Ajutor în montarea centralei termice pe lemne Stropuva

Faptul că centralele termice care funcţionează pe bază de combustibil solid sunt cele mai populare in zilele curente nu mai reprezintă o noutate. Pe lângă faptul că oferă un randament optim, acestea au un consum mult mai redus de energie, ceea ce înseamnă automat costuri mai mici la facturile de întreţinere.

Cei care optează pentru centralele oferite de Stropuva, un producător de top de centrale termice pe lemne, ştiu deja că acestea vin însoţite de o sumedenie de avantaje, fiind preferate în locul celorlalte modele oferite pe piaţă.

Detalii complete cu privire la tipurile de centrale puse la dispoziţie de Stropuva se găsesc în cadrul paginii stropuva-romania.ro, alături de toate specificațiile tehnice aferente acestora. Cei care doresc să aleagă o centrală pe lemne pentru locuinţă, însă nu se descurcă în alegerea celei mai potrivite, pot solicita ajutorul experţilor Stropuva, care stau mereu la dispoziţia clienţilor cu informaţiile de care aceştia au nevoie.

Un motiv pentru care mulţi preferă să aleagă alt tip de sisteme de încălzire decât cel menţionat îl reprezintă faptul că au impresia greşită cum că instalarea unei astfel de centrale presupune o muncă dificilă, greu de realizat. Acest lucru nu este deloc adevărat, iar specialiştii Stropuva dovedesc contrariul prin ghidul de instalare al centralelor termice pe lemne care urmează a fi prezentat mai jos.

 

Ghid pentru montarea centralei termice pe lemne Stropuva

Pentru a monta un cazan ce funcţionează pe bază de combustibil solid este necesară o locaţie care să răspundă cerinţelor date de legislaţie în acest sens. Confort experţilor Stropuva, aceste spaţii trebuie să aibă anumite dimensiuni, înălţimea depăşind de fiecare dată 215 cm. De asemenea, este important ca repectivul loc să nu aibă podea inflamabilă, cea realizată din beton fiind răspunsul cel mai potrivit.

Impermeabilitatea locaţiei este un criteriu absolut necesar, iar alături de acest aspect este de dorit ca priza de alimentare cu aer să vină din exterior şi, mai ales, să existe o deschidere sau o fereastră.

Înainte de a face următorul pas, potrivit sfaturilor disponibile şi pe site-ul www.stropuva-romania.ro, este necesară examinarea unor posibile depuneri în interoriul canalului. Este deosebit de important ca acesta să fie mereu curat. Verificarea locului în care cazanul se conectează cu respectivul coş trebuie efectuată cu atenţie, mai ales acolo unde este necesară etanşarea cu silicon, în vederea asigurării unui nivel ridicat de rezistenţă la temperaturi ridicate.

 

Care sunt principalele recomandări pe care le fac specialiştii Stropuva atunci când vine vorba despre alegerea şi instalarea centralei potrivite?

Pentru a putea utiliza centrala la capacitate maximă, pentru un timp cât mai îndelungat, aceasta trebuie instalată şi întreţinută corespunzător. În continuare sunt menţionate câteva dintre aspectele ce trebuie avute în vedere pentru o utilizare de succes şi un randament optim.

  • Materialul din care este confecţionat coşul trebuie să fie cât mai rezistent (de preferat din oţel inoxidabil).
  • Este necesară instalarea dispozitivului de colectare la o distanţă de 15 – 20 cm sub racordul de evacuare pentru ca şi curăţarea ulterioară să poată fi efectuată cu uşurinţă.

De preferat ar fi ca instalarea cazanului termic să fie efectuată de un expert în domeniu sau de o persoană cu abilităţi specifice, ce pot garanta calitatea lucrărilor. Spre exemplu, centralele STROPUVA vin însoţite de un manual de operare bine realizat, astfel încât centrala să poată fi instalată cu succes.

Cel mai bine este ca montarea să fie efectuată fără puffer deoarece astfel modulaţia va fi mai eficientă. Pentru a funcţiona la putere maximă, este recomandată montarea unui filtru Y, înainte de pompă. Fiecare producător menţionează anumite cerinţe atunci când se efectuează montarea centralei.

În cazul modelelor Stropuva, este necesară montarea supapelor în conformitate cu instrucţiunile specifice ale sistemului. În cazul încălzirii prin pardoseală este de preferat ca temperatura să nu depăşească valorile de 28 – 400 Celsius.

Pentru o funcţionare optimă a cazanului termic, trebuie menţinută o temperatură de 70 – 800 Celsius. În nici un caz nu trebuie omise specificaţiile producătorului referitoare la izolaţia coşului.

De asemenea, contează ca în camera cazanului să fie asigurată un nivel optim de ventilaţie, iar înainte de montajul acestuia să fie citite cu atenţie instrucţiunile. Chiar şi o piesă mică, instalată necorespunzător poate avea efecte serioase asupra sistemului, lucru pe care sigur nu şi-l doreşte nimeni.

Aceştia sunt numai câţiva dintre paşii ce trebuie parcurşi atunci când are loc montarea centralei termice pe baza de combustibil solid de la Stropuva. În cadrul site-ului stropuva-romania.ro este disponibil un ghid complet cu privire la instalarea şi folosirea corespunzătoare a centralelor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *