiva echipa, nu şi-au primit banii, fac multe greşeli, parcă sunt în stare de acalmie. Şanse teoretice sunt, mai ales că urmează un program accesibil, dar echipa oscilează mult” a spus managerul clubului, Mădălin Dobre.

În condiţiile în care jucătorii uu luni întregi salarii restante iar Primăria locală nu are bani să ajute şi abia se găsesc sumele pentru arbitraje, Şirineasa nu poate continua la Liga a III-a din vară, chiar dacă s-ar salva pe teren.  Cel mai probabil scenariu este ca echipa să se înscrie din sezonul viitor la Superligă, iar fotbalul vâlcean va rămâne fără nicio formaţie în primele trei eşaloane!

 

Nicolaescu a renunţat

Unul dintre veteranii echipei, Laurenţiu Nicolaescu, care îndeplinea şi funcţia de antrenor secund, a renunţat în ultima săptămână  să mai vină la echipa din Şirineasa. Nicolaescu, titular incontestabil în acest sezon a luiat această decizie după meciul cu Titu, primul la care a fost rezervă. Cu siguranţă, la decizia fundaşului central au contribuit şi salariile restante, dar şi declaraţiile primarului, care a acuzat jucătorii care merg şi la fotbal în sală de lipsă de implicare. Pe lângă Nicolaescu, la echipă nu pot fi folosiţi nici Robert Bloţu şi Radu Georgescu, care sunt accidentaţi.

 

Gabi Mangalagiu: ”Speranţele se împuţinează!”

Antrenorul echipei ACS Şirineasa, Gabi Mangalagiu recunoaşte că speranţele de salvare s-au micşorat mult, după ce echipa a acumulat un singur punct în ultimele nouă meciuri. ”Am primit două goluri pe greşeli personale şi meciul s-a terminat. Speranţele noastre se micşorează, aceasta este situaţia. Este greu să îi motivez şi capacitez pe jucători în aceste condiţii, ei se gândesc la bani. Punctele se obţin cu sacrificii şi durere, nu îi pot acuza pe jucători de treaba asta, mergem înainte. Băieţii se antrenează, dar la meciuri se cunoaşte lipsa de motivaţie. Mă gândesc la copii, care au meciuri de Liga a III-a, eu mă simt vinovat că am adus aceşti jucători aici, cărora li s-a promis ceva, toţi au nevoie de bani” a spus antrenorul Gabi Mangalagiu.

 

FC Aninoasa – ACS Şirineasa    2-0 (2-0)

Stadion Comunal Aninoasa, spectatori 200

Marcatori: Maican (9), Calofir (43).

Aninoasa: Bărboiu – Marina, Neaga, Coman – Călinescu, Grigorescu, Ştefan, Cernea (81 Enescu) – Neguţ (75 Dinu), Maican (61 Pahonţu), Calofir (86 Rusu). Antrenor: Cristian Bălaşa.

ACS Şirineasa: Teodorescu – Lăzărescu, Neacşu, B.Popescu, L.Săraru – Constantinescu (D.Preda 46) – Horumbă (Tilioiu 51), Tomescu, Ciocotoiu (Chiripuş 60, Marinescu 65), I.Marian – Răcăreanu. Antrenor Gabi Mangalagiu

Arbitri: Sergiu Anton (Bucureşti) – Lucian ?uţu (Tărlungeni), Claudiu Şchiopet (Braşov).

 

Rezultate etapa 22:

CS U II Craiova – Urban Titu 0-1

Concordia II Chiajna – Atletic Bradu 4-2

SCM Piteşti – CS Mioveni II 2-2

FC Aninoasa – ACS Şirineasa 2-0

FCSB II – Flacăra Moreni   2-1

FCM Alexandria – Sporting Roşiori  2-1

CS Podari – ACSO Filiaşi 0-0

FC Voluntari II a stat

CLASAMENT:

 1. SCM Piteşti            21        16        5          0          54-11               53
 2. FC Voluntari II 20 9          7          4          36-27               34
 3. Atletic Bradu 21        9          5          7          39-36               32
 4. FC Aninoasa            21        7          9          5          25-18               30
 5. CS Mioveni II 21        8          5          8          29-32               29
 6. Concordia II                21        8          5          8          28-31               29
 7. Flacăra Moreni 20        7          7          6          27-19               28
 8. Sporting Roşiori  20       8          4          8          27-28               28
 9. ACSO Filiaşi            20        6          9          5          26-23               27
 10. FCM Alexandria 20        7          6          7          22-24               27
 11. FCSB II 20        7          5          8          29-35               26
 12. CS U II Craiova 21        6          5          10        27-31               23
 13. CS Podari            20        5          6          9          22-33               21
 14. Urban Titu 21        3          7          11        24-41               16
 15. ACS Şirineasa 20 5          1          14        17-41               16

 

Etapa viitoare, 14 aprilie:

Urban Titu – Concordia II

Atletic Bradu – SCM Piteşti

CS Mioveni II – FC Aninoasa

Voluntari II – FCSB II

Flacăra Moreni – FCM Alexandria

Sporting Roşiori – CS Podari

ACSO Filiaşi – CS U II Craiova

ACS Şirineasa stă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *