Florian Marin, înscăunat prefect al judeţului Vâlcea

Sala Mare a Consiliului Judeţean s-a dovedit neîncăpătoare joi, 20 aprilie 2017 la ceremonia de investire în funcţie a noului prefect de Vâlcea, Florian Marin. Noul reprezentant al Guvernului Grindeanu în judeţul Vâlcea şi-a intrat oficial în atribuţii în faţa unui public numeros, din partea Ministerului Afacerilor Interne participând la investire directorul general Gheorghe Toader, cel care a condus şi a dat citire hotărârilor de încetare a mandatului prefectului Radu Renga şi a celei de numire în funcţie a prefectului Florian Marin. Alături de noul prefect s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul Râmnicului Mircia Gutău şi ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. De la ceremonia de investire a lipsit însă subprefectul Aurora Gherghina, cea care s-a menţinut pe funcţie atât în perioada lui Dumitru Cornoiu, cât şi a lui Radu Renga şi se pare că îşi va continua activitatea şi în mandatul lui Florian Marin.

 

Florian Marin: „Trei principii vor ghida activitatea: legalitatea, eficienţa şi transparenţa”

După depunerea jurământului de credinţă, Florian Marin, noul prefect al judeţului şi-a început discursul prin a-i mulţumi predecesorului său, Radu Renga, pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în fruntea Prefecturii Vâlcea şi i-a asigurat pe toţi reprezentanţii instituţiilor din judeţul Vâlcea de o bună colaborare: „Aş vrea să îi mulţumesc domnului Radu Renga pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în fruntea Prefecturii Vâlcea. Sunt convins că voi avea o foarte bună colaborare cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, cu domnul preşedinte Constantin Rădulescu. Moştenesc un colectiv de elită la Prefectura Vâlcea, alături de care vom putea să punem în practică cele trei principii care vor ghida activitatea instituţiei şi anume legalitatea, eficienţa şi transparenţa. Mi-aş dori foarte mult ca perioada următoare să fie definitorie în ceea ce ne-am propus cu toţii să punem în practică”, a spus noul prefect, Florian Marin. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai afirmat că nu va conta absolut deloc culoarea politică a primarilor şi va încerca să-i ajute, din punct de vedere instituţional, pe reprezentanţii tuturor celor 89 de unităţi administrative din judeţ: „Eu sunt un funcţionar public echidistant care va fi alături de dumneavoastră, primarii, în absolut tot ceea ce vă propuneţi în activitatea pe care o desfăşuraţi, evident, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi cu toţi factorii de decizie”, a mai declarat Florian Marin.

 

Radu Renga: „Plec din această funcţie cu un sentiment plăcut, de mulţumire”

Reprezentantul MAI, Gheorghe Toader, i-a mulţumit lui Radu Renga pentru activitatea desfăşurată timp de un an în calitate de prefect al judeţului Vâlcea. La rândul său, fostul prefect l-a felicitat pe Florian Marin pentru numirea în funcţie şi i-a urat multă putere de muncă: „Vreau să îl felicit pe domnul Florian Marin. Îi urez succes, şi vreau să îl rog să nu uite nici un moment că importantă este instituţia pe care o conduce. Oamenii formează un colectiv, dar instituţia trebuie să fie cea care să arate că ţara asta este guvernată şi că este reprezentanta unui Guvern în teritoriu. Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor tuturor instituţiilor din structurile Ministerului de Interne pentru colaborarea avută, am lucrat excepţional cu dânşii. Vreau să mulţumesc tuturor şefilor serviciilor deconcentrate cu care am avut, de asemenea, o colaborare extraordinară. Plec, de fapt părăsesc această funcţie cu un sentiment plăcut, de mulţumire. Nu sunt supărat pe nimeni. Şi, nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc presei care a colaborat cu instituţia”, a spus fostul prefect Radu Renga. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu l-a asigurat pe noul prefect de o bună colaborare din punct de vedere instituţional, care să vină în sprijinul administraţiilor locale şi a cetăţenilor din judeţ. În cele din urmă, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului i-a dăruit în semn de preţuire lui Florian Marin o copie a Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mânăstirea Dintr-un Lemn.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *