Încă de la crearea materiei există şi electricitatea. Grecii din vechime ştiau ca obiectele usoare pot fi atrase prin frecare, însă avantajul electricităţii a fost descoperit abia mai târziu. Acum, orice tip de aplicaţie domestică şi industrială funcţionează cu ajutorul electricității.

Unul dintre cei mai mari distribuitori de motoare electrice din ţară este BRACO MES. Acesta este apreciat pentru gama variată de motoare electrice, pe care o oferă spre vânzare în cadrul paginii bracomotoareelectrice.ro, gamă care de altfel acoperă cea mai mare parte a aplicaţiilor existente.

Pentru a şti care tip de motor este cel mai potrivit pentru fiecare dintre acestea în parte, utilizatorii trebuie să cunoască anumite aspecte cu privire la acestea. Particularităţile aplicaţiilor necesită o atenţie sporită, în funcţie de locul şi scopul pentru care sunt utilizate. De dorit ar fi ca acestea să ofere o durată de viaţă cât mai îndelungată, dar şi o fiabilitate crescută.

În identificarea modelului cel mai potrivit de motoare electrice, specialiştii BRACO MES oferă câteva sfaturi utile, pe care cei interesaţi le pot avea în vedere. Un motor potrivit este cel care a fost ales în funcţie de mediul în care este montată aplicaţia. De asemenea, și factorii cu care va intra în contact trebuie avuţi în vedere, mai exact nivelul de umiditate, temperatura, praful. Trebuie urmărite şi tipurile de acţionări, dacă este vorba despre o pornire directă, un invertor, etc.

Cuplajul reprezintă un alt element ce trebuie avut în vedere. Acesta poate fi elastic, direct, se poate realiza prin fulii cu curele, în funcţie de tipul de motor şi de aplicaţia în care este utilizat. Nici serviciul de funcţionare nu trebuie să fie omis. Continuu, intermitent sau de alt tip, de acesta depinde într-o mare măsură buna funcţionare a aplicaţiilor.

Există anumite aplicaţii care nu pot funcţiona decât cu motoare electrice speciale. Acesta este unul dintre motivele pentru care BRACO MES pune la dispoziţia clienţilor săi o diversitate de motoare, potrivite acolo unde modelele standard nu corespund.

Stocul de produse este actualizat în permanenţă pentru ca fiecare să poată comanda modelul de care are nevoie, indiferent de perioadă.

Un criteriu după care trebuie ales motorul este şi garanţia pe care unele magazine o oferă, în timp ce altele nu. Acest lucru denotă seriozitatea şi profesionalismul respectivei societăţi, precum şi calitatea mărfii promovate. În stocurile magazinului există motoare pentru diverse tipuri de utilaje, de caracteristici distincte, realizate în conformitate cu toate standardele şi normele impuse la nivel european.

Un lucru important de ştiut despre motoare este că cea mai mare parte a acestora au fost create pentru a genera mişcare circulară. Există însă şi motoare alectrice care au spirele stativului dispuse linear. Asta înseamnă că vorbim despre un câmp magnetic liniar, ce atrage materialele conductoare. Este vorba despre motoarele prin inducţie liniară, care sunt folosite pentru punerea în mişcare a benzilor transportatoare de bagaje, a uşilor glisante şi chiar şi la rularea optimă a trenurilor de viteză mare.

După cum se poate observa din cele menţionate, alegerea unui motor electric potrivit este condiţionată de o multitudine de aspecte. Cert este un lucru şi anume că fără a ţine cont de acestea, şansele ca motorul ales pentru o anumită aplicaţie să corespundă în totalitate sunt destul de mici.

Utilizatorii care doresc să beneficieze de garanţia că alegerea făcută este şi cea mai potrivită, pot intra în contact cu specialiştii BRACO MES, accesând pagina bracomotoareelectrice.ro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *