După 10 etape de secetă, Șirineasa câștigă în prelungiri jocul cu Alexandria!

După 10 jocuri consecutive fără victorie, ACS Șirineasa a câștigat vineri, pe teren propriu, disputa cu FCM Alexandria, scor 2-1 (0-1).

Oaspeții au deschis scorul la Șirineasa chiar în primul minut, după o gafă a lui Lăzărescu în careu,  care a fost concretizată de Brânceanu. Fără idei în ofensivă, Șirineasa a așteptat totul de la micuțul Ion Marian, împins atacant în absența suspendatului Răcăreanu. Marian a fost singurul care a driblat și a scos adversari din joc, dar fostului jucător al CSM-ului îi trebuie o minge doar pentru el, pentru că apoi nu dă drumul la balon în timp util.  Singura ocazie notabilă a vâlcenilor în prima repriză a venit în minutul 30, când D.Preda a șutat bine din marginea careului, dar portarul Alexandriei a salvat din vinclu.

În repriza secundă, vâlcenii au reușit însă să întoarcă rezultatul. Alexandria se putea desprinde decisiv în minutul 54, când, tot după o eroare a lui Lăzărescu,  unul dintre jucătorii săi a ratat o ocazie uriașă, din postură de unu la unu cu portarul Teodorescu.

Lăzărescu avea însă să își răscumpere greșeala în minutul 65, când a egalat cu un șut din interiorul careului. Inițial, centralul Octavian Ciucanu (Brașov) fluierase anularea reușitei, însă a validat golul după ce s-a consultat cu tușierul. Cel mai probabil, centralul a crezut în mod eronat că tușierul ridicase steagul și deși apucase să fluiere, a validat ulterior golul. Apoi, tot Alexandria a fost aproape de gol, dar portarul junior Teodorescu a scos cu piciorul șutul din careu al lui Fl.Radu.  Dacă în multe meciuri a avut ghinion, Șirineasa a avut acum noroc din plin, pentru că oaspeții au ieșit la joc și au forțat victoria.

Intrat pe teren spre final, experimentatul Octavian Marinescu avea să marcheze golul victoriei în cel de-a patrulea minut de prelungire, după ce a recuperat și a finalizat o centrare de pe dreapta. pentru că și-a scos tricoul pentru a sărbători golul,  Marinescu a văzut a doilea galben, fiind eliminat, dar nu mai conta. Bucuria celor de la Șirineasa a fost una uriașă, pentru că echipa lui Gabi Mangalagiu uitase cum mai arată victoria. De remarcat și jocul foarte bun al fundașului central Alin Neacșu, de departe cel mai bun jucător al vâlcenilor. Cu atât mai merituoasă este victoria cu cât jucătorii mai vechi de la Șirineasa sunt neplătiți de patru luni și au șanse minime să mai vadă vreun ban în acest sezon.

Astfel, ACS Șirineasa rămâne pe locul 13, primul sub linie, însă o despart 10 puncte de ocupanta locului 12, CSU II Craiova, care are însă un meci mai mult disputat.

ACS ȘIRINEASA: Teodorescu – I.Săraru, Lăzărescu, Neacșu, Roșianu – Constantinescu (Tilioiu 85), D.Preda (Tomescu 46) – Horumbă (B.Popescu 63), Ciocotoiu (Marinescu 78), L.Săraru – I.Marian. Antrenor Gabi Mangalagiu

 

Marinescu: ”Nu mai marcasem de un an”

Fostul mijlocaș al Oltchimului, Octavian Marinescu a marcat vineri primul său gol în acest sezon, aducând victoria echipei sale, 2-1 cu Alexandria. ”Nu mai marcasem de aproape un an, de la barajul de promovare, îmi era dor de un gol. Mai sunt cinci etape din Liga a III-a, o să încercăm să aducem cât mai multe puncte. O să ducem la capăt acest campionat, apoi fiecare jucător se va decide ce va va face în  continuare. Încercam să scoatem puncte în ultimele jocuri, dacă nu vom reuși, asta este situația. Noi am pierdut în acest retur multe meciuri la un singur gol, am jucat de  la egal cam cu toți adversarii, cred că eram mai sus în clasament dacă aveam și noi banii la zi” a spus Marinescu.

 

Mădălin Dobre: ”Ne putem salva matematic de pe locul 13!”

Managerul clubului ACS Șirineasa, Mădălin Dobre speră ca echipa sa să mai adune puncte până la finalul sezonului și să se salveze matematic de pe locul 13. ”Simțeam că trebuie să vină și victoria, era obligatorie. Pe noi ne interesează să prindem locul 13, pentru că rămân locuri libere după ce nu mai pică decât o echipă din Liga a II-a. Matematic ne putem salva și de pe locul 13, scapă 3 din 5 de pe locurile 13, cel mai bun punctaj realizat cu echipele de deasupra. Noi stăm destul de bine, avem 19 puncte cu echipele de sus și sperăm să mai vină. Este greu să mai prindem locul 12, distanța este deja mare și mai sunt doar cinci etape” a declarat managerul Mădălin Dobre.

Șeful clubului din Șirineasa speră ca ”verzii” să continue și sezonul următor la Liga a III-a, dacă se vor găsi resurse financiare. ”FRF deja face sondaj, noi am spus că vrem să continuăm la Liga a III-a. Mă gândesc că poate ne va lua cineva, din punctul de vedere nu este exclus nici să ne unim două echipe vâlcene, sau să se implice Consiliul Județean”.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *