Cel mai bun produs al fotbalului vâlcean din ultimii ani, Bogdan Vătăjelu a debutat ieri la noua sa echipă, Sparta Praga. Fundașul stânga a fost pentru prima dată titular la Sparta în derby-ul etapei din Cehia, câștigat de echipa sa, 2-0 cu Plzen, oaspeții fiind astfel detronați din fotoliul de lider. La debutul său, Bogdan a făcut un meci bun, fiind înlocuit în minutul 88. Sparta Praga este pe locul 3 în campionat, cu șanse minime de a mai prinde un loc de Liga Campionilor.

Fundașul stânga și-a făcut astfel un frumos cadou, pentru că astăzi împlinește 24 de ani.

Crescut la juniorii de la Sporting de către profesorul Dan Zguroiu, Vătăjelu a jucat în Liga a II-a pentru CSM Râmnicu Vâlcea în perioada 2011-2013, după care a ajuns la Metalul Reșița, de unde Cătălin Rufă l-a vândut la Craiova. În iarnă, CS Craiova l-a cedat pe fundașul stânga la Sparta Praga pentru 1,3 milioane de euro.

”A fost greu să îmi aștept debutul la Sparta, am muncit mult și am așteptat să îmi vină rândul. Mă bucur că am debutat într-un  joc cu miză foarte mare, un derby în Cehia și a ieșit bine. Sunt fericit că antrenorul m-a ales să joc ieri și sper să o țin la fel în continuare” a spus Bogdan Vătăjelu.  După ce a evoluat puțin în acest an la Praga, vâlceanul așteaptă vara, pentru a stabili viitorul său.  ”Este clar că în acest moment, s-au schimbat puțin  lucrurile. Eu îmi doresc să joc în fiecare meci. Mai sunt 5 meciuri din campionatul Cehiei și voi vedea ulterior ce se va întâmpla”.

Vătăjelu este dezamăgit că Zăvoiul a rămas fără fotbal de performanță.  ”Nu mă așteptam să se desființeze CSM Râmnicu Vâlcea, este o veste foarte tristă pentru mine. Am speranțe ca Vâlcea va crea din nou o echipă care să joace în Liga a II-a sau chiar în Liga I. Trebuie să se unească mai mulți oameni cu potență financiară și care să beneficieze și de susținerea Primăriei locale” a mai spus acesta.

44 de meciuri şi 1 gol sunt cifrele lui Bogdan Vătăjelu la CSM Râmnicu Vâlcea, în Liga 2, iar la Metalul Reşiţa a evoluat doar un tur de campionat, în 14 jocuri, fără să înscrie, apoi fiind transferat de CS U Craiova.

104 meciuri şi 8 goluri a bifat, în Liga 2 şi 1, Bogdan Vătăjelu pentru CS U Craiova, în perioada 2014-2017. În primul sezon a evoluat cel mai puţin pentru olteni, în 14 meciuri de Liga 2, perioadă în care nu a înscris deloc.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *